Ovo je 10 najboljih filmova 2021. po izboru Rotten Tomatoesa
Taj "argument" mi je i dalje jedan od jačih, bez obzira što ga već n puta čuo
IMDB ocjena glasaca nakon par mjeseci od izlaska uglavnom ima prilicno realnu ocjenu tako da se uvijek time vodim. Iskreno ne znam jel sam vise od 2 puta u zivotu provjerio ocjenu nekog filma na Rotten Tomatoes. Pored IMDB-a, skroz nepotrebno.
- Uređivano
To je relevantna stranica koliko i Metakritika.
Edit :vjeruj sam sebi.
Znači... Relevantna je... Inače, vjerovali ili ne, ne bi imali prometa i to vodi do toga da bi se ugasila.
Spaderman \o/
Spidey bi bome trebao bit na svakoj listi najboljih ove godine, a Matrix najgorih. I to prvi.
Agregatori recenzija su statistike, a to je nešto čemu se danas ne vjeruje, jel.
Rotten znam pogledati i to samo audience + imdb, baš da ne tratim vrijeme ako je jako loš. I nakon toga pitam frenda uglavnom jel pogledao film koji želim gledati, i ako je i kaže mi da je odličan-preporučuje, ne gledam ga.
- Uređivano
Deadwalker Agregatori recenzija su statistike, a to je nešto čemu se danas ne vjeruje, jel.
U svom sarkazmu si potpuno u pravu. Tako je, ne vjeruje im se nimalo.
Pratim te stranice neko vrijeme iz jedne druge perspektive. Metacritic, Opencritic, Rotten Tomatoes i druge mogu formirati ocjenu baš kako žele i mogu progurati agendu kakvu žele. I to i čine.
Statistika je kurva i pleše kako god ti želiš.
Jer ako ti agregiraš ocjene isključivo stranica koje su ljevičarske i promiču, čak i potenciraju te teme, onda agregiraš agendu, a to je nevjerojatno izraženo pogotovo danas u Post-Trump Americi. Uzmeš recenzije koje ti pašu, ne uzmeš koje ne i eto ti agregirane ocjene. Dvije-tri loše recenzije koje ne pašu stavovima tvog agregatorskog uredništva i eto cijelog portala crnoj listi.
Ako sad npr. brijač uloži deset milijardi dolara za genijalan portal i okupi najbolje svjetske filmske kritičare, ali ima konzervativan stav portala, može zaboraviti da će bilo kad doći na agregatorski portal.
S druge strane Stevivor, ispodprosječni portal s lošim recenzijama je od prvog dana među agregiranim recenzijama jer je urednik Steve deklarirani gay i promiče svoje stavove u skroz random recenzijama igara
Svi ćemo se složiti da smo gledali hrpu boljih filmova od barem polovice nabrojanih.
Sve vam govori činjenica da je omraženi Santa Inc, teška woke propaganda i najgore ocijenjena serija na IMDb-u (trenutno na 1.4), na Rottenu ostala neocijenjena od strane kritike. Baš jedan jako neutralan i kredibilan sajt.
Dovoljno.
Aha, dakle nisi. Očekivano.
Ja bi samo rekao da Nomadland meni nije za više od 7.5. Prosječan film s odličnim soundtrackom.
Nomadland i The Father sam pogledao i zaluženo su tako visoko.
- Uređivano
weky Statistika je kurva i pleše kako god ti želiš.
Ljepota u brojkama je što ne bira strane, one su točno takve kakve jesu. Problem je samo uklapaju li se u nečiji sustav vrijednosti pa će ovisno o tome biti prihvaćene kao mjerilo vrijednosti (nažalost najčešće bez vlastitog kritičkog promišljanja i dubljeg informiranja) ili će biti odbačene automatski jer ono, sVe Je To NaMjEsTeNo I pRoPaGaNdA. Meni je uvijek dobro objektivno mjerilo pogled na ocjenu kritike i publike gdje ima par scenarija:
- Kritika i publika daju visok score, vrlo vjerojatno je to iznimno dobar film / igra / album
- Kritika nešto hvali, publika uglavnom pljuje - potencijalno dobra roba, no očito se nešto znacajno mijenjalo u materiji od očekivanog što može i meni zasmetati
- Kritika nešto vrlo hvali, a publika iznimno pljuje - ili vrlo kvalitetan materijal ili teško smeće, istina je obično negdje u sredini
- Publika nešto hvali, a kritika pljuje - vjerojatno provjerena formula koja zabavlja, no kritici fali bilo sto drugačije sto nisu vidjeli bezbroj puta
- Publika i kritika nešto pljuju - najčešće smeće od materijala.
U konačnici, agregati nude poveznice na recenzije pa se svaki osvrt može pročitati i vidjeti u čemu se razlikuju mišljenja.
EDIT: evo primjer broj 5: