Srdela koju nisam ovako jeo frigane neznam otkad a one iz konzerve neubrajam. Rižica + Franziskaner Weissbier pivce koje se pjeni kao da u njoj ima Čarlija ali to volim. Kapučino pivo.

Repriziral sam si jučerašnji ručak. Fino mi to da bih mogao i sutra ponovit.

Upravo ispečen pirov kruh.

Ovo moram delat.

Plazma kolač

fensisuperstar to je burger unutra s pršutom kojeg sam malo na tavi s maslinovim uljem, sirom majonezom i jack daniels bbq sauce. nisam imao paradajza i krastavca 😃

i kruh sam malo na toj istoj tavi gdje sam popržio pršut malo minutu da malo zgrilla.

Pripremio sam si splačinu koja potiče mršavljenje, potvrdio i doktorfreak.

Tjestenina i paradajz umak kojeg sam sam napravio. Jedan veći paradajz, koncetrat rajčice, 1 glavica češnjaka, mjevena slatka paprika, bosiljak, origano, vegeta i maslinovo ulje. Sve to lijepo zalijem sa bevandom od istarske malvazije, naravno kad je jelo na stolu.

Juha od juneće kosti, batat ispečen kao batatfrit, marinirana raznim začinima te ispečena pileća krilca, pohana pileća prsa, popečci od kupusa i šeri paradajzek. Bevanda služi za podmazivanje.

A za desert Barni i čokoladice životinjskog carstva

Pekmez od datulja. Prvi put kušal takav pekmez. Crn je kao vazelin za mehaniku hehe. Sladak ko med i siromašan aromama a okusom i teksturom podsjeća malo na šipkov pekmez (đem)

Činkice sa pekmezom od datulja. Da nadomjestim izgubljenu kilažu.

Ovo ja zovem anđeoskim ručkom jer takve splačine nema ni u Amerike. Tjestenina i zelje kao fol krpice sa zeljem ostalo mi tog viška od čera a nova su danas jajčeka ispečena.

Jučer pekmez od datulja a danas pekmez, ustvari više ko đem jel je rijeđi i to od bijelih ličkih šljiva.

Da se odmah i pohvalim sa tim pekmezom kojeg sam otvorio za ovu prigodu sa palačinkama.

To je ujedno i moj prvi i za sad jedini pekmez kojeg sam napravio. Te 2017 g. na moru dva drveta šljiva su mi rodila ko nikada. Padale po podu, skupljale se ose i ostali leteći mali pajdaši.

Onda sam odlučio napravit malo i pekmeza uz minimalan dodatak šećera jer već su slatke bile. Ostavio sam ih zato dulje na drvetu da što više sazriju i nakupe prirodnog šećera. Inače pekmez od šljiva uz marelice su mi najomiljeniji pekmezi.

Napravio sam mislim 9 ili 10 takvih flašica te ostavio to na moru da se ima povremeno za palačinke. Inače na moru ne rade se tak često te palačinke zbog vručina i tako to i ako se i rade kupi se ona mala flašica pekmeza a jede se i sa nutelom.

Ponio sada 2 flašice tog pekmeza da imam kao za danas. Trošim ga ono ko suho zlato pomalo samo kada su palačinke na repertoaru a koliko put i kupovao pekmez ne bi li ovog sačuvao, hehe.

Ništa se nije pokvaril odozgora odnosno da se nakupilo pljesnivoga i sl. Sve je po ps-u.

Ovakvu vrstu graha nisam jeo ima već par godina. Ostalo malo za jedan ručak mi skriveno u vrečici iza u ormariću i rekoh da ga potrošim već jednom. Azuki grah plus kobasa iz Slovačke.

A za desert činkice 3 edicija. Prve su bile obične, druge slim a ove su Pro.

Pečem ih 3 dana koliko mi treba a napravio punu zdijelu smjese i upravo završih sa tim.

E sad treba još 1h se nadizat pa umjesit tijesto za pizzu pa još oko 20 minuta pričekat da nadođe malo zamjesit pa u frižider.

Koristio farina brašno 0 granulacije namjensko za pizzu, mlaku vodu sipao po potrebi žličica soli, sviježu germu i domaće maslinovo ulje.

Sutra u ovo vrijeme bit će nadam se ukusna večera.

Ovako izgledaju pizza kuglice, tj kugletine sada, danas ujutro. Do navečer će još malo promjenit strukturu. Naduvale se vazduha.

Evo i reze 24 satne pizze. Još je nisam probal ali pizza ko pizza. Doma mi uvek ispadne po domaći nego ona iz picerije. Gore sam stavio paradajza, bosiljka, šunke za pizzu, seljačke šunke, sir gouda, origano, šampinjoni i mediteranske masline.

Zasući rukave i u meso. Priprema, pozor, sad!

Zgotovljeno

Nova splačina se kuha. Fart maker!

Jučer i danas isti meni. Grah i kobasa. Klopa za široke mase.

Petak je obično kod mene rezerviran za grah ili neke ribe. Pošto sam ga imao 2x ovaj tjedan pa neka bude nešto jednostavno i brzinski a to su tjestenina i jaja.

Tjesteninu sam naravno skuhao, dobro ocjedio i isplahnuo pod vodom, zatim stavio peći na svinjskoj masti na najmanjem plamenu. Stavio vegetu, origano i ljutu mljevenu papriku.

Kada se to ispeklo čist da poprimi svijetlo smeđu boju u istoj toj masti spekao 2 jaja, posolio, stavio ponovo origana i papra te poklopio. Tako par minuta i ručak je spreman.

Prvi put sam jaja termički obradio u mikrovalnoj i to 2 minute sam ih mikrovalnio, hehe! Ubio sam ih u pojam. Pucala su ko žabice (malene pirotehničke naprave za zabavu)

6 dana kasnije

Spremih si napoj za obed (riža+bulgur+začini) a umjesto ovih pečenih kobašćica zamislit ću da su ćevapi samoborski.

Ovo sam neki dan odgledao i bio sam ogladnio da sam morao otić na spavanje.

Ti videi o hrani su baš zajebani. Tjeraju te da si napraviš barem neki sendvić.

U Zemunu pokraj Beograda pizza se sprema sa mortadelom. Nisam još takvu probao ali mislim da svaka salama je kompatibilna sa pizzom. 😘

Papica je spremna. Imam gotove napravljene sirove filane paprike i čufte u zamrzivaču.

Kuhalo se nešto više od 2h na laganoj vatri sa sosom od paradajza, malo koncetratom paradajza, zaprškom i češnjakom, vegetom 2x 1/3 kockom za juhu (povrtna i kokošja), mljevenom slatkom paprikom i paprom.

Noćašnja pizza. Možda sam trebao još minuticu, dvije dulje ostavit u pećnici da dobije još tamnije boje tijesto. Boju tamniju nisam dobio ali dobio sam sočnije, odnosno mekše i pomalo pucketavo tijesto a takvo radije bih nego često znam zaboravit kad odlučim da se peće još malo pa ju iz pećnice izvadim kasnije i onda ispadne suho, tvrdo i prepečeno tijesto.

Stavio sam baš dosta maslina više nego inače. Volim ih za razliku od njihova ulja.

Idem da ispečem si kokice da u miru pogledam Uncharted i zobam pomalo. To je sve ok ali u ovih svih proteklih godina koliko sam ih se napekel ovo mi je prvi put.

Pa jebemu luleka. Prvu rundu ispečem i nisam primjetio. Ispečem drugu rundu i na tavi mi ostanu dvije duguljaste stvarčice. Mislim si kaj je to?!

Pa nisu ljuskice duguljaste ili nešto od kokica ak se odlomilo. Pogledam malo bolje i vidim dva crvića.

Zrna kokičara u sebi su imaloa te crviće. To još nisam doživel. Znam da ih ima u običnom kukuruzu iako i na takve rijetko nailazim ali u kokičaru?Pa to je ludorija.

Sigurno ih još ima u zdjeli sa kokicama. Ma ko ih jebe. Pojel bum te kokice i njih. Pa ak su jeli kokice onda su od kokica.

Idu onda komotno u temu egzotične hrane, hehe!

Pizza time!

Ali prvo juneća juhica

ikral

Te domaće juhice su mi najbolje. To diže i mrtve!

Bažulek sa kobasom.

Neki dan sam imal filanu papriku pa mi ostalo onog safta od paradajza i to sam danas upotrijebio za grah. Bio je fini, odličnog okusa. To je još podebljala i klobasa.

I am fire starter. Će da se zapali i bubne.

1 / 2

Evo malo i kupovnih pita od jabuka.

Miks od par vrsta kolača. Ne gine mi šećerna bolest.