chono Čovječe, znači ja bi poludio da sam išao na opciju "uzimam gradilište, idemo s montažnom". Ali evo, i ja sam jedan od tih što su izgubili interes radi cijena, jer jednostavno matematika nije najbolja kada ideš iz nule. Čak još i sama montažna kuća ajde, iako 20k EUR-a jao, ali sve ostalo je otišlo gdje ne treba.
Naći radnika je lutrija i to apsolutno stoji, ja se navlačim iz dana u dan i lagano mi živci vibriraju. Uspjeli smo barem dići vanjske zidove na jednom dijelu kuće, sada stolarija pa onda i drugi zatvaramo.
Ostaje nam vanjska ograda, koja je za 62m mog dvorišta 50,000kn. To uključuje ogradu (panele po 2,5m) visine 172cm, stupove od 2m (na koje ide ta vanjska ograda) jer pasice budu stepenice zbog toga što dvorište visi cca 15cm svaka 2 i pol metra (radimo betonske pasice 30cm širine, 50cm dubine i metalna armatura po sredini svake), to uključuje sav materijal + onabavku ograde, bager, odvoz zemlje, šalovanje i izvođenje radova. Dodatno ide kapija od 3m na kotače za koju ide posebna konsturkcija u sklopu svega. Malo me šokirala cijena, ali sama ograda kada bi uzimao solo je oko 18-20k kn u Kutini.
Što se tiče vanjskih zidova, 16k kn za siporex 15cm na jugu kuće (mislim da su zidovi 3m širine i 2,50m visine x2), pa ulazna sjeverna vrata mijenjamo gdje ide siporex 20cm na 2,50m visine i jedno 3m širine također, izbijamo neke prozore pa tu isto ide siporex 10cm s obje strane (unutra i van). Ne znam jesam preplatio, tj nisam još platio, ali u tijeku je sve i para se tope kao maslac (netko ga je spomenuo, da, pare odu brzinom munje).