Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
- Uređivano
buz tipfeler, ipak nije Njemacka 40. godine
@Tzereen o cemu ti pricas. 8m bukve i 4m mijesanog drva sam pripremio u 2 dana, skupa sa cijepanjem i poslozeno sve. Ove godine sam imao sam mijesano 10m i sve pripremio sam u 2 dana, od toga su jos 2 dodatna dana sa pohitat dolje, izvuc sa traktorom i nakon toga dopeljat doma prikolicom. To sto ti nemozes, to je druga stvar. Starom su 2 lika popilili 10m graba u 2 dana. U 2 dana bosanci sa konjima pripreme 10m drva sa nepristupacnog terena.
Susjed ima pec na drva i podno i trosi 5m na zimu. Ne zovu se uzalud niskoenergetske kuce.
Osim toga da si ekspert znao bi da kalijevoj peci treba neko vrijeme da pocne grijat, ali kasnije je zahvalno jer drzi toplinu nesto si pobrkao.
Metar drva je 100 eura u Istri. Ja ga ne placam. Imam pilu i placam gorivo za istu. Jebiga, selo je majka
chono dragi Chono, sjećam se ja i rasprava s tobom o PC-u dok si bio stari Chono. Nisam smio ništa reći o slaganju PC-a, jer nisam lemio matične kao ti koji sve znaš, već sam samo kupovao komponente i slagao kante sam. Pa osim što si pametniji od mene, sad znamo da si i fizički jedno 6 puta sposobniji.
12 metara drvih jedna osoba ne može iscjepat i složit za jedan vikend. Ekipa može. Jedan čovjek ne može. Čak kad nas je svoje bilo, nismo uspjeli u dva dana. Ko prvo, tih 12 nikad nisu savršeni nit se daju sva iscjepat bez problema, već se neka trebaju skalat. Ali ne znam zašto na Silvestrovo ulazim u ovakve rasprave. I zato se divim Titanu i Klinji. Kapa do poda što se ne daju isprovocirati.
- Uređivano
Tzereen pa ne cijepas sve covjece dragi. Ako imas 50% za cijepat to je premija. Jesi bio kad u sumi i rusio stabla i vukao vitlom van za pripremu? Vrlo vjerojatno nisi sudeci po pisanju. Od 10m drva 5m sigurno samo pilis na tapare i slazes. Ostatak ovisno o lozistu cijepas. Ja sam uzeo Fiskars sjekiru i tu doslovno prolazis kroz drvo neovisno i cvoru i obliku.
Kupi i zahvali mi kasnije: https://www.mall.hr/sjekire/fiskars-sjekira-za-cijepanje-x27-xxl-1015644?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIoKiVl566gwMV2JWDBx1LjA2hEAAYAiAAEgKQm_D_BwE
10m drva je nista za pripremit, to ti mislis da je puno, ali to je nista. Ja pripremam na 3 strane, sebi, mojima i od zene. I naravno da ne pilim sam, zena drzi i dodaje. One velike rijesim na podu.
Uzeo sam i manju za veliku pripremu skaljica. U 30min pripremis za 2 tjedna
Ja neznam sta se uopce pjenis. To sto ti nemozes, ne znaci da drugi isto tako nemogu.
- Uređivano
Jebo selo, ja bi umro tamo za tri dana…meni je teško prošetati psa sto metara
Termostat i pali automatski protočni plinski bojler, ni ne razmišljam o grijanju. Jedino ak bude smak svijeta, onda sam najebao i budem se samo svinuo i umro
Ne kuzim bas. I dalje se zgrada nekako mora grijat, protocni boiler nece zagrijat kucu, morali su imat neku vrstu peci. Ako zgrada nema zajednicku kotlovnicu, morali su oni imat neki zasebni sustav. Isto kao i sad, govoris presli su na podno grijanje, kao da ono samo zagrijava. Zanima me koji sistem je iza toga i da li je podno elektricno ili vodeno.
Ja sam napravio prvu fazu za centralno grijanje ali s obzirom da je druga faza dosta skupa za prvu ruku sam si kupio najobičniju Plamen peć za drvo.
Mislim da će tako i ostati tj. da nisam uopće trebao vući cijevi za centralno.
Stan mi ukupno ima 64-65m2. Dvije sobe su na katu i uzimaju cca. 25m2.
Znači s peći grijem nekih cca. 40 m2.
Živim sam što znači da me pola dana nema kući i potrošim oko 3 metra na zimu. Drvo sam ove godine platio po 80 eura za metar. Grab. Odlično drvo s kamena.
Zadovoljan sam s tim načinom grijanja. Lijepo mi zagrije stan i ne potrošim puno na drva.
@Tzereen Slažem se. Ne vjerujem da jedan čovjek može u dva dana iscjepati i posložiti 12 metara drva.
Previše je.
Tzereen a ono, pises kao da shoulder presas 70kg strict.
Ontopic, idem ovih dana kod susjeda vidjet sto i kako. Cijevi su jeftine, vodilice 5 eura po kvadratu. Podloga nije toliko skuplja, pitat cu kunjadeta koji je keramicar i koji ce to raditi. Meni se cini kao dobra opcija, pa makar bilo samo postavljeno za neku blizu buducnost