Smetalo mi je nekad. Još uvijek se trudim reći igra, ali pošto igra puno ljudi može značit svašta, igrica mi je prihvatljiv pojam da nekome tko nije u hobiju odmah daš do znanja da se radi o video igri.
Igre vs. igrice
Mene nekad smeta, nekad ne. Ovisi o osobi, društvu, kontekstu, općenito. Realno, ne bi me trebalo smetati pa da ih zovu i krumpirima jer to ne utječe na moje doživljavanje istih.
Kad se zapitam iskreno kaj me smeta? Smeta me kaj možda i dalje ovaj tip umjetnosti nije prihvaćen da je u rangu ostalih, već se doživljava kao nešto blesavo. Ali opet, meni ni uz džepa ni u džep.
Igrice ne znači da se na to gleda sa sprdnjom ili omalovažavanjem ili da je za djecu. Kad kažeš igrice zna se da misliš na video igre. Kad kažeš igre može značiti bilo kakve igre, igre bez granica, igre skrivača, igra graničara, igre u krevetu i sl.
Opravdanja su u stilu pravdanja Bandića - neka je ukrao, al bar je nešto i napravio. Okej.
Tzereen Kad se zapitam iskreno kaj me smeta? Smeta me kaj možda i dalje ovaj tip umjetnosti nije prihvaćen da je u rangu ostalih, već se doživljava kao nešto blesavo. Ali opet, meni ni uz džepa ni u džep.
Bit će kad se smjeni još jedna generacija. Isto je bilo i sa filmom. Naši roditelji jednostavno ne doživljavaju na isti način igre kao generacije nakon njih i to se neće promijenit. Za 10-20 godina će već bit drugačija slika kad će velika većina ljudi bit oni koji su odrastali uz igre.
- Uređivano
Igrica za 550kn.Odlično.
Pravilan naziv je video igrica.
yakuza_stinger Probudio si se i odabrao nasilje.
Kao što sam glasovao u anketi. Baš mi je svejedno. Nekad velim po defaultu igrica nekad igra a nije ni prvo ni drugo pravilno.
Vjerojatno svi mislimo na zabavu pred tv ekranom ili pc monitorom pa bi trebali ih svi zvati ili videoigrice ili videoigre jer samo igre ili igrice mogu biti i domino, šah, čnljs, mlin, igre ili igrice u krevetu i itd i itb.
Tako da mi je to sve skup baš svejedno i velim hehe!
bosscorelli u pol 4 na parking
ok, ovo krivo zvuči
yakuza_stinger Ovisi jel zoves na ljubavni sastanak ili na fight
Ajmo još jedno pitanje. Jel bi vas smetalo da neko kaže, idemo gledat filmeke umjesto film? Glazbica ili glazba? Stripić?
Kužite kaj mislim... Mislim da i nas koje to zna smetat, smeta nas samo za igre.
Ja sve to zovem igricama jer me nije sram sebe i kako provodim svoje slobodno vrijeme, znam da sam duboko u sebi još "dijete" i samim time volim puštati maštu na slobodi. Igranje igrica nije ni po čemu drukčije od gledanje serija/filmova ili čitanje knjiga, sve je to mediji za konzumaciju.
Tzereen Smeta me kaj možda i dalje ovaj tip umjetnosti nije prihvaćen da je u rangu ostalih, već se doživljava kao nešto blesavo.
Nekad je i mene smetalo ali ipak je to vrsta nekog hobija, zabave i u tom smislu me smetalo kad mi se negodovalo kad igram tipa ono: pak igraš te igrice, radije se uhvati pametnijeg posla ili prije bilo radije uči.
Možda se mnogi neće složit samnom jer sad kad to malo sagledam imali su možda pravo, jebiga istina je ali kaj se može, nismo još odrasli a možda nikad nećemo i igramo i dalje i igrat ćemo neko više neko manje.
Videoigrice. jer taj hobi je bio namjenjen prvenstveno djeci a zbog proklete zarade proširio se na odrasle ali su to ipak samo videoigre ili videoigrice.
I vjerojatno smeta mnogima ta riječ "igrica" kao zabava za djecu a mi smo odrasli i to su onda videoigre ali boli me k kak ko veli ali realno to je ipak u suštini zabava za mlade do max. 25g. i to sam možda veliki limit dao.
Ponekad kad se pogledam u ogledalo sa kontrolerom u rukama i naglavnim sluškama najradije bih se upucao jer pitam se pa koliko su nas degradirali kao društvo i pretvorili u neozbiljne ljude koji igraju nešto takvo pred tv ekranima u tim godinama, haloooo. Ali to je druga tema možda ovisnost o videoigrama i to bi trebalo otvorit kao zasebnu temu ali i ova ti je dobra.
A da su videoigre umjetnost, to je apsolutno točno.
Što sam stariji više me interesira njihova proizvodnja i da ih idem ja radit za druge nego da ih ja igram.
bosscorelli dogovorit ćemo se. Može tu svašta bit. Al da ne gadim Tzereenu raspravu.
Ovo je Reškovac već odavno objasnio. Sve osim izraza IGRE/A je kriminal. The end.
Termin je evoluirao, odnosno sama industrija.
Igrica je izraz za ono sto je namenjeno klincima kao primarnim korisnicima.
Recimo Super Mario.
Igra se odnosi na narativne naslove koji su prvenstveno pravljeni za odrasle konzumente, poput RDD 2 ili The Last of Us.
Soni je napravio taj iskorak, jos 94 kada je izbacio prvu konzolu, a ona je sustinski pored sve otvorenosti i fleksibilnosti, bila namenjena starijoj gejming publici.
Meni je stvarno komicno i ponekad bzv kada cujem da neko za Horizon ili Gow ili bilo koju drugu igru upotrebi rec igrica.
Igrica je Chicken Invaders, a ne nesto gde ces stuci tonu sati, poistovetiti se sa glavnim likom, proziveti kombinaciju filmsko serijskog, knjizevnog i strip iskustva, sve to praceno ozbiljnom muzikom, kao i glumom cesto najpoznatijih glumaca.
Neuporedivo!!!!!
Te pojmove brljaju oni koji i dalje ne kontaju kolika je velika razlika izmedju igrice i igre.
I naravno, za neke je pojam igrica naprosto suvise dugo u upotrebi pa se odomacio.
Treca stvar je da se termin igrica koristi u smislu omalovazavanja hobija, odnosno sporta i to koriste uglavnom zene.
Ovo je istina.
Nemrem se sjetit kolko puta sam rekel "idem doma, pustit si filmeka i lagano..."
Glazbicu baš ne koristim, al muzikicu definitivno, pogotovo kad se radi o nekoj simpatičnoj, pozadinskoj ili ambijentalnoj glazbi.