TITANXIS

Proljeće je gusto jer uz posao imam opg sa cvijećem pa je trebalo zapet a iz nekog razloga ove godine ide extra dobro a ja sam pohlepna na novac pa umjesto da sam uzela još par ljudi sam potegla umjesto tih par ljudi 🤌

oxi a ja sam pohlepna na novac pa umjesto da sam uzela još par ljudi sam potegla umjesto tih par ljudi

nisi, to se zove štednja. kod mene isto tako, ono što mogu i znam sam napravit ću. što god možeš napravit svojim snagama iako bit će sporije i teže samo naprijed i zašto bi bacala novac u vjetar jer potreban je za druge stvari koje ipak ne možeš ili neznaš.

19 dana kasnije

@Kaiserus napravio sam kako si mi rekao, kondenzacijske cijevi klima van kroz rupu izbusenu dijamantnim svrdlom u temelju u upojnu jamu. Nikakvi sifoni i pizde materine 😁

oxi Ja većinom potežem, ali izračunaj koliko bi brže napravila posao uz extra ljude, i onda baci na stol koliko si svojeg vremena utrošila, i koliko si to vrijeme mogla unovčit na drugu stranu. Ako meni treba 7 dana da iskopam temelj, uštedio sam bager i kopanje, ali potrošio sam 7 dana po par sati posla, a tih par sati posla sam mogao utočiti na drugoj strani i obrnuti možda 3 puta više.

Da se razumijemo, do sada sam svaki put potezao a nisam kalkulirao, ali čisto pišem jer si razmislim svaki put 😃

foggy

Lažeš, ostaje ti vremena za igrat a ne za utočit na drugoj strani. Ili si to mislio

Giphy - Mr Bean Idea GIF by Working Title

Prilicno sam zadovoljan svojim gletanjem

foggy

Treba cijeniti svoje vrijeme.

Prvo treba gledati to što ti kažeš, koliko će te to koštati vs koliko ti možeš u svojoj profesiji zaraditi u tom vremenu koje bi ti trebalo da ti to sam napraviš.

Drugo treba gledati i cijeniti svoje slobodno vrijeme.

Brijac Tako nekako, iako meni osobno gušt bilo što sebi po dvorištu i kući napraviti. S druge strane, mogu ne prtljat i platit, pa u kući napravit 20 videa za kanal i novi guide i zaradio sam te pare.

S treće strane, najbolje je imat slobodnog vremena, da 😃

Treba ponekad napravit "zrtvu" i potegnut sam. Mogao sam i ja dati 6 eura po metru gletanje i potrositi silne pare, a ovako sam ih sacuvao za nesto drugo. Imam fiksno radno vrijeme, nakon posla odradim sto mogu i to je to. Bez puno filozofije. Stignem i trening ujutro i igrat se sa sinom

chono Nije to poanta o kojoj pišemo. Mogao si platiti, uzeti nešto učiti meanwhile ili odraditi neki remote job za to vrijeme. Zaradio bi i više nego si potrošio. I naravno, ni ti ni ja nećemo pregletati onako dobro kak to majstori rade (iako to nije neka znanost što se gletanja tiče). Nekad kad odgovaraš zvuči kao "pf, šta ste svi ljeni, ja to sebi sam mogu". Nije uopće to poanta.

foggy ne bi zaradio vise, jer ne bi to radio. Igrao bi igre. Mazete si oci

chono Znao sam da s tobom nema rasprave, pa ćemo istu i završiti s ovom temom 🙂

foggy samo govorim da pisete o nekim idealnim uvjetima, jer da toliko ulazete u sebe za vrijeme svog slobodnog vremena, plivali bi u lovi, znanju i skillovima. Slobodno vrijeme po defaultu koristimo kako nam odgovara, a to je najcesce za opustanje i zabavu. Zato nam je toliko i bitno

chono Mislim da je malo nezahvalno govoriti o drugima iz svoje perspektive. Ne znaš niti malo kakve su radne navike ljudi, pa samim time nije fer da donosiš takve zaključke. Govoriš o idealizmu, a onda se u ostatku rečenice pozoveš na defaultne postavke koje kontiraju toj ideji. Upravo zato sam dao i primjer u raspravi, ali odmah si se postavio. Tako da, rešena rasprava.

foggy pa kosimo se u misljenjima, bio bi red barem da jednom prikupis snage i prihvatis to. Ne kontriraju mojoj ideji niti malo, vidim po temama sto i koliko pisete. Jedini koji ovdje kupi povracotinu na kolicinu love je hideokojima. Ostali delamo kako najbolje znamo i guramo naprijed. Nije tesko za skuziti sto i kako.

chono to je to, samo dobar upojni treba, i to pije. A ne smrde govna, jer se sifon u grijanju osuši, ili ako ne radi. Samo treba do upojnog odvesti i da je kako treba. Znam ekipu šta je zabijala u oborinsku vertikalu (u prizemlju, na katu je ok) ili iskopala rupu u zemlji kao da je pas išao kenjati, pa se čudila zašto im vraća kondenz za jakih kiša. A ti si na kamenu i na brdu ako se sjećam, tako da te boli briga svakako

foggy razumijem te skroz ali odgoj mi je bio da se stišće svaka kuna koliko god da imaš i iskreno i dan danas mi je teško potrošit neku veću svotu novca na sebe jer nekako smatram da nije vrijedno tj nije zasluženo osim ako se ne ulaže dalje u nešto profitabilno. Sad jel to neka mentalna bolest, vjerovatno, ali ja ću je ignorirat koliko mogu dok ne pukne kad pukne, samo se nadam da ako pukne da će bit minimalno, jer prošlo pucanje me koštalo tri godine života koje nikad neću vratit.

Do tad, pokidat kičmu i mozak do 45-te i razvlačit se na tri posla da se zaradi maksimalno gdje se može jer iskreno najgore mi je kad si ostavim neko prazno slobodno vrijeme kada sam sama sa svojim mislima gdje razmišljam da ću potratit svoje najbolje godine na neproduktivnost. Opet to je sve do odgoja gdje sam ja bila prozvana zlatno dijete familije još od malih nogu koje će svima omogućit lagani breezing kroz život bez da se pita odakle mi novac za financiranje svega i svih i da li mogu ili ne mogu jer sam jedina upisala dobru srednju i kasnije fax i uz sve to imala posao sa strane koji se dobro plaćao.

Npr sestri sam kupila novi auto iz salona jer mi je tako predloženo od strane familije dok ja vozim auto star 16 godina za koji se brinem da li će ili ne u sedmom mjesecu proć tehnički jer to znači da ću morat potrošit novce na novi.

Ugl razumijem te skroz ali strah me da ako stanem, neću dostić neki nevidljivi nebitni cilj koji su mi drugi postavili jer ja sve mogu i ja sve znam, a ako neznam naučit ću i napravit ću. Jogurt sam i za sad funkcionira, vidit ćemo do kad 🙂

oxi Npr sestri sam kupila novi auto iz salona jer mi je tako predloženo od strane familije dok ja vozim auto star 16 godina za koji se brinem da li će ili ne u sedmom mjesecu proć tehnički jer to znači da ću morat potrošit novce na novi.

Ne bi se uplitao u tvoje privatne stvari ali sobzirom da javno iznosiš svjesno ili podsvjesno želiš da se prokomentira.

1. tebi svaka čast. točka.
                            2. ne razumjem kako su to mogli predložiti, ja nikada to ne bi mogao tražiti od jednog djeteta da napravi drugome, pod uvjetom da je ovo drugo zdravo…a ako nije zdravo i treba pomoć ne bi to dozvolio preko sebe.