Gledam ovih dana dana dosta usporedba izmedu 4070 Ti i 7900 XT i počinjem razmišljati je li sigurnija opcija (long-term) ići s AMD-om koji dolazi s 8GB više vram-a. Perfomanse su im tu negdje, jedino je RTX-ica bolja naravno s RT efektima. Još da kod nas ne košta 200€ više nego li vani, bila bi to dosta jednostavna odluka.

Genesis nije, no lijen sam se gnjaviti sa slanjem van u slučaju reklamacija.

Caseking.de riješi reklamaciju brže nego naš Links npr.

Pošalješ im opis problema, račun i par slika na mail. Odgovore u roku 3h. Idući mail ti stiže sa ticketom od Hrvatske Pošte za besplatno slanje do njih, uputstvom slanja, kao stavi u original ambalažu ako imaš itd. Dođeš na poštu, teta skenira kod koji si dobio, predaš paket i to je to.

Za 18 dana sveukupno stiže novi proizvod. Dodaj tome da 4 dana ode na slanje prosječno i imaš riješenu reklamaciju za 14 dana. Kod nas često odugovlače po 4 tjedna, nekad i 40 dana.

pravednik bas gledam kod njih i razlika u cijeni nije nešto, povoljniji su od ponude koju imam npr za grafičku kod nas za 5€ 🙃

Ja čekam još par ponuda pa ću vidjeti. Planiram to provuci kroz firmu pa sam fino lišen PDV-a

Genesis ako ces uparit sa top tier grafom i ganjat max u svakoj novoj igri da, u suprotnom nema smisla

mjesec kasnije

Laptop sa nečim šta bi bilo sljedeća kombinacija

• i7 i 4080 (sa jebeno dobrim ekranom) od 15-17'' nije mi bitno, ako može jače super
      • laptop je prijenosna radna stanica, dakle ne radim na bateriji, eventualno da trebam nešto pročačkati na brzinu
      • može i neki kombo sa ryzenima, dapače kombinacija 3 serije i 3090
      • treba mi VRAM i brz procesor, multicore mi ne mora bit do ibera
      • po mogućnosti OLED ekran, jer me OLED čini boljim čovijekom
      • 120 hz na gore 1440p na gore reza, ako je 1080p može ali da je stroj od CPU-a i GPU-a unutra
      • naravno da ću ga s vremenom kačiti na vanjki monitor HDMI 2.1 DP 1.4 je must
      • naravno da će imati postolje za hladiti ga

Poanta je da imam mobilnu radnu stanicu, tako da mogu raditi nesmetano kad šetam po svijetu. U javnosti ga ne vadim van (da Ivane ovo je samo radi tebe napisano)

Dva mjeseca vremena si dajem da iskopam nešto.

Do 3000e

3 mjeseci kasnije

Šta mislite o ovoj konfiguraciji za 1080p gaming?

1 * AMD CPU Desktop Ryzen 5 6C/12T 5600 (3.6/4.2GHz Boost,36MB,65W,AM4) Box

Šifra: 100-100000927BOX

1 * ID-Cooling CPU Cooler - SE-224-XTS

Šifra: SE-224-XTS

1 * ASROCK B550M Pro4 AM4 mATX MB B550M PRO4

Šifra: 3900338

1 * KINGSTON 32GB 3600MHz DDR4 CL18 DIMM KF436C18BB/32

Šifra: 4244984

1 * Powercolor RX6700XT Fighter 12GB GDDR6

Šifra: AXRX6700XT12GBD6-3DH-

1 * SSD Western Digital Black™ SN770 1TB M.2 NVMe WDS100T3X0E

Šifra: 0001291195

1 * CORSAIR PSU RM Series, RM650, 650 Watt, 80 PLUS GOLD Certified, Fully Modular Power Supply

Šifra: COR-CP-9020280-EU

1 * COUGAR | MX430 Air RGB Black | PC Case | Mid Tower / Air Vents Front Panel with ARGB strips / 3 x ARGB Fans / 4mm TG Left Panel

Šifra: CGR-51C6B-AIR-RGB

Koliko vidim na prvu uzeo si 1x32 gb rama a to je greška, uzmeš 2X16 gb. Ostalo sve OK pod uvjetom da su dobre cijene.

Trebalo bi bit ukupno malo manje od 1000 €. To mi je prva i jedina preporuka konfiguracije u tom rangu pa provjeravam.

Shooter

Za Ryzen 5600 (non-X) ti ne treba zamjenski hladnjak, standardni je sasvim ok ako neces overclockat procesor.

Tu razliku od coolera oko 40€ mozes nadodati za jos bolju graficku, npr. Rx 6800 16gb, ali onda moras nadodati jos oko 60€ za tu graficku, ako si zadovoljan sa 6700 Xt onda sve ok👍