Ja znam za jednu od mogućih solucija. Zove se prozor.
Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
Pusti zvuk, kako ćeš riješiti problem smrada?
- Uređivano
Flipper Pusti zvuk, kako ćeš riješiti problem smrada?
Neću pustit tebe unutra. Boom, game over
Imam vrata, dvostruka. S vremenom ću dić zid i srezat to na prozor i vrata (jedno krilo, a ne 2), makar je uvijek poanta da je sve zatvoreno dok je proba. Zato mislim ubacit ventilaciju, da se ne krepa u tim periodima svirke. Odnosno, informiram se što je najbolje za napraviti.
https://euro-pil.hr/proizvod/tf-easy/
obljepi ga sa izolacijskom sa unutarnje strane ako baš bude smetalo vani, mislim da nebi smjelo.
- Uređivano
Kaiserus Ajme odlično! Hvala ti.
Koja je cijena cca? Vidim na Mall-u da imaju taj model, ali 2 su u pakiranju za 700 eura. Imaju i manju verziju po 200 EUR. Jel bi ta bila dosta za 18 kvadrata sobe?
https://www.mall.hr/rekuperatori/vents-m-zen-ra1-35-9-r-v-2-lokalni-rekuperator
Ovaj si linkao ako se ne varam:
https://www.mall.hr/rekuperatori/vents-rl7-50-17-twinfresh-easy-d-set-od-dva-lokalna-rekuperatora
I koja preporuka za tu izolaciju s unutarnje strane? Slobodno napiši kao da sam debil, jer jesam, znam nešto ali ne puno. Što više informacija, to bolje
foggy ovo ti je link na firmu distributera u Hr, lit ti je iz zg, mislim da je bio oko 1600 kn kad sam ga uzimao za gradilište, a od izolacije sam mislio samo ove "piramidne" studijske spužve preko maske, samo da ne prenosi vibracije kroz plastiku. Ovaj šta sam ti ja linkao je za cca 40-50 kvadrata. Dobro rade
- Uređivano
Kaiserus Ahaaa, samo njih preko/oko maske. Znam da postoje audio silikoni, trake, kurci i palci, reko mozda si to mislio. Piramidalne svakako mećem po zidovima, pa će bit i komadić za to po potrebi. Najbitnije mi je da se vani ne čuje preglasno, zato sam mislio sam skrojit neko rješenje, ali ako ovo radi što linkaš, uzet ću odmah na plaći. Taman do onda dođem do kontakta i svega.
- Uređivano
Kaiserus Došao. TF Easy model koji si mi prvo i linkao.
Zanima me samo koja kvadratura kabla strujnog ide? U uputama imam mm kvadratne, piše 0.25 ako je kabl ispod 5m, 0.5mm kvadratnih mm ako je ispod 10m itd. Glup sam oko toga, pa te moram pitat. Imam cca 5 metara kabla unutar sobe, a do nje su žile dovedene direkt iz glavne kutije, čega sigurno ima 5-10m. Trenutno vrlo blizu mjesta gdje će ovo ići imam 2.5 kvadrata trožilnog kabla koji ide u 2 utičnice, mislio sam Wago klemu i račvat jedan dio na vrhu prema kontrolnoj.
Zid mi je 30cm, onda režem malo više od toga prema uputama? mislim da je 10cm na jednoj strani više, pa se ugura ona spužva itd.
I zadnje - jel mi bolje metnut to u kut sobe ili bliže sredini? Ići će na visinu cca 2m između betonskih greda, samo još nisam siguran jel bi na kraj/početak ili sredinu.
Kaiserus Uspio sam montirati. Isto sam napravio, dovukao sam 3x1.5 i ostavio jednu žicu u klemi jer idu faza i nula samo u onu njegovu kontrolnu. Najviše me spigalo spojit one 4 male žice iz vent jedinice do kontrolne, i još port T1 brikaš na T2 ako imaš jedan uređaj u prostoriji - pretpostavljam zbog 2 smjera vrtnje kod regeneracije.
Kad mi se sve izvana osuši onda ću završiti, iznutra mi je sve done i sve radi kak spada. Upute su katastrofa, baš loše za nekog tko ovo vidi prvi puta. Ali uspio sam. Good stuff.
Pošto sam ovdje dobio najviše savjeta, evo sklopio sam sviraona video pa krećem lagano trovat internet
Mnogo sam zadovoljan kak je to ispalo, a sound je za prste polizat. I kad ližete prste ljepo se čuje.
Imam jako glupo pitanje. Dakle danas sam imala raspravu na kavi sa 3 osobe.
Što je od navedenog točno kada se na listingu spominje "trosoban stan"?
1: stan ima tri spavaće sobe zato se i listing zove: trosoban stan
2: stan ima dvije spavaće sobe, boravak/kuhinju u jednom i wc
3: tri sobe su spavaća, wc i boravak/kuhinja.
Hvala.
1 bi bilo točno, s 2 se svi služe