Moje je malo veće kućište, al je Be Quiet! i stvarno je nečujno.

Ako ima kompaktnijih, usudio bi ih se preporučiti. Iako je meni veličinu diktirao hladnjak na procu. Đubre ima preko 15cm.

Fenix eventualno ako hoćeš pričekati novu seriju Intela, iako realno Ryzen trenutno na testovima rastura Intel pa ne znam što plavi tabor može specijalno napraviti u jednoj generaciji.

Ja si trenutno slažem konfu s budžetom od cca 2 soma EUR. Idem na kombinaciju Ryzena 7 7800 X3D (tu možeš sigurno povoljnije, meni je jači procesor bitan) i dvoumim se između RTX 4070 ili 4070 Ti (jbg, prevelik zadrti fan zelenog tabora, no ako ti RT nije bitan, kao što Sterlok kaže…)

EDIT: Inače se precijenjeni GPU-ovi teško prodaju pa cijene polako cijelo vrijeme klize prema dolje (može biti eventualno razlog da još pričekaš):

Fenix ako nisi fanboy, onda prepiši ovo od @Sterlok -a i stavi radi posla 5900x (jer 5800x je vruuuuć, iako se da to riješiti undervoltom) npr na neki jači hladnjak do 250W, eventualna zamjena za Nvidu bi bila 3060Ti, koja je isto jako zahvalna kartica, e sad… Tu je pitanje dali želiš da bude nadogradivo kroz godine, a za to ti onda preporučujem Intela 13600 ili čak 13500 sa DDR5 matičnom (nisu više rami toliko u nebo išli)

Gledam ovih dana dana dosta usporedba izmedu 4070 Ti i 7900 XT i počinjem razmišljati je li sigurnija opcija (long-term) ići s AMD-om koji dolazi s 8GB više vram-a. Perfomanse su im tu negdje, jedino je RTX-ica bolja naravno s RT efektima. Još da kod nas ne košta 200€ više nego li vani, bila bi to dosta jednostavna odluka.

Genesis nije, no lijen sam se gnjaviti sa slanjem van u slučaju reklamacija.

Caseking.de riješi reklamaciju brže nego naš Links npr.

Pošalješ im opis problema, račun i par slika na mail. Odgovore u roku 3h. Idući mail ti stiže sa ticketom od Hrvatske Pošte za besplatno slanje do njih, uputstvom slanja, kao stavi u original ambalažu ako imaš itd. Dođeš na poštu, teta skenira kod koji si dobio, predaš paket i to je to.

Za 18 dana sveukupno stiže novi proizvod. Dodaj tome da 4 dana ode na slanje prosječno i imaš riješenu reklamaciju za 14 dana. Kod nas često odugovlače po 4 tjedna, nekad i 40 dana.

pravednik bas gledam kod njih i razlika u cijeni nije nešto, povoljniji su od ponude koju imam npr za grafičku kod nas za 5€ 🙃

Ja čekam još par ponuda pa ću vidjeti. Planiram to provuci kroz firmu pa sam fino lišen PDV-a

Genesis ako ces uparit sa top tier grafom i ganjat max u svakoj novoj igri da, u suprotnom nema smisla

mjesec kasnije

Laptop sa nečim šta bi bilo sljedeća kombinacija

• i7 i 4080 (sa jebeno dobrim ekranom) od 15-17'' nije mi bitno, ako može jače super
      • laptop je prijenosna radna stanica, dakle ne radim na bateriji, eventualno da trebam nešto pročačkati na brzinu
      • može i neki kombo sa ryzenima, dapače kombinacija 3 serije i 3090
      • treba mi VRAM i brz procesor, multicore mi ne mora bit do ibera
      • po mogućnosti OLED ekran, jer me OLED čini boljim čovijekom
      • 120 hz na gore 1440p na gore reza, ako je 1080p može ali da je stroj od CPU-a i GPU-a unutra
      • naravno da ću ga s vremenom kačiti na vanjki monitor HDMI 2.1 DP 1.4 je must
      • naravno da će imati postolje za hladiti ga

Poanta je da imam mobilnu radnu stanicu, tako da mogu raditi nesmetano kad šetam po svijetu. U javnosti ga ne vadim van (da Ivane ovo je samo radi tebe napisano)

Dva mjeseca vremena si dajem da iskopam nešto.

Do 3000e

3 mjeseci kasnije

Šta mislite o ovoj konfiguraciji za 1080p gaming?

1 * AMD CPU Desktop Ryzen 5 6C/12T 5600 (3.6/4.2GHz Boost,36MB,65W,AM4) Box

Šifra: 100-100000927BOX

1 * ID-Cooling CPU Cooler - SE-224-XTS

Šifra: SE-224-XTS

1 * ASROCK B550M Pro4 AM4 mATX MB B550M PRO4

Šifra: 3900338

1 * KINGSTON 32GB 3600MHz DDR4 CL18 DIMM KF436C18BB/32

Šifra: 4244984

1 * Powercolor RX6700XT Fighter 12GB GDDR6

Šifra: AXRX6700XT12GBD6-3DH-

1 * SSD Western Digital Black™ SN770 1TB M.2 NVMe WDS100T3X0E

Šifra: 0001291195

1 * CORSAIR PSU RM Series, RM650, 650 Watt, 80 PLUS GOLD Certified, Fully Modular Power Supply

Šifra: COR-CP-9020280-EU

1 * COUGAR | MX430 Air RGB Black | PC Case | Mid Tower / Air Vents Front Panel with ARGB strips / 3 x ARGB Fans / 4mm TG Left Panel

Šifra: CGR-51C6B-AIR-RGB