doctorfreak mene uzasno iritira kad me poznanici pitaju kako sam potrošio pola milijuna..

Ja kažem da naprave isto, jer ja samo stanem vani, otvorim majcu i pogledam u nebo i pare samo padaju u majcu. Jer svi žele potrošit pola miliuna kuna jer svi dobiju pola miliuna na lijepe oči.

Evo sad za drvarnicu novu i radionu alat gdje će mi bit, betoniranje prilaza iza i uz drugi set stepenica i samo zidanje drvarnice i betoniranje prilaza bez krova naplatili su mi 21 000, samo ruke. Neznam koliko će bit materijal jer još nisam dobila račun ali ono… kad već radim nek napravim sve što treba ali da mi je drago da toliko plaćam, naravno da nije.

oxi Ljudi su u globalu idioti….najgore mi je kad mi pametuje netko tko nikad nije radio kucu ili bilo kakvu vrstu renovaciju pa pocinje svoje imaginarne iznose iznosit iz usta koji veze sa vezom nemaju.

Ili evo primjer…teta prodaje staru kucu sa 3000 kvadrata livade…kuca je stara 60 godina…i naravno da bi je trebalo renovirat…sa cijenom od 400k kuna.

Znaš kakvi ljudi je zovu? 95% njih zove i bacaju ponudu od 300k kuna ako je kuca odmah useljiva.

wtf?

Pa za 300k kuna useljivu kucu u sj hrv ja kupujem instant, samo mi reci koja je to, a da nije limenka 😃

I sad je vec zena izgubila zivce i maknula oglas jer nema više snage razglabat sa idiotima.

doctorfreak Ili evo primjer…teta prodaje staru kucu sa 3000 kvadrata livade…kuca je stara 60 godina…i naravno da bi je trebalo renovirat…sa cijenom od 400k kuna.

Bez uvrede teti, ali ista kvadratura u Kutini 25k eura. Isto renovacija, ali svi prikljucci placeni, papiri uredni. Da dam 400k kuna pa onda jos minimalno toliko AKO je moguce renovirati u smislu da ne moras rusiti… Ok, ovo treba rusiti, tesko je renovirati kucu staru 70tak godina od 100 kvadrata, ali i moze se.

S druge strane trokatnica stara 40tak godina s dvoristem i jos jednon parcelom cca 1500 kvadrata traze 90k eura. Naravno da je nisu prodali vec 7 godina koliko pokusavaju.

Ova prva opcija od 25k eura je skuplja opcija nego da uzmes komad livade koji ima papire za gradnju btw.

Na kraju ja svoju kucu renoviram, ljudi traze nerealne iznose za ono sto nude, mozda ti teta stvarno nudi super nekretninu, ali nekad stvarno nije racunica na mjestu.

foggy S druge strane trokatnica stara 40tak godina s dvoristem i jos jednon parcelom cca 1500 kvadrata traze 90k eura. Naravno da je nisu prodali vec 7 godina koliko pokusavaju.

Frend je kupio trokatnicu za 70k eura u Varaždinu s vrlo malim / minijaturnim dvorištem, nakon nužnih manjih renovacija, sada renta dva stana.

Ima računice, sve ovisi u koju svrhu kupuješ neku nekretninu.

foggy Pa ne možeš to tako gledati…lokacija je odlična…uz to sve zajedno se radi o 4500 kvadrata zemljišta…gdje bi parcelizacijom i zasebnom prodajom mogao dobiti doslovno kucu gratis.

Od tog mjesta 5min udaljenosti se 700 kvadrata obicne livade prodavao po 200k kuna. I sve je prodano.

Pa da i nema kuce…uz tu kvadraturu i prikljucke cijena je nikakva.

Ne možeš uspoređivati cijene sa jednim mrtvim selom u Slavoniji gdje za 10k eura dobiješ čuda sa top lokacijom koja je jako blizu glavnom gradu i u kojoj se u zadnjih nekoliko godina izgradnja kuca digla za valjda 5000%.

Deadwalker Ima računice, sve ovisi u koju svrhu kupuješ neku nekretninu

Ne govorim ima ili nema, nego da cijene nekada nisu realne. I vecinom to je tako, zato se i ne prodaju (govorim tu za svoj kraj). U Kutini su kuce u super stanju isle za 30k eura, stari je uzeo i sredio kat, jos ima jedan gore koji ce rentat cim ga sredi. Naravno da je otislo gore, ali evo gledam oglasnike, sve do jedne kuce stoje i dalje tamo, a traze od 60k na dalje. Nije realno.

doctorfreak Pa ne možeš to tako gledati…lokacija je odlična…uz to sve zajedno se radi o 4500 kvadrata zemljišta…

Sve stoji, jasno je da zemljista idu gore ovisno o lokaciji, tipa ZG je skup kao zlato i po meni je dat pola milje za komad zemlje tamo jednako ludilu, a malo sam i rekao.

Sto se tvog zemljopisa tice, Kutina je 60km od Zagreba, i mi smo u Moslavini, Slavonija je ohoho na istoku. Nije Kutina neki grad da se razumijemo, samo sam htio reci da su ovdje cijene skocile duplo minimalno, i otkako jesu, skoro nitko nije nista prodao.

Tak da sam ti odgovorio cisto jer si nazvao ljude koji nude manje idiotima, a mozda je realnost da te teta trazi puno, ne znam. Ja sam misljenja da ljudi precjenjuju situaciju.

foggy Ma razumijem ja tebe sve..ali gdje ces za 300k kuna naci kucu i zemljiste u super stanju bez renovacije? To su idioti. Bojim se da toga nema ni u kotoribi.

doctorfreak Cek, gdje je tocno lokacija?

Gle, ja sam mislio ponudit 70k cca za kucu za koju traze 90k, i jesam onda ja idiot? Takve su isle za 30-40k prije 2 godine, i smatram da vrijedi 70tak, a sad ispada da su ljudi idioti ako daju ponudu. Ima ih takvih da, daleko od toga, ali da recimo moraju rusit kucu, znas koliko to kosta? Nekad cijene nisu realne jer toliko toga moras platit i sanirat da je logicno da se nudi manje.

doctorfreak Ili evo primjer…teta prodaje staru kucu sa 3000 kvadrata livade…kuca je stara 60 godina…i naravno da bi je trebalo renovirat…sa cijenom od 400k kuna.

To mi zvuči dosta jeftino jer samo za zemljište tu kod mene daju za 70-90 tisuća eura. Onako, stijena i šuma. Ima puno skuplje ali to je onako, vidiš cijeli zaljev i učku i brodove koji uplovljavaju dok ti povjetarac hladi jaja dok piješ kavu okupanu suncem. Ali neznam kakve su cijene kod tebe ali kuća i okućnica za 400 000 kuna zvući san snova.

Kak jedan mobitel ili TV mogu oscilirati na tržištu i po duplo, siguran sam da je s radnicima i gore. Ako je neko od vas imao sreće ili poznanike ili ste išli bez računa ili kombinacija svega, ne znači da su ostali glupi. Naravno, vrijedi i obratno.

Ja se dam kladit da bi ja prošao skuplje nego Oxi. Čim me vide znaju da mogu još 20% gore. Ha-Ha-Ha

Tzereen Sto si zgodniji to je skuplje.

Bacit cu racunicu kad dobijem ponudu za vecinu vanjskih radova, jedva su mi dosli doma izmjerit, 3 puta zvao ko konj. Sad jedno 2mj dok ponuda ne dodje

Nekretnina vrijedi onoliko koliko je tržište spremno izdvojiti za nju.

oxi To mi zvuči dosta jeftino jer samo za zemljište tu kod mene daju za 70-90 tisuća eura.

Katastrofa. Meni to zvuci totalno neprihvatljivo, ali tko sam ja da sudim. U svakom slucaju skrasit se ne mogu i ne zelim negdje gdje su takve cijene, zato i biram sto sam odabrao, a nadam se da ce nekad te cijene padati iako to zvuci sve nerealnije.

Fenix A reci mi sta onda tu po Kutini s tim cijenama koje su otisle u nebo i nitko ne prodaje? Trziste je takvo, ali ljudi ne placaju i sve stoji na tome.

I dalje konstatacija stoji. Čim korigiraju na cijenu koja je nekome prihvatljiva, prodat će se. Ili će čekat dokle god nekome ta njihova tražena cijena ne postane prihvatljiva. Mislim da treće opcije baš i nema.

7 dana kasnije

Dimnjak stavljen, stavili su mi 98% struje i 80% vode. Struju treba još u kupaoni, a vodu su iskopali, provukli cijevi iz sata, zakopali kanal i napravili novu šahtu, i još samo jedno metar cijevi u kuhinji i voda gotova za sad. Kupljena staklena stijena, i većina stvari za wc, i peć. Dobra stvar je što sam wc (i peć) preko firme kupovala pa je račun bio lakši za par tisuća.

Nakon struje i vode ide žbuka, pod i plafon.

Neću lagat, stresiram se, ne javlja mi se lik za prozore, pa sutra zovem drugog da dođe pa da se dogovorimo. Drugi tjedan mi trebaju završit betoniranje iza kuće i radionu. Svima koji se bave renovacijom želim dobre živce i dubok novčanik.

oxi
                      Dobra je ponuda cjenovno. Ako je fi200 promjer. Na koliko ti daju garanciju??? A šidl treba i znati zatvoriti kako treba da prođe tlačnu probu, većina ih usere to u zadnje vrijeme i ne zabrtvi dobro spojeve, jer eto, to je lako pa radi svatko. Ko lego kockice. Na ruku im ide to šta većina dimnjaka po kućama ima provjeru ogledalcem, a ne balonom. Jel ti montira na fasadu ili obzidava knaufom???

Kaiserus

GARANCIJA – na materijal 25 god.

GARANCIjA - na montažu 10 god.

Ali mislim da je 160fi, a ne 200 al moram pogledat jer nisam 100%. To misliš na vanjski dio ili unutarnji?

Ali rekao je majstor da ako bude bilo nekih problema, oni dolaze i popravljaju jer sam pitala što ako ne bude vuklo kako treba.

Dečki su pošteno odradili, držali su se svega što su rekli, čak su i zapunili stari dimnjak. Trajalo je tri dana, ali zato jer su drugi dan imali problem sa bušilicom, stalno je zapinjala zbog zida, pošto je kamen, pa se trpalo svašta između kamenja dok se zidalo, pa je zapinjalo. A imali su metar i nešto zida probit. Jučer su došli stavit rozetu i otpilit cijevi, ali rekao je da će u prizemlju kasnije kad se stave pločice. Ja sam zadovoljna sve u svemu.

Na fasadu je.

Jel zna tko ( @Kaiserus mozda ?) jel se smije dimnjak busiti da se napravi jos jedna rupa sa suprotne strane trenutne rupe ? Dimnjak ima dve rupe za "ložište" ali samo jednu višlju za dim. Dimnjak je u blokovima, znaci sam dimnjak oblozen izolacijom i jos blokom koji to sve drzi (plašt) ? Dimnjak je nasred kuce, nema zidova oko njega. Vele ljudi da se bu to onda jako tesko zadihtalo naknadno i niko nebu mogel garantirati nista.