greyback Putina su podržavali izolirani slučajevi s obje strane ideološkog spektra. Ti si primjećivao samo kada su to radili desničari jer te oni žuljaju i trpao si sve koji su blagonaklono gledali na Putina u policu desničara jer ti je tako lakše.
Ne nisu i sada pokušavaš izbrisati sliku jasnih rezultata izbora i politike nakon tih izbora. Bolsonaro podržava Putina i pripada desnom političkom spektru. Trump je kontinuirano podržavao i omogućio Putinu da mu raste utjecaj i pripada desnom političkom spektru. Orban se ulizivao Putinu sve do invazije i sada ih kritizira jer je shvatio da će ga dočekati sranje ako ne podrži EU i NATO. Johnson je primao ruske investicije u vlastitu kampanju i pripada desnom političkom spektru. Svi su oni izabrani od strane desničara, a politika koju su krojili vukla je inspiraciju iz Putinove vlasti.
I tko je to što ti kažeš sporio? Ne znam zašto mi stavljaš riječi u usta i to nije prvi put da to radiš kad s nekim raspravljaš. Bavim se (digitalnim) marketingom pa mislim da jako dobro znam koja je moć društvenih medija. Ono što sam rekao jest da trkeljanje pojedinaca po društvenim mrežama nije reprezentativni uzorak za ono što društvena skupina kojoj pripadaju misli. To što si ti pročitao da poneki desničar nešto drobi kako će Putin pokazati zapadu ne znači da je to reprezentativan stav cijele hrvatske desnice.
U redu, citirat ću kad već moram, no sam sebi skačeš u usta.
Društvene mreže nemaju nikakvo uporište u realnosti. Tamo svi mrze HDZ i osuđuju neizlazak na izbore, pa na kraju bude nikakva izlaznost i pobijedi HDZ. Svi se gnušaju cajki, a cajke uredno dominiraju YouTube trendingom. Društvene mreže nisu mjerilo ničega i većina ljudi koja tamo bulazni ne zna ako bi piškila ili kakila.
Društvene mreže imaju utjecaj na politiku i na izbore. Imaju utjecaj na ljudsko razmišljanje i to se događa prodajom prostora za oglašavanje i korištenjem farmi trolova kako bi se promaknula određena ideja. Uz to se ulaže u same tvrtke koje rade algoritme koji pogoduju određenim političkim opcijama. Pokazano je da je Facebookov algoritam preferirao objave sadržaja karakterističnog za desnu struju, stoga su bolje prolazile objave podrške Trumpu, Bolsonaru, Putinu i sl.
Znači ako nekome kažeš da laže i ako ti se gadi netko tko laže ti si ultranacionalist. Pogledaj malo kako se Matija Babić i Index, koje su trenutno najveći proliberalni i prozapadnjački faktor u Hrvatskoj, odnose prema neistomišljenicima. Mogu ti screenshotati ako te zanima.
Klasičan primjer whataboutisma i skretanja pažnje sa svojih riječi. Ja sam ti rekao da ostavljaš takav dojam jer koristiš retoriku ultranacionalista. U temi o cjepivu si spominjao fejk news, u više tema si pokazao ciničnu sprdnju s uključivanjem LGBT i trans likova u igrama, ovdje si se uvrijedio kada netko vrijeđa politički spektar koji štuje Hitlera, Pavelića i sada Putina i u konačnici, ne kontriraš čovjeku argumentima, nego govoriš da ti se gadi i da laže. Našao si se prozvanim u onome što @Garrus_V piše i sada se predstavljaš centristom. Što je najbolje, ja ne znam jesi li ili nisi, ja samo govorim da ostavljaš dojam da nisi centrist. Na to si ti mene nazvao ekstremnim ljevičarom, govoriš mi da imam iskrivljenu percepciju i da me sve oko tebe žulja. Ja nisam taj koji je reagirao s toliko oštrinom i agresijom, niti sam taj koji govori drugima da mi se gade.
I da, koja je retorika kad Garus proglašava neistomišljenike šizofrenicima i piše (laži) da su desničari na strani agresora?
Kritizirao je ultranacionaliste. Ako smatraš da se ultranacionaliste, ljude kojima je svojatanje "ljubavi" prema domovini paravan za gorčinu i mržnju prema nekome ili nečemu, ne bi trebalo kritizirati, onda ovdje prestajemo s komunikacijom.
Ti govoriš o pojedincima i generaliziraš. Vidiš ono što želiš vidjeti, da su desničari bili za Putina dok nisu shvatili kako su glupi. To nije istina, jer naklapanja pojedinaca na društvenim mrežama ne znači da je to reprezentativan uzorak. Ima i ljevičara koji govore protiv Amerike i NATO-a koliko voliš. Mile Kekin je u platformi Možemo, a kritizira Ameriku i NATO intervencije, pjesmu Maderfakersi uredno pjeva po koncertima. Ti takav profil ljudi automatski guraš u tabor desničara, nacionalista koji su podržavali Putina i indirektno doveli do agresije na Ukrajinu.
Već sam ti gore napisao o tome da je popularnost desnice narasla zbog političara koji su koristili Putinove metode demagogije, usputno financirani od strane ruskih ulagača. Ne planiram se ponavljati kao papagaj. Nije generaliziranje kada su na vlast dolazili ljudi s desnog spektra odabrani od strane desnog spektra.