Zato bi bilo dobra igra asocijacije jer to ne možeš nigdje izguglat a jedino ti može poslužit kao pomoć ak već imaš ideju kaj bi moglo bit.

TITANXIS

Hehe, u Zug baru voditelj uvijek prije pocetka kaze da onaj tko vara je obicna pickica, tako da se nitko ne usudi 😆

2 mjeseci kasnije

Eto nakon 10 nastupa na IQuizu imamo 5 top 10 rezultata i 3 top 5 rezultata, ali nikako da dođemo do te pobjede. Ali past će kad tad. Preksutra je nova prilika. Prije par tjedana smo čistu pobjedu ispustili i to zbog prosipanja bodova na glupi način što je trenutno i najveća boljka naše ekipe. Ali dobro, još smo mladi, bit će bolje s vremenom.
U međuvremenu sam konstantno na 3 kviza tjedno, a čak gledam malo da se možda i ubaci 4. To bi moglo biti previše, ali stvarno obožavam kvizove i iskorištavam svaku priliku da odem na neki.

6 mjeseci kasnije

Evo moram se danas pohvaliti odlicnom partijom na Kvizu Petkom. Osobno sam prvi puta bio tamo, htio sam vidjeti kako izgleda najjaci kviz u Zagrebu. Zavrsili smo 5./15. uz rijesenost od gotovo 75% i bili par bodova i od Vukorepine i od Mederalove ekipe. Ako se ne varam, bili smo best of the rest (cak smo i pobijedili neke jake ekipe). Pobjedu je odnijela ekipa Jaka Rekcija koja vlada IQuizom.

Nitko u ekipi se nije iskazao nekim izvanrednim znanjem, rekao bih da su svi kvalitetno pridonijeli, ali smo odlicno suradivali i zajedno smo dosli do nekoliko zajebanih odgovora. Uz pobjedu na IQuizu, rekao bih najveci kvizaski uspjeh, cak i veci od pobjeda/postolja na nekim drugim kvizovima.

bio na jednom. Ljudi oko mene uglavnom nezainteresirani za to pa eto… Bilo je ok, makar su oni prvi put radili pa su bili prtljavi i dosta loše pripremljeni.

Kad se pruži prilika pem opet, žal mi je kaj nisam bio na nekom zg kvizu (neki purgerski). Tu bih i pobijedio 😆

21 dana kasnije

Jel itko bio na ekipnom državnom prvenstvu u kvizu?

Ja idem prvi puta sljedeću subotu. 70 ekipa će biti. Sad ne znam hoće li to biti sve top ekipe ili će se naći i pokoja random, ali siguran sam da će konkurencija biti jaka. Idemo sa dobrom ekipom, zabavit se i pokazat znanje pa što bude, bude.

7 dana kasnije

zontra

Malo kasno ovo vidim, al eto… 😃

Uglavnom bio sam ja na državnom ekipnom par puta sa svojom pub kviz ekipom. Inače smo po pub kvizovima bili dosta uspješni u sezonama 18/19, 19/20, znali smo i pobjeda nanizati na dosta jakim lokalnim kvizovima i često smo bili u samom vrhu (IQuiz, JFK kvizovi, Koza/Krip itd.), ali državno je baš next level, i po pitanju konkurencije i po pitanju znanja koje se traži. Redovito dolaze najjače ekipe iz cijele RH, a u vrhu su obično Kotigine i Vukorepine Perlice koje su i osvojile zadnjih par puta, Krešina ekipa, Jaka rekcija, Lonestar i još neke druge relativno poznate jake kvizaške snage.

Rekao bih da je za državno najvažnije da imate diverzificiranu ekipu budući da su pitanja podijeljena na kategorije i dosta idu u dubinu pa je bitno imati baš stručnjake koji su vrlo jaki u pojedinim područjima. Za nas je to bio dosta veliki problem jer smo više jack-of-all-trades-master-of-none ekipa sastavljena po ključu '''idem s tim ljudima na kviz jer volim s njima sjest na pivu'' što super funkcionira na klasičnim pub kvizovima, ali za ovu ozbiljniju razinu pokazuje nedostatke pa se na tom državnom baš nismo nikad osobito proslavili nego uglavnom bili negdje u donjoj polovici. Sama pitanja na državnom mi nisu osobito lijepa i igriva nego često traže baš konkretan podatak i konkretno znanje bez previše maštovitosti pa znaju ostaviti malo suhoparan dojam. Organizacija im također zna malo zaštekati tu i tamo, ali razumljivo je to jer je se ipak radi o velikom broju ekipa.

U svakom slučaju je to jedno fora iskustvo, ode se još prije toga malo na Interliber pa fino na kviz nakon toga. Žao mi je što smo mi u zadnje vrijeme zapostavili kvizanje, ali trenutačno smo u takvom životnom periodu svi, svatko s nekim svojim obvezma neki su odselili van i tak… Vama sretno pa javi kad prođe dojmove i rezultate 🙂

fox Za nas je to bio dosta veliki problem jer smo više jack-of-all-trades-master-of-none ekipa sastavljena po ključu '''idem s tim ljudima na kviz jer volim s njima sjest na pivu'' što super funkcionira na klasičnim pub kvizovima, ali za ovu ozbiljniju razinu pokazuje nedostatke

Haha, tako smo i mi slično. To jest svako od nas ima neka područja da je jak, ali nitko nije baš stručnjak koji će znati baš svako pitanje iz određenog područja. No nema veze, idemo se zabaviti. Kviz počinje za par sati i trajat će dosta dugo, tako da navečer svakako javim dojmove.

Završio sam i svoj prvi ekipni državni kviz. Na kraju smo završili 47/70 sa 56% riješenosti. Rekao bih oke nastup. Moglo je i bolje, ali za prvi puta sam zadovoljan. Bilo je par točnih odgovora koje smo spominjali i onda se odlučili za drugi, krivi odgovor. Ili par stvari koje smo se trebali sjetiti/znati, a nismo. Da smo bili na svom maksimumu, mislim da bi bili negdje oko sredine što je i realno stanje. Vidi se da su naši današnji protivnici bila kvizaška elita puna znalaca i svaka im čast na tome. Mi smo bili 4. najmlađa ekipa na kvizu i prva ispod crte za U25 kategoriju. To sam ja kriv jer sam nedavno navršio 26. 😆 Ostali članovi svi imaju između 21-25 godina i zapravo je dosta nas na samom početku kvizaške 'karijere'. S mjesecima i godinama ćemo postajati samo bolji, ima još puno prostora za napredak.

Sam po sebi kviz je bio čak i zabavan. Iako se sastojao od 84 pitanja/odgovor formata, bilo je dosta zanimljvih pitanja i nije se činilo toliko suhoparno. Nije nešto što bih želio na svakom pub kvizu, ali ovakav format je najbolji ako se hoće vidjeti istinsko znanje.

Pobjedu je i 3. godinu za redom odnijela ekipa 'Perlice' koju je predvodio Vukorepa, s tim da im ove godine nije ni trebao Kotiga. On i Krešo su ove godine uzeli valjda odmor od državnog, djelomično zato što su do prije par dana bili na svjetskom prvenstvu u Berlinu. 2. mjesto je osvojila najbolja zadarska ekipa, a 3. Jaka Rekcija. Znači bez prevelikih iznenađenja.

Sve u svemu, pozitivno iskustvo. Sljedeći tjedan se vraćamo na osvajanje lokalnih kvizova 😛 i iščekujemo povratak IQuiza. Priča se da bi se mogao vratiti u prosincu.

25 dana kasnije

Jucer je krenula nova sezona najboljeg pub kviza na svijetu - IQuiza! Bilo je puno otkaza u nasoj ekipi, pa ce te tako primjetiti da smo isli u jako izmjenjenom sastavu nego inace. No to nas nije omelo, pa smo tako pobijedili, cak i suverenije nego prosli put. Sve jake ekipe su bile tu osim onih najjacih - Jake Rekcije. Ali vjerujem da ce se i oni opet uskoro pocet pojavljivat.

Inace kao i uvijek, kviz je jednostavno fantazija, nemre se nista mjeriti s njim. Atmosfera, veliki kafic, jaka konkurencija, odlicni voditelji, zabava, fantasticno pogodena raznovrsnost pitanja. I to sve izvlaci najbolje iz nas.

Sljedeci IQuiz je za 2 tjedna, preporucujem svima da se prijave ako imalo vole kvizove.

21 dana kasnije

Evo @zontra mozda nesto sto bi tebe zanimalo. Naso sam geo challenge za android, slicno ko onaj sto je nekad davno bia na faceu al su ga ugasili. Razlikuje se po tome sto kod zastava daje i one prekomorske teritorije. Ostatak igara je manje vise isti, osim sto ti kod svjetske mape kod pogadanja gradova da dosta uvecaniju mapu neke drzave pa moras bit precizniji kad imas grad u americi, kini, rusiji, brazilu. Vratilo me unazad jedno 10 godina. 30 000 mi je max score zasad bez boostera za vrijeme. Najgore je sta od brzine i slicnosti zastave fulam drzavu a znam 100% odgovor. Treba imat i jake reflekse osim znanja.

crowizard

Mislim da sam to još tamo u srednjoj školi igrao. Ili nešto slično tome. Uvijek dobra zabava. Sad možda više igram stvari koje mi pružaju veći izazov, ali ovo dobro dođe kao ponavljanje gdje se neki gradovi nalaze točno na mapi, kao i oblik država na mapi. Tu se i dalje znam malo pogubiti. Meni je super ova stranica: https://www.jetpunk.com/

Kao Sporcle samo puno bolje. Ima tisuće različitih kvizova i da se puno toga naučiti. Najviše igram geografiju i sport tu. Neke stvari i pokušavam speedrunat kao npr. nabrojati svih 196 država svijeta. Trenutno mi je rekord 5 minuta i 7 sekundi. Ali ne znam hoću li moći natipkati ispod 5 minuta, ne znam tako brzo tipkati. A našao sam jednog lika na YT što je uspio ispod 3 minute natipkati sve.

zontra

Odlicna stranica. Nemam nesto jako opce znanje al geografiju i prirodne znanosti (pogotovo kemija) rasturam. Odigro sam danas par kvizova sa te tvoje stranice i definitivno nemogu tom brzinom tipkat drzave tj neznam ih abecedno kako idu nego gledam kartu svijeta i kako mi koja pozeleni onda idem dalje. Rjesio sam 192/196 nisam znao Kostariku, mozak mi zabloko vidim iznad Paname a sve zemlje nabroja centralne amerike i nju zaboravim i jos tri koje nisam ni moga skuzit jer su otocne drzave. Okuso sam se i u Americkim saveznim drzavama i tu mi je falio Illinois i Wisconsin s tim da sam znao teritorijalno di je Wisconsin i kako izgleda nego nisam zna napisat pa mi nije prihvatilo. I glavne gradove jedino nisam znao da je Burundi mjenja glavni grad, cilo vrime pisem Bujumbura, a ne prihvaca i naravno nisam znao kako se na engleskom pise Kisnjev i onaj glavni grad Sri Lanke. Kad sam ucio te drzave i gl gradove ( sa 3 ipo god ) puno toga se izmjenilo sto zastava, sto novih drzava, sto glavnih gradova tako da su mi neke stvari nove.

I evo 60 000+ score, 67 u svijetu i titula zadnja moguca Superhuman. Propiso sam krv, nenormalna brzina i ne smijes nista falit skoro u tih 60 sekundi po igri. A znaju davat jako slicne zastave gdje se sjebes ako ides svaku sekundu po jednu pogadat. Al da, mogu se koristit boosteri od 6 sekundi pa sam to koristio koliko sam mogao. Puno pomogne. Najvise sam falivao polozaj Australskih gradova, Kanadskih, Kineskih i Indijskih toliko velike drzave a toliko gradova za popamtit. Al kad se uvjezbas i naucis napamet samo od sebe ide.

Ma i ja obožavam geografiju, nema ljepše nego upalit Google Maps i onda gledat položaje gradova u državama, položaje država u odnosu na druge države i slično. A onda kad upalim ljestvice da uspoređujem veličine područja i stanovnike. Odmah mi je toplije oko srca Ha-Ha-Ha Geografija + brojevi, obožavam to. Dok sam npr. teški užas za prirode znanosti. Fizika, kemija, biologija… samo što dalje od mene.

Za ovu igru, ne znam jel bih imao strpljenja za lovit rekorde, nije mi to jača strana. Jer trebaš biti toliko koncentriran da sve iste sekunde pogodiš, a lagano se zaletiti pa pogriješiti pri toj brzini.

zontra

Sad si me sjetio, bila je i neka igra gdje moras pogadat okvirno broj stanovnika za neku zemlju, onda vjeru prevladavajucu, jezik, valutu, ime himne... zab sam joj ime al tu se daleko najvise moze naucit i svakog vraga imaju pa cak i BDP svake zemlje.

Al da geo challenge je koncetracija na samom maximumu. Svaku sekundu pogadas zastavu, oblik granica zemlje, znamenitosti, gradove. Cilj mi je bia doc do Superhuman (mislim da na ovoj android verziji je 60 000 score za to). Nebrojeno puta sam bio blizu al bi fulao lokaciju neke znamenitosti ili grada. Tipa da mi armiju od terakote i ja od brzine piknem negdje u zapad Kine i failam jer sam predaleko otisa.

3 mjeseci kasnije

https://www.facebook.com/kvizpetkom/

Ako je itko zainteresiran, frendovi i ja radimo kviz ovaj petak na najprestižnijem kvizu u Zagrebu - Kvizu petkom! Bit će poučan, zabavan i težak, tako da se isplati doći. A i besplatan je.

6 dana kasnije
            3 mjeseci kasnije

Evo jednu zackoljicu koju sam slozio za ekipu s kojom kviziram. Jako je teska, ali cilj je da osim sto testirate znanje, naucite nesto novo. Mozete slobodno suradivati zajednicki u ovoj temi ako zelite rjesavati, ili ako zelite solo rjesavati, slobodno guglajte kad zapnete negdje (ali nemojte bas sve guglat). Evo zackoljice:

Koji po redu američki predsjednik se nalazi u imenu glavnog grada savezne države po kojoj je nazvan brod na kojemu su se Japanci predali u 2. svjetskom ratu?

Tom broju pridodajte zbroj sva 3 broja iz kemijske formule glukoze. Dobit će te jedan broj. Ime kemijskog elementa s tim atomskim brojem će te morati malo ispremiješati tako što će te maknuti prvo slovo, a drugo slovo će te staviti na kraj riječi. Sad će te dobiti ime jednog filma.

Iste godine kad i film iz prethodne rečenice je izašao još jedan film koji je dobio Oscara za najbolji film (čije ime zapravo dobro opisuje glavnog lika iz prvo spomenutog filma). Režiser Oscarom nagrađenog filma je napravio samo 5 filmova, a meni je posebno zanimljiv onaj četvrti jer se ime filma (kad čitamo po vuku) razlikuje samo u jednom slovu od imena pjesme našeg domaćeg pjevača.

Sad se koncentrirajte na prezime pjevača. Jedno slovo prezimena će te zamijeniti tako što će te na to mjesto staviti X slovo hrvatske abecede. X će te dobiti ako od godine kad je Hruščov došao na vlast u SSSR-u oduzmete godinu kad je preminuo britanski kralj George VI. Kad to riješite, primjetit će te ime jedne valute u prezimenu pjevača.

Država gdje je ova valuta službena graniči sa više drugih država, a mene zanima ona s kojom ima najdulju granicu. S obzirom na osobno ime najuspješnijeg olimpijca te države, što NIJE odgovor na ovo pitanje?