TITANXIS Nakon ručka neko voće. Domaće grožđe iz vrta. Uz muškat, kardinal i izabelu, kozjak mi je najukusnija i najaromatičnija sorta grožđa.
TITANXIS Pripremio i stavio ovo već u frižider pa za sutra ali figac, predomislio sam se nakon 10 min. i pojest ću sad za večeru. Riža kuhana samo na vodi i malo soli da ne boli, brokula i pohana piletina.
TITANXIS Ručno rađeni ja velim nudleki. Njoki na bazi skuhanog krumpira, pirovog brašna putra, soli, malo sode bikarbone da budu meki i rahli i jednog jajca. Kuhaju se dok svi ne isplivaju na površinu Saft od purećeg mljevenog mesa kao dodatak.
TITANXIS Nudleki again. Napravil jučer više nego kaj potrebno za jedan obrok pa ostalo tijesta za danas. Nije mi se dalo ih formirati u tipične nudleke, luleke već odvajao žlicom pa u vruću vodu. Malo piletine na roštilju i pivica.
TITANXIS Nije baš ffa kuhinja već ffa pijača 3u1. Nakon plaže najbolje paše ladna čista kava, ladna voda i čašica neke žestice. To mi dođe kao lijek. Piše na uputama prije jela.
TITANXIS Ovo je pravi gemišt. Spojio par ostataka od ručka i napravio večeru. Tjestenina, mahune, riža u basillico umaku.
TITANXIS https://www.index.hr/mobile/food/clanak/lidia-bastianich-podijelila-recept-za-umak-od-rajcice-ovako-ga-iduci-put-pripremamo/2589040.aspx
TITANXIS Umjesto konkretne večere pojest ću par ovih rashlađenih grojzdeka. Domaće iz vrta danas ubrao 2 ovakve velike zdijele bijelog a slatko je ko med.
TITANXIS Ovo mi izgleda ukusno. https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/slano/ustipci-od-sira-izvana-hrskavi-iznutra-mekani-poput-pjene-tope-se-u-ustima-a-za-najbolji-okus-zasluzan-je-ovaj-sastojak-1410798
TITANXIS Omiljeni prilog rižica. Piletina sa el. roštilja, malinovac (malo sam pretjerao sa žesticama i opčenito alkoholom tak da tjedan dana sam čist od alkohola, samo sokići) i zelena salata.
TITANXIS Mediteraneo Skuša sa roštilja i blitva sa krumpirom a sad nije bevanda već malinovac, mea culpa.
TITANXIS Ovo sivkasto s kraja tanjura je krijesta od kokota. Fino mekano. Špageti sa paradajz umakom plus češnjak i mljevena paprika i pileći pohanac te nezaobilazni malinovac.
TITANXIS Pošto je cmoljavo vrijeme i kišica celi dan pa šetnja po mjestima i odluka pala da se niš ne kuha doma pa u restaču ručak bio. Tjestenina u paradajz umaku plus pršut, ribani sir za ručak. Crni merlot za tekuću podlogu.
TITANXIS Porcija girica i pomfrit plus tartar umak 9,50 €. Pun tanjur klope a girice nisam jel pun lulek godina. Kada sam ih videl na meniju, rekoh: to uzimam i pivce.