Jučer pekmez od datulja a danas pekmez, ustvari više ko đem jel je rijeđi i to od bijelih ličkih šljiva.
Da se odmah i pohvalim sa tim pekmezom kojeg sam otvorio za ovu prigodu sa palačinkama.
To je ujedno i moj prvi i za sad jedini pekmez kojeg sam napravio. Te 2017 g. na moru dva drveta šljiva su mi rodila ko nikada. Padale po podu, skupljale se ose i ostali leteći mali pajdaši.
Onda sam odlučio napravit malo i pekmeza uz minimalan dodatak šećera jer već su slatke bile. Ostavio sam ih zato dulje na drvetu da što više sazriju i nakupe prirodnog šećera. Inače pekmez od šljiva uz marelice su mi najomiljeniji pekmezi.
Napravio sam mislim 9 ili 10 takvih flašica te ostavio to na moru da se ima povremeno za palačinke. Inače na moru ne rade se tak često te palačinke zbog vručina i tako to i ako se i rade kupi se ona mala flašica pekmeza a jede se i sa nutelom.
Ponio sada 2 flašice tog pekmeza da imam kao za danas. Trošim ga ono ko suho zlato pomalo samo kada su palačinke na repertoaru a koliko put i kupovao pekmez ne bi li ovog sačuvao, hehe.
Ništa se nije pokvaril odozgora odnosno da se nakupilo pljesnivoga i sl. Sve je po ps-u.