Laf koristim isključivo NIke jer mi najviše odgovaraju, uvijek uzmem jedan broj veći od broja koji nosim za hodanje. Što se tiče Nike-a ovisi da li se baviš trčanjem rekreativno (jogging) ili amaterski (ganjaš neko vrijeme i imaš ciljane treninge). Ako si rekreativac mogu ti preporučiti Nike Pegasus 38, odlične i cjenovno prihvatljive tenisice za nekoga tko se povremeno bavi trčanjem. Osim asfalta čisto solidno podnose i makadam (tipa Maksimir). Ukoliko trčiš po šumama i neravnom terenu postoji i trail model.
Ako se trčanjem baviš intenzivnije i imaš neke ciljeve onda preporučam Nike Zoom Fly 4 (ili Fly 3, nađe se na dobrim popustima) ili ako želiš izdvojiti nešto više onda Tempo Next. Trenutno koristim Zoom Fly 3 za trčanje po Maksimiru, a za Tempo Next za trčanje po asfaltu (ne bih s njima išao u Maksimir na makadam radi AirPodova).
Za utrke (i trening prije utrke) koristim i Vaporfly Next 2 i to su najbolje tenisice za trčanje koje sam ikad imao no njih ne preporučam osim ako baš ozbiljno ciljaš na rezultat. Izuzetno su udobne i brze no na potplatu na stražnjem dijelu nemaju gumu već pjenu kako bi bile lakše tako da se dosta brže troše od Fly 3 ili Tempo Next modela.
No kako svi imamo različita stopala, moja preporuka bi bila da skeniraš stopalo i prema tome vidiš koje tenisice i broj bi ti odgovarali. Ako si iz Zagreba to možeš napraviti u Running Gateu u Vlaškoj.