Tzereen Do sranja načelno i dolazi kad ljudi masovno krenu dizat novac. Da sad 90% klijenata ZaBe najednom digne svoje novce i ZaBa bi propala.
Garrus_V Tzereen sve je to istina ali je u prirodi ljudi da zastiti svoje iako sam relativno mirno gledao na ovo sve danas mi bas i nije svejedno.
weky Ma da, ali kad ljudi počnu dizati novce iz Sberbanke, najebu i Zagrebačka, Erste, Privredna, RBA... Tržište financija je puno složenije od Mara ima štednju u Sberbanci, odnosno sastavljeno je od čistih domino kocki.
yakuza_stinger Ima se obvezna stopa rezerve, a ostalim se trguje na financijskim tržištima, kreditira se, multiplicira itd. Krenu li ljudi naglo dizat keš, neće bit love za sve pošto je u optjecaju, a bankama ode likvidnost u kurac.
TexasFlood Garrus_V Pa da, lako je ljudima koji nemaju novac u toj banci smirivati situaciju kada njih to ne zahvaća. Ja bih vjerovatno vadio i 1000€ jer mi je i to jako puno, a kamoli 10 ili 50 tisuća.
Garrus_V TexasFlood da, moj stric je imao 90ih sredstva u Gluminoj banci, ruku na srce nije se radilo o nekom velikom iznosu, mislim oko 3500DM i godinama se natezao. Novac je naposljetku dobio ali mislim da bez kamate.
pravednik https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2343259 Ukrajinski mornar pokušao potopiti jahtu ruskog šefa.
Genesis Onaj tko je spominjao da ima pare u sberbanci...odi uzet sto prije...ekipa je pred likvidacijom...meni propali poslovni pregovori s njima...
Garrus_V Genesis sad je nemoguce kad ova dva dana isplacuju samo 7280kn dnevno. @weky nisam tvoj post primjetio, nazalost se radi o orocenim sredstvima, doduse orocenje je zavrsilo prije koji tjedan. Nemam kod njih nikakav vid online bankinga inace bi to vec davno rijesio.
Sterlok Traže hitno članstvo u EU. Eto imamo priliku primiti ih, bez čekanja na poglavlja i desetgodišnje pregovore.
Nexus Sterlok Jebiga, ne ide to baš tako lako. Doduše, EU je primila Bugarsku i Rumunjsku kada nisu bili ništa bolji od trenutne Ukrajine i to samo zbog trgovačkih mogućnosti.
Sterlok Ak želimo pokazati da su nam bitni ne vidim problem, makar rješavali demokratske standarde i pomagali novčano idućih dvadeset godina. Jebiga, neki su imali rat, embargo na oružje, preko deset godina pregovora ...ne moraju i oni imati isti put. Budu financirale bogate članice...ili nek šute.
yakuza_stinger Ovo će mi uvijek biti fascinacija: https://www.index.hr/magazin/clanak/zagrebacki-rusko-bistro-napali-zbog-ruske-invazije-na-ukrajinu-oni-im-odgovorili/2343311.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_prva_d