Treba ponekad napravit "zrtvu" i potegnut sam. Mogao sam i ja dati 6 eura po metru gletanje i potrositi silne pare, a ovako sam ih sacuvao za nesto drugo. Imam fiksno radno vrijeme, nakon posla odradim sto mogu i to je to. Bez puno filozofije. Stignem i trening ujutro i igrat se sa sinom
Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
chono Nije to poanta o kojoj pišemo. Mogao si platiti, uzeti nešto učiti meanwhile ili odraditi neki remote job za to vrijeme. Zaradio bi i više nego si potrošio. I naravno, ni ti ni ja nećemo pregletati onako dobro kak to majstori rade (iako to nije neka znanost što se gletanja tiče). Nekad kad odgovaraš zvuči kao "pf, šta ste svi ljeni, ja to sebi sam mogu". Nije uopće to poanta.
chono Mislim da je malo nezahvalno govoriti o drugima iz svoje perspektive. Ne znaš niti malo kakve su radne navike ljudi, pa samim time nije fer da donosiš takve zaključke. Govoriš o idealizmu, a onda se u ostatku rečenice pozoveš na defaultne postavke koje kontiraju toj ideji. Upravo zato sam dao i primjer u raspravi, ali odmah si se postavio. Tako da, rešena rasprava.
foggy pa kosimo se u misljenjima, bio bi red barem da jednom prikupis snage i prihvatis to. Ne kontriraju mojoj ideji niti malo, vidim po temama sto i koliko pisete. Jedini koji ovdje kupi povracotinu na kolicinu love je hideokojima. Ostali delamo kako najbolje znamo i guramo naprijed. Nije tesko za skuziti sto i kako.
chono to je to, samo dobar upojni treba, i to pije. A ne smrde govna, jer se sifon u grijanju osuši, ili ako ne radi. Samo treba do upojnog odvesti i da je kako treba. Znam ekipu šta je zabijala u oborinsku vertikalu (u prizemlju, na katu je ok) ili iskopala rupu u zemlji kao da je pas išao kenjati, pa se čudila zašto im vraća kondenz za jakih kiša. A ti si na kamenu i na brdu ako se sjećam, tako da te boli briga svakako
- Uređivano
foggy razumijem te skroz ali odgoj mi je bio da se stišće svaka kuna koliko god da imaš i iskreno i dan danas mi je teško potrošit neku veću svotu novca na sebe jer nekako smatram da nije vrijedno tj nije zasluženo osim ako se ne ulaže dalje u nešto profitabilno. Sad jel to neka mentalna bolest, vjerovatno, ali ja ću je ignorirat koliko mogu dok ne pukne kad pukne, samo se nadam da ako pukne da će bit minimalno, jer prošlo pucanje me koštalo tri godine života koje nikad neću vratit.
Do tad, pokidat kičmu i mozak do 45-te i razvlačit se na tri posla da se zaradi maksimalno gdje se može jer iskreno najgore mi je kad si ostavim neko prazno slobodno vrijeme kada sam sama sa svojim mislima gdje razmišljam da ću potratit svoje najbolje godine na neproduktivnost. Opet to je sve do odgoja gdje sam ja bila prozvana zlatno dijete familije još od malih nogu koje će svima omogućit lagani breezing kroz život bez da se pita odakle mi novac za financiranje svega i svih i da li mogu ili ne mogu jer sam jedina upisala dobru srednju i kasnije fax i uz sve to imala posao sa strane koji se dobro plaćao.
Npr sestri sam kupila novi auto iz salona jer mi je tako predloženo od strane familije dok ja vozim auto star 16 godina za koji se brinem da li će ili ne u sedmom mjesecu proć tehnički jer to znači da ću morat potrošit novce na novi.
Ugl razumijem te skroz ali strah me da ako stanem, neću dostić neki nevidljivi nebitni cilj koji su mi drugi postavili jer ja sve mogu i ja sve znam, a ako neznam naučit ću i napravit ću. Jogurt sam i za sad funkcionira, vidit ćemo do kad
- Uređivano
oxi Npr sestri sam kupila novi auto iz salona jer mi je tako predloženo od strane familije dok ja vozim auto star 16 godina za koji se brinem da li će ili ne u sedmom mjesecu proć tehnički jer to znači da ću morat potrošit novce na novi.
Ne bi se uplitao u tvoje privatne stvari ali sobzirom da javno iznosiš svjesno ili podsvjesno želiš da se prokomentira.
- tebi svaka čast. točka.
- ne razumjem kako su to mogli predložiti, ja nikada to ne bi mogao tražiti od jednog djeteta da napravi drugome, pod uvjetom da je ovo drugo zdravo…a ako nije zdravo i treba pomoć ne bi to dozvolio preko sebe.
Nije baš svaka čast, to je kad si beskičmenjak koji zbog "mira u familiji" je glavni potrčko. Jer znam kakvi bi me razgovori čekali da nisam kupila a jednostavno nemam volje ni želje za nikakvim konfliktima.
Kada sam na poslu jednom dobila poruku od sestre da joj pošaljem 10 000 kuna jer joj se ide u irsku na mjesec dana a znam da sjedi doma tri godine i ne radi ništa, a pojeo si dva kroasana i burek u dva dana jer radiš smjene od 12 sati, tad sam ju poslala u 3 krasna, poslje toga je bio poziv od familije da kakva sam ja to sestra, imam novac a nedam svojoj sestri da jel moguće da sam tako škrta i pohlepna.
Poanta je bila da si nabavite kičmu i ne jebete živu silu, da ne budete jadnici beskičmeni kao neki.
Btw ovo nije woe is me post, ne kažem da mi je loše u životu, upravo suprotno jer trenutno mogu držat tempo i nije problem, samo da imam muda prema nekim ljudima bilo bi mi puno bolje. Možda mi se spuste muda u neko skoro vrijeme jer što sam starija to me sve više boli k i sve je manje tolerancije
Ovo je u rangu onih ispovjesti na Facebook-u u koje nikako ne mogu povjerovati.
@Kaiserus Ti bi mogao znati…
Znači sređujem si sviraonu. Trenutno sam u fazi istraživanja ventilacijskih otvora, odnosno htio bih izbušiti 2 rupe na vanjskom zidu i gurnut zračnjak/ventilaciju da mi prostorija dobiva zrak. Pošto je to sviraona, tu su probe i naravno to znači da sav zvuk ide van kroz bilo kakvu rupu. Vidio sam da se koristi ventilacijski otvor/cijev sa pregradama da blokira taj zvuk malo prema van, pa me zanima ima li kakvih gotovit rješenja, tipa nešto na motor/struju što bi radilo cirkulaciju zraka a da pritom i dobro zvučno izolira prema van?
Ja znam za jednu od mogućih solucija. Zove se prozor.
Pusti zvuk, kako ćeš riješiti problem smrada?
- Uređivano
Flipper Pusti zvuk, kako ćeš riješiti problem smrada?
Neću pustit tebe unutra. Boom, game over
Imam vrata, dvostruka. S vremenom ću dić zid i srezat to na prozor i vrata (jedno krilo, a ne 2), makar je uvijek poanta da je sve zatvoreno dok je proba. Zato mislim ubacit ventilaciju, da se ne krepa u tim periodima svirke. Odnosno, informiram se što je najbolje za napraviti.
https://euro-pil.hr/proizvod/tf-easy/
obljepi ga sa izolacijskom sa unutarnje strane ako baš bude smetalo vani, mislim da nebi smjelo.