Kaiserus Ahaaa, samo njih preko/oko maske. Znam da postoje audio silikoni, trake, kurci i palci, reko mozda si to mislio. Piramidalne svakako mećem po zidovima, pa će bit i komadić za to po potrebi. Najbitnije mi je da se vani ne čuje preglasno, zato sam mislio sam skrojit neko rješenje, ali ako ovo radi što linkaš, uzet ću odmah na plaći. Taman do onda dođem do kontakta i svega.

foggy dam ti ja broj, moš i na mail im tražiti ponudu. Samo usis/ispuh zraka nemoj pokriti, a za zvuk kroz cijev ne brini jer ima saće od keramike i spužvu koja je toplinska izolacija još unutra (to je sve u cjevi) za spajanje i postupak montaže, pitaj me ponovo kad dođe vrijeme

Kaiserus moš i na mail im tražiti ponudu

Dobih za model koji si linkao, 380 eura ladno. Pitao sam što imaju slabije za sobe od 18 kvadrata, možda mi je ovo overkill. Ćemo da vidimo, ali svakako skupo za komad cijevi i namontirani ventilator te malo kemije unutra + spužve.

foggy To je rekuperator. Ne bušiš dvije rupe nego jednu, radi odsis-usis i tako ti daje svjež zrak u prostoriju, a usput i priprema zrak iz vana prema temperaturi prostorije, jer ima izmjenjivač koji se grije/hladi na otpadni zrak iz prostorije.

14 dana kasnije

Kaiserus Došao. TF Easy model koji si mi prvo i linkao.

Zanima me samo koja kvadratura kabla strujnog ide? U uputama imam mm kvadratne, piše 0.25 ako je kabl ispod 5m, 0.5mm kvadratnih mm ako je ispod 10m itd. Glup sam oko toga, pa te moram pitat. Imam cca 5 metara kabla unutar sobe, a do nje su žile dovedene direkt iz glavne kutije, čega sigurno ima 5-10m. Trenutno vrlo blizu mjesta gdje će ovo ići imam 2.5 kvadrata trožilnog kabla koji ide u 2 utičnice, mislio sam Wago klemu i račvat jedan dio na vrhu prema kontrolnoj.

Zid mi je 30cm, onda režem malo više od toga prema uputama? mislim da je 10cm na jednoj strani više, pa se ugura ona spužva itd.

I zadnje - jel mi bolje metnut to u kut sobe ili bliže sredini? Ići će na visinu cca 2m između betonskih greda, samo još nisam siguran jel bi na kraj/početak ili sredinu.

7 dana kasnije

foggy 3x1,5mm smo na zgradi spajali sa šaltera i radi sve 5. Režeš višak cjevi sa vanjske strane, samo paziš da ti ostane dovoljno mesa da vanjsku rešetku staviš. I to je to

Kaiserus Uspio sam montirati. Isto sam napravio, dovukao sam 3x1.5 i ostavio jednu žicu u klemi jer idu faza i nula samo u onu njegovu kontrolnu. Najviše me spigalo spojit one 4 male žice iz vent jedinice do kontrolne, i još port T1 brikaš na T2 ako imaš jedan uređaj u prostoriji - pretpostavljam zbog 2 smjera vrtnje kod regeneracije.

Kad mi se sve izvana osuši onda ću završiti, iznutra mi je sve done i sve radi kak spada. Upute su katastrofa, baš loše za nekog tko ovo vidi prvi puta. Ali uspio sam. Good stuff.

Kaiserus postoje li kakvi gotovi upojni bunari/sahtovi za kondenzaciju klime? Nesto sto bi ugradio u zemlju, zagrnuo zenlju oko toga

chono uzmeš komad drenažne cijevi, iskopaš rupu baciš kamenja frakcija 32, staviš cjev, ubodeš cijev od kondenza u drenažnu, onda sve dalje zatrpaš 0-4 frakcijom i na kraju zemljom. Ili kupš šah betonski od 20x20 i njega umjesto cijevi i opet isto

mjesec kasnije

Pošto sam ovdje dobio najviše savjeta, evo sklopio sam sviraona video pa krećem lagano trovat internet

Mnogo sam zadovoljan kak je to ispalo, a sound je za prste polizat. I kad ližete prste ljepo se čuje.

9 dana kasnije

Imam jako glupo pitanje. Dakle danas sam imala raspravu na kavi sa 3 osobe.

Što je od navedenog točno kada se na listingu spominje "trosoban stan"?

1: stan ima tri spavaće sobe zato se i listing zove: trosoban stan

2: stan ima dvije spavaće sobe, boravak/kuhinju u jednom i wc

3: tri sobe su spavaća, wc i boravak/kuhinja.

Hvala.

1 bi bilo točno, s 2 se svi služe

Trosoban stan je po pravilu stan s dvije spavaće sobe i dnevnom sobom, koja je također "soba".

Iako, u zadnje vrijeme su na projekte kod novogradnji počeli stavljati opise tipa - DB + 1 soba da ljudi lakše znaju jel zbilja 2-soban ima 2 spavaće ili ne.

1. dnevni boravak je također soba i zove se dnevna soba

e sad to što dnevni boravak i kuhinju i blagovaonicu nazovu otvoreni tip te sve stisnu u deset kvadrata je drugi problem, ali ovisi o ukusu i platežnoj moći…meni ne paše ako u stvari nešto kuhaš da se to događa u dnevnoj sobi, koja bi IMO trebala biti kino/gaming soba 😃

Trosoban stan je dvije spavaće sobe i dnevni boravak. Baš sam s agentom za nekretnine prije tjedan dana pričao i rekao mi je tako. Naravno, možda se to tak u praksi govori pa ne mora biti točno, ali brijem da je u oglasima 90% baš tako navedeno.

Da, u velikoj većini slučajeva, trosoban stan je dnevni boravak + 2 spavaće sobe. Nisam do sada čuo da bi tu bilo nekog nesporazuma na relaciji prodavatelj - agent - kupac.

Jedini “nesporazum” obično bude u kontekstu npr. prodajem dvosobni stan, samo što je to zapravo garsonijera gdje sam stavio zid od knaufa u boravak i “soba” je poluogradeno mjesto za krevet i noćni ormarić, no neću to naravno staviti u oglas 🙃

Pod dva bi bil najbliže točnom odgovoru jer dnevni boravak spada pod sobu, tj. dnevna soba.

Napredujemo. Sami, polako, ali sigurno

Neznam, meni je nekako logično da ako je trosoban stan da se podrazumjeva tri spavaće sobe a ne da u te tri sobe spada hodnik i kuhinja.

Jer prijateljica mi je pokazivala oglas za jedan "trosoban" stan od 40 kvadrata i ja kažem: kako u 40 kvadrata stane tri spavaće sobe??

Ugl, po meni je malo prevarantski ako piše trosoban stan i to ne znači tri spavaće sobe.