Microsoft se takodje priprema za buducnost, u pretplatnickom krugu se nalaze oni, Amazon i kao nesto Netflix koji tek krece sa gamingom.
Kada dodje taj dan da se mozda vecina okrene tome, gde ce biti vecina "velikih" studija, pa kod Microsoft-a.

Meni licno trenutno ne odgovara takav vid gaminga i za sad mi Sony pruza uglavnom ono sto zelim, naravno pri tom imam i pc koji podjednako igram....tu je i switch koji ni sam ne znam kad sam upalio.

wooddiebone Ja nisam ovisnik. Kao niti većina članova ovog foruma.
I da jesam. Uvijek mi ostaje Sony i Nintendo.

Jasno, nama je to samo cjeloživotni hobi.

buz

Kužim kaj pričaš s autima, ali ta priča propada već lagano.
    BMW je krenuo s tim po uzoru na Teslu, ali se ljudi toliko žale i jednostavno je prebrikati to u kompjuteru da navodno odustaju.
    Možda sam krivo čuo.

Cijene neće rasti do razina na kojima su preskupe igračima jer onda gube igrače, a broj igrača je jednako bitan kao zarada, čak mislim i bitniji.

Kužim da ti je vlasništvo nad igrom bitno, ali onda bi trebao kritizirati i PS Plus i Steam i čitavu filozofiju digitalne distribucije igara, a to realno ne možeš napravit. Ne više.

Na kraju dana kad podvučeš crtu, kolku ti razliku stvara imaš li igru na disku ili na pretplati dostupnu kad god poželiš?
    Kako stvari stoje, veća je šansa da godišnja pretplata na neki takav servis, košta manje nego bi potrošio na dvije-tri igre.

Radi se o kompletno drugačijoj filozofiji nego do sad pa je skroz razumljivo da si skeptičan, al nije za odbaciti olako.

Sterlok Jasno, nama je to samo cjeloživotni hobi.

Idi pa kupuj Nintendo kartice za punu cijenu deset godina nakon izlaska.

Ajmo se ne pravit da je gaming jeftin i pristupačan.
    Sa pojavom pretplata može postat samo jeftiniji i pristupačniji.

wooddiebone Zašto se na svim ostalim temama možemo normalno zajebavat, bacat memeove i šalit, ali kad se radi o jednoj određenoj temi onda treba pazit da se troje ili četvero ljudi koji nisu u stanju prihvatit šalu ne bi slučajno uvrijedilo?

Nitko se ne uvrijedi na osobnoj razini, nego nekolicina vas očito ne vidi "ton" svojih postova
      i očitu (posve nepotrebnu) provokaciju na koju netko odgovori, a vi taj odgovor doživite ko neki izljev frustracije nekog Sony fanboya.

Ja sam dobio proljev na onaj Playerov "držite me, ne mogu" isprdak od posta koji ne služi ničemu osim da pokaže da je njemu drago što je Sony ovom Microsoftovom akvizicijom dobio udarac u jaja. Neka mu je drago, meni ne smeta, ali taj "ton" tog krajnje nepotrebnog posta je tu samo da izazove reakciju.
      A da mu je netko odgovorio na to, ispao bi "nadrkani fanboyčić"

Ja vas ne kužim, majke mi moje... Ti moraš hodat po jajima, a nedajbog da netko od nas "ostalih" odgovori nekom provokatoru, odmah si okarakteriziran ko Zonyevac.

pravednik Ako te IGRA zanima, onda ćeš kupiti hardver na kojem ćeš istu odigrati jel tako?
      Zdrav razum govori da jeste.
      Poslije možeš prodati Xbox.

I dalje će me zanimat, ali smatram šupčinski da moram kupovat novu konzolu ili Pc radi ovakvih poteza pojedinih kompanija.
      Većina nas ovdje je dovoljno situirana da si može priuštit neke stvari, pa makar i na rate (il možda da preprodamo par konzola, heh) , ali nam se ne sviđa kam ovo vodi.
      Mislim da su pojedinci to već dovoljno jasno naglasili, al neki od vas il ne čitaju kak treba il jebu u prazno.

wooddiebone Sa pojavom pretplata može postat samo jeftiniji i pristupačniji.

Ali ovo nije točno jer okrupnjavaju ponudu, manje imaš opcija gdje možeš odigrati nešto i moraš plaćati više pretplata. Ako se fokusiraš na jedan servis, svakako da će u tom biti jeftinije. Ali ako te više toga zanima, a kao pravog gamera vjerujem da te zanima, onda će ti biti skuplje. Većini nas tu koje zanima neki širi dijapazon igara, bit će skuplje na kraju.

Tuhy nedajbog da odgovoriš nekom provokatoru, odmah si okarakteriziran ko Zonyevac.

Al Tuhy ti jesi Zonyevac 😂

Tuhy I dalje će me zanimat, ali smatram šupčinski da moram kupovat novu konzolu ili Pc radi ovakvih poteza pojedinih kompanija.

Tuhy Mislim da su pojedinci to već dovoljno jasno naglasili, al neki od vas il ne čitaju kak treba il jebu u prazno.

Ja challengeam to.
          Ne mjenja se ništa.
          Uvijek je bilo tako.
          Ekskluzive na svoje konzole i kupuj što te zanima.

Ja se ne sjećam perioda u gamingu da si mogao sve igrati na svemu.

Nexus Sony je kreirao ta studija, franšize i sve je financirao preuzimajući puni rizik. Njihov studio, franšiza i platforma.

Naughty Dog je bio neovisan studio prije nego ih je Sony kupio.
          Crash je Activisionov IP i nije ga stvorio Sony.

Insomniac je bio neovisan studio prije nego ih je Sony kupio.

Sucker Punch i Guerilla isto.

Jednostavno je. Ako moram upravljati sa 3-4 pretplate, na 3-4 konzole/komada hardvera, to mi nije tako povoljno ni jednostavno kao do sada kada sam sve to imao na jednoj konzoli koju bi jednom platio kao i igru koju kupujem.

Nije neka filozofija. Sve osim toga je maltretiranje korisnika, kao i sada u USA kada su pokrenuli trend "cut the cord" kao da se svi prebace na streaming...pa eto ako želiš imati programe koji te zanimaju moraš imati barem 3 različite pretplate kako bi gledao ovaj ili onaj sport, pa se moraš šaltati, NIJE jeftinije i tako...

Baš lijepo, zar ne?

buz Nexus

Sjetite se da pretplata nije obavezna.
              Ništa te ne sprječava da kupiš igru koja te zanima.

wooddiebone

Naughty Dog je bio neovisan studio prije nego ih je Sony kupio.
              Crash je Activisionov IP i nije ga stvorio Sony. Insomniac je bio neovisan studio prije nego ih je Sony kupio.Sucker Punch i Guerilla isto.

Znam da si pametniji od ovoga pa neću ni odgovarati. Točno znaš na što mislim i što se događalo u povijesti. Ali eto sada ćeš blenuti i kazati da "moraš hodati po jajima"...

wooddiebone
                Ako stvarno uporedjujes kupovinu koju je Sony imao sa navedenim studijima i ovo sto Microsoft radi.....nem pojma onda stvarno.

Tuhy koji ne služi ničemu osim da pokaže da je njemu drago što je Sony ovom Microsoftovom akvizicijom dobio udarac u jaja.

Čisto me boli kurac za Sony jer imam konzolu i igram se na njoj, meni je ovdje draže što se vas par Sony Defense Force ratnika i paladina toliko uspaničilo i usuzilo da jednostavno ne mogu doći k sebi od smijeha. A opravdanja i kontra argumenti su na razini pretkoškolske budalaštine. Ne budite licemjerni nego kažite neka si Microsoft puši kurac i ljubomoran sam i smeta mi nego držati nos u nebesa kao dijete od 6 godina. Ne budi suhy, dragi Tuhy 😘😘

Nexus

Znam očito puno više od tebe. Nijedan od tih studija nije izgradio Sony.
                    Bili su neovisni u pravom smislu riječi i Sony ih je kupio nakon što su vidli da rade izvrsne igre.
                    Ja sam zadnji koji bi to ikad kritizirao.

Drugi dio posta ću ignorirati.

AbelKOsMos

Spominjem to jer je usporedbu napravio Nexus.

Kao sad će trebati kupiti box ili PC a kao do sada nismo morali kupiti PS ako smo željeli igrati neku ekskluzivu, i to je bilo OK, a ovo sad nije. Svašta.

prayer ti ne plačeš za komadom plastike, ali imaš potrebu se zbog komada plastike uzdizat i provocirat druge. Nijednim postom ne pridonosiš temi, stoga shvati ovo kao upozorenje.

EDIT: Nadalje ćemo aktivnije moderirati diskusiju. Oprečna mišljenja su dopuštena, ali ako ne pridonosite diskusiji i prepucavate se na osobnoj razini udaljit će vas se s FFA na neko vrijeme

Stoji da je Sony financirao timove da razvijaju igre i onda ih kupio, ali mislim da se često ignorira, svjesno ili ne, da će svi projekti koji su do sada obećani na određenim platformama na njih i doći, dok će potencijalne (i gotovo pa sigurne) ekskluzive biti financirane upravo od Microsofta. Po meni i dalje bolji pristup od Epic Gamesa.

prayer
                        vodila se diskusija kakva takva, mozda se ti ne slazes s tim sta se pisalo ali si upao u temu i rekao apsolutno nista konstruktivno i sve sto si napisao posle toga je bilo isto tako.
                        Umesto sto jebes tu ljude i pises isprdke mogao si barem nesto normalno napisati.
                        Tako da da razlika je itekako dovoljna izmedju tebe i "nas" placipicki.