Ovisi u kojem kontekstu to kaze, da ih omalovazava ili jednostavno tako ih zove ne shvacajuci da to vise nije hobi za malu djecu, kako se nekada davno smatralo. Odnosno, kad mi moja zena posprdno kaze" igrice" onda mi tlak skoci na 300,lol
Igre vs. igrice
Boli me bas jako evo.
Budimo realni, to je hobi za djecu.
Boli me bas jako evo.
Otprilike tako nekako. Mislim da i ljudi koji koriste izraz igrice ne razmišljaju o ikakvom omoložavanju nego jednostavno to tako zovu. Ugl i njih boli isto tako lol.
darkfenix da, najviše mi ovisi o kontekstu. I kad se okupi ekipa s foruma netko zna koristiti "igrice", ali to je najčešće termin koji nam je ostao u glavi još od kad smo bili djeca i nema posprdni karakter.
Ja dok pišem "igricama" nazivam mobilne igre čisto jer želim napravit neku distinkciju od "pravih" igara, a realno nebi trebao kad neke od njih prihoduju milijarde godišnje. Smeta me kad Mojmira na Direktu ili bilo tko na TV-u koristi taj termin u izvještajima, e to je bezobzirno i neuko.
Nikad nisam razumio averziju koju imaju ljudi po forumima na tu riječ. To je naziv koji se je koristio kad sam počeo igrat i sam ga još uvijek ponekad koristim bez razmišljanja. Ne mora imat negativnu konotaciju. Isto tako možeš reć riječ igre posprdnim tonom.
- Uređivano
Igre neće biti nikada igrice.
A ja nikad neću naučiti inverziju.
lp
Sjećam kad sam još klinjo bio u školi da je bio neki članak ili nešto u Gameplayu kako igre nisu igrice i da ona pisma čitatelja više neće objavljivati ako budu pisali “igrica”. Isto tako su napisali da su igrice na mobitelu, a igre na konzolama i računalu.
Nakon toga sam svakog frenda u školi ispravljao da govori “igra”
igrica = megić. Užas.
Smetalo mi je nekad. Još uvijek se trudim reći igra, ali pošto igra puno ljudi može značit svašta, igrica mi je prihvatljiv pojam da nekome tko nije u hobiju odmah daš do znanja da se radi o video igri.
Mene nekad smeta, nekad ne. Ovisi o osobi, društvu, kontekstu, općenito. Realno, ne bi me trebalo smetati pa da ih zovu i krumpirima jer to ne utječe na moje doživljavanje istih.
Kad se zapitam iskreno kaj me smeta? Smeta me kaj možda i dalje ovaj tip umjetnosti nije prihvaćen da je u rangu ostalih, već se doživljava kao nešto blesavo. Ali opet, meni ni uz džepa ni u džep.
Igrice ne znači da se na to gleda sa sprdnjom ili omalovažavanjem ili da je za djecu. Kad kažeš igrice zna se da misliš na video igre. Kad kažeš igre može značiti bilo kakve igre, igre bez granica, igre skrivača, igra graničara, igre u krevetu i sl.
Opravdanja su u stilu pravdanja Bandića - neka je ukrao, al bar je nešto i napravio. Okej.
Tzereen Kad se zapitam iskreno kaj me smeta? Smeta me kaj možda i dalje ovaj tip umjetnosti nije prihvaćen da je u rangu ostalih, već se doživljava kao nešto blesavo. Ali opet, meni ni uz džepa ni u džep.
Bit će kad se smjeni još jedna generacija. Isto je bilo i sa filmom. Naši roditelji jednostavno ne doživljavaju na isti način igre kao generacije nakon njih i to se neće promijenit. Za 10-20 godina će već bit drugačija slika kad će velika većina ljudi bit oni koji su odrastali uz igre.
- Uređivano
Igrica za 550kn.Odlično.
Pravilan naziv je video igrica.
yakuza_stinger Probudio si se i odabrao nasilje.
Kao što sam glasovao u anketi. Baš mi je svejedno. Nekad velim po defaultu igrica nekad igra a nije ni prvo ni drugo pravilno.
Vjerojatno svi mislimo na zabavu pred tv ekranom ili pc monitorom pa bi trebali ih svi zvati ili videoigrice ili videoigre jer samo igre ili igrice mogu biti i domino, šah, čnljs, mlin, igre ili igrice u krevetu i itd i itb.
Tako da mi je to sve skup baš svejedno i velim hehe!
bosscorelli u pol 4 na parking
ok, ovo krivo zvuči
yakuza_stinger Ovisi jel zoves na ljubavni sastanak ili na fight