Nova splačina se kuha. Fart maker!

Jučer i danas isti meni. Grah i kobasa. Klopa za široke mase.

Petak je obično kod mene rezerviran za grah ili neke ribe. Pošto sam ga imao 2x ovaj tjedan pa neka bude nešto jednostavno i brzinski a to su tjestenina i jaja.

Tjesteninu sam naravno skuhao, dobro ocjedio i isplahnuo pod vodom, zatim stavio peći na svinjskoj masti na najmanjem plamenu. Stavio vegetu, origano i ljutu mljevenu papriku.

Kada se to ispeklo čist da poprimi svijetlo smeđu boju u istoj toj masti spekao 2 jaja, posolio, stavio ponovo origana i papra te poklopio. Tako par minuta i ručak je spreman.

Prvi put sam jaja termički obradio u mikrovalnoj i to 2 minute sam ih mikrovalnio, hehe! Ubio sam ih u pojam. Pucala su ko žabice (malene pirotehničke naprave za zabavu)

6 dana kasnije

Spremih si napoj za obed (riža+bulgur+začini) a umjesto ovih pečenih kobašćica zamislit ću da su ćevapi samoborski.

Ovo sam neki dan odgledao i bio sam ogladnio da sam morao otić na spavanje.

Ti videi o hrani su baš zajebani. Tjeraju te da si napraviš barem neki sendvić.

U Zemunu pokraj Beograda pizza se sprema sa mortadelom. Nisam još takvu probao ali mislim da svaka salama je kompatibilna sa pizzom. 😘

Papica je spremna. Imam gotove napravljene sirove filane paprike i čufte u zamrzivaču.

Kuhalo se nešto više od 2h na laganoj vatri sa sosom od paradajza, malo koncetratom paradajza, zaprškom i češnjakom, vegetom 2x 1/3 kockom za juhu (povrtna i kokošja), mljevenom slatkom paprikom i paprom.

Noćašnja pizza. Možda sam trebao još minuticu, dvije dulje ostavit u pećnici da dobije još tamnije boje tijesto. Boju tamniju nisam dobio ali dobio sam sočnije, odnosno mekše i pomalo pucketavo tijesto a takvo radije bih nego često znam zaboravit kad odlučim da se peće još malo pa ju iz pećnice izvadim kasnije i onda ispadne suho, tvrdo i prepečeno tijesto.

Stavio sam baš dosta maslina više nego inače. Volim ih za razliku od njihova ulja.

Idem da ispečem si kokice da u miru pogledam Uncharted i zobam pomalo. To je sve ok ali u ovih svih proteklih godina koliko sam ih se napekel ovo mi je prvi put.

Pa jebemu luleka. Prvu rundu ispečem i nisam primjetio. Ispečem drugu rundu i na tavi mi ostanu dvije duguljaste stvarčice. Mislim si kaj je to?!

Pa nisu ljuskice duguljaste ili nešto od kokica ak se odlomilo. Pogledam malo bolje i vidim dva crvića.

Zrna kokičara u sebi su imaloa te crviće. To još nisam doživel. Znam da ih ima u običnom kukuruzu iako i na takve rijetko nailazim ali u kokičaru?Pa to je ludorija.

Sigurno ih još ima u zdjeli sa kokicama. Ma ko ih jebe. Pojel bum te kokice i njih. Pa ak su jeli kokice onda su od kokica.

Idu onda komotno u temu egzotične hrane, hehe!

Pizza time!

Ali prvo juneća juhica

ikral

Te domaće juhice su mi najbolje. To diže i mrtve!

Bažulek sa kobasom.

Neki dan sam imal filanu papriku pa mi ostalo onog safta od paradajza i to sam danas upotrijebio za grah. Bio je fini, odličnog okusa. To je još podebljala i klobasa.

I am fire starter. Će da se zapali i bubne.

1 / 2

Evo malo i kupovnih pita od jabuka.

Miks od par vrsta kolača. Ne gine mi šećerna bolest.

Ovo mi se još nikad nije dogodilo a to je zbog toga jer sam promjenio kalup.

Pekao sam kolač a obično mu treba malo više od pola sata da se ispeče.

Izvadim ga van 😃 iz pećnice i da ga šiknem proč iz kalupa a kad ono počelo nešto mekano izlazit. Jebote pes, nije se dovoljno ispekao i ono kaj je ispalo nazad šiknem nožem u kalup i nazad na pećenje oko 15 min.

15 min bilo je za nijansu možda previše jer malo je reš pečeno ispalo. Pojačao i temp.

Bojao sam se da pak se ne ispeće kak spada.

Ok je, nije gorko ni tvrdo. Jabuke su dobile malo po tamburi i to je sve. Ukusan je i to je najbitnije.

Ovak je izgledalo kod prvog vađenja iz pećnice.

Ovak kod drugog.

Jedna šnita za degustaciju.

Tjestenine na kvadrat.

Malo pizze i današnjeg objeda.