FFA Kuhinja - kulinarski recepti
Petak je obično kod mene rezerviran za grah ili neke ribe. Pošto sam ga imao 2x ovaj tjedan pa neka bude nešto jednostavno i brzinski a to su tjestenina i jaja.
Tjesteninu sam naravno skuhao, dobro ocjedio i isplahnuo pod vodom, zatim stavio peći na svinjskoj masti na najmanjem plamenu. Stavio vegetu, origano i ljutu mljevenu papriku.
Kada se to ispeklo čist da poprimi svijetlo smeđu boju u istoj toj masti spekao 2 jaja, posolio, stavio ponovo origana i papra te poklopio. Tako par minuta i ručak je spreman.
Ovo sam neki dan odgledao i bio sam ogladnio da sam morao otić na spavanje.
Ti videi o hrani su baš zajebani. Tjeraju te da si napraviš barem neki sendvić.
U Zemunu pokraj Beograda pizza se sprema sa mortadelom. Nisam još takvu probao ali mislim da svaka salama je kompatibilna sa pizzom.
Noćašnja pizza. Možda sam trebao još minuticu, dvije dulje ostavit u pećnici da dobije još tamnije boje tijesto. Boju tamniju nisam dobio ali dobio sam sočnije, odnosno mekše i pomalo pucketavo tijesto a takvo radije bih nego često znam zaboravit kad odlučim da se peće još malo pa ju iz pećnice izvadim kasnije i onda ispadne suho, tvrdo i prepečeno tijesto.
Stavio sam baš dosta maslina više nego inače. Volim ih za razliku od njihova ulja.
Idem da ispečem si kokice da u miru pogledam Uncharted i zobam pomalo. To je sve ok ali u ovih svih proteklih godina koliko sam ih se napekel ovo mi je prvi put.
Pa jebemu luleka. Prvu rundu ispečem i nisam primjetio. Ispečem drugu rundu i na tavi mi ostanu dvije duguljaste stvarčice. Mislim si kaj je to?!
Pa nisu ljuskice duguljaste ili nešto od kokica ak se odlomilo. Pogledam malo bolje i vidim dva crvića.
Zrna kokičara u sebi su imaloa te crviće. To još nisam doživel. Znam da ih ima u običnom kukuruzu iako i na takve rijetko nailazim ali u kokičaru?Pa to je ludorija.
Sigurno ih još ima u zdjeli sa kokicama. Ma ko ih jebe. Pojel bum te kokice i njih. Pa ak su jeli kokice onda su od kokica.
Idu onda komotno u temu egzotične hrane, hehe!
- Uređivano
E ovo ide u bookmark!
Zagrebačka torta. Napravil bum je pa da vidimo hoću li je zavoljet ili neću.
I am fire starter. Će da se zapali i bubne.
Ovo mi se još nikad nije dogodilo a to je zbog toga jer sam promjenio kalup.
Pekao sam kolač a obično mu treba malo više od pola sata da se ispeče.
Izvadim ga van iz pećnice i da ga šiknem proč iz kalupa a kad ono počelo nešto mekano izlazit. Jebote pes, nije se dovoljno ispekao i ono kaj je ispalo nazad šiknem nožem u kalup i nazad na pećenje oko 15 min.
15 min bilo je za nijansu možda previše jer malo je reš pečeno ispalo. Pojačao i temp.
Bojao sam se da pak se ne ispeće kak spada.
Ok je, nije gorko ni tvrdo. Jabuke su dobile malo po tamburi i to je sve. Ukusan je i to je najbitnije.
Ovak je izgledalo kod prvog vađenja iz pećnice.
Ovak kod drugog.
Jedna šnita za degustaciju.