Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
Ja sam napravio prvu fazu za centralno grijanje ali s obzirom da je druga faza dosta skupa za prvu ruku sam si kupio najobičniju Plamen peć za drvo.
Mislim da će tako i ostati tj. da nisam uopće trebao vući cijevi za centralno.
Stan mi ukupno ima 64-65m2. Dvije sobe su na katu i uzimaju cca. 25m2.
Znači s peći grijem nekih cca. 40 m2.
Živim sam što znači da me pola dana nema kući i potrošim oko 3 metra na zimu. Drvo sam ove godine platio po 80 eura za metar. Grab. Odlično drvo s kamena.
Zadovoljan sam s tim načinom grijanja. Lijepo mi zagrije stan i ne potrošim puno na drva.
@Tzereen Slažem se. Ne vjerujem da jedan čovjek može u dva dana iscjepati i posložiti 12 metara drva.
Previše je.
Tzereen a ono, pises kao da shoulder presas 70kg strict.
Ontopic, idem ovih dana kod susjeda vidjet sto i kako. Cijevi su jeftine, vodilice 5 eura po kvadratu. Podloga nije toliko skuplja, pitat cu kunjadeta koji je keramicar i koji ce to raditi. Meni se cini kao dobra opcija, pa makar bilo samo postavljeno za neku blizu buducnost
Brijac Nisi li ti onaj koji stalno govori na forumu da kupuje tamo/ono što je jeftinije, a ovdje ljudima preporučaš da koriste tri puta skuplje jer eto zet i kćer to koriste?
Moji su odustali od drva jer su im peleti jeftiniji, konforniji i bolji. Ne znam konkretne troškove, moguće da sam i pogriješio u preporuci ..znam da su zadovoljni i da ni ne spominju više grijanje zadnjih godina. Ono što sam vidio je jednostavnost i praktičnost a peleti se mogu nabaviti iz više izvora.
Ne mogu peleti biti jefiniji od drva da ih iz kine nabavljaš.
Skuplji su sigurno u direktnoj usporedbi ali ovdje pričamo o potpuno različitom životnom komforu. Od praktički automatiziranog grijanja prostora i tople vode nasuprot radu sa drvima. Treba računati i radne sate koje možeš potrošiti drugačije. Tko ima šumu nema kaj razmišljati o isplativosti ali ljudi prelaze na pelete, valjda znaju svoje razloge.
- Uređivano
Brijac normalno da bum digitalni kod kupio di je jeftinije, jedinice i nule će se koristiti potpuno jednako, i normalno da ću kupiti bolji uloženo/dobiveno hardver da bi pokretao taj jednaki digitalni kod… uspoređuješ svakodnevni rad sa drvima i automatsku instalaciju launchera, Fakat si opterećen da mi nekaj poentiraš. evo ti jedan gif u stilu ovog foruma
Evo i tebi
Ova novogodišnja rasprava nekako je zaokružila diskusije u 2023.