• Gaming Vijesti
  • Ovo je 10 najboljih filmova 2021. po izboru Rotten Tomatoesa

Pročitaj na portalu
Članak

Ovo je 10 najboljih filmova 2021. po izboru Rotten Tomatoesa

Posljednjim danom 2021. zaključena je i prestižna ljestvica najboljih filmova godine u izboru kritičara na Rotten Tomatoesu.

Barem 7 od 10 je čista woke propaganda.

Rotten Tomatoes je odavno postala "trula" stranica i njihove ocjene nemaju veze s kvalitetom filmova.

Brijac

Rotten Tomatoes je agregator recenzija.
    Njihov score prikazuje postotak recenzija koje su pozitivne, a ne to je li film kvalitetan ili nije.

Taj score sam po sebi nije dovoljan da ti kaže jel će se tebi film svidjeti ili ne.
    Još uvijek ti treba neka recenzija.

wooddiebone
      Istina. I dalje vlada generalno neznanje oko te stranice i što ona prikazuje. 50 ocjena koje bi npr. bile 6 ili 7/10 znače 100% na Rotten. Ja koristim taj sajt najviše da bi došao do konkretnijih recenzija, isto kao i sa Metacriticom, s tim da je na Meti ipak generalni prosjek recenzija pa dobiješ malo precizniju sliku o dojmovima kritičara.

Ma nije, dečki, puno je lakše i relevantnije samo nazvati filmove woke propagandom i kritizirati stranicu koja agregira ocjene. 🙂

Vrlo jednostavno, svaki film koji ima geja kao lika u filmu ima 90+ na Truloj stranici.

Stavimo na stranu tvoju nesigurnost u vlastitu seksualnost zbog koje homofobijom mjeriš je li neki film kvalitetan ili nije, ovdje je dodatni problem da ti i dalje ne shvaćaš kako Rotten Tomatoes radi, čak ni nakon što ti se napisalo.

S druge strane, zašto se uopće trudim objašnjavati nekome tko ni ne želi shvatiti.

Fico tvoju nesigurnost u vlastitu seksualnost

😆

Taj "argument" mi je i dalje jedan od jačih, bez obzira što ga već n puta čuo

Brijac svaki film koji ima geja kao lika u filmu ima 90+ na Truloj stranici

Nije istina.

IMDB ocjena glasaca nakon par mjeseci od izlaska uglavnom ima prilicno realnu ocjenu tako da se uvijek time vodim. Iskreno ne znam jel sam vise od 2 puta u zivotu provjerio ocjenu nekog filma na Rotten Tomatoes. Pored IMDB-a, skroz nepotrebno.

Dovoljno da više nikad ne pogledam ovu stranicu kad me neki film zanima.

To je relevantna stranica koliko i Metakritika.

Edit :vjeruj sam sebi.

Znači... Relevantna je... Inače, vjerovali ili ne, ne bi imali prometa i to vodi do toga da bi se ugasila.

Spaderman \o/

Spidey bi bome trebao bit na svakoj listi najboljih ove godine, a Matrix najgorih. I to prvi.

Fico Inače, vjerovali ili ne, ne bi imali prometa i to vodi do toga da bi se ugasila.

Ma vjerojatno su samo sigurni u svoju seksualnost 😆

Agregatori recenzija su statistike, a to je nešto čemu se danas ne vjeruje, jel.

Rotten znam pogledati i to samo audience + imdb, baš da ne tratim vrijeme ako je jako loš. I nakon toga pitam frenda uglavnom jel pogledao film koji želim gledati, i ako je i kaže mi da je odličan-preporučuje, ne gledam ga. 😆

Deadwalker Agregatori recenzija su statistike, a to je nešto čemu se danas ne vjeruje, jel.

U svom sarkazmu si potpuno u pravu. Tako je, ne vjeruje im se nimalo.

Pratim te stranice neko vrijeme iz jedne druge perspektive. Metacritic, Opencritic, Rotten Tomatoes i druge mogu formirati ocjenu baš kako žele i mogu progurati agendu kakvu žele. I to i čine.
              Statistika je kurva i pleše kako god ti želiš.

Jer ako ti agregiraš ocjene isključivo stranica koje su ljevičarske i promiču, čak i potenciraju te teme, onda agregiraš agendu, a to je nevjerojatno izraženo pogotovo danas u Post-Trump Americi. Uzmeš recenzije koje ti pašu, ne uzmeš koje ne i eto ti agregirane ocjene. Dvije-tri loše recenzije koje ne pašu stavovima tvog agregatorskog uredništva i eto cijelog portala crnoj listi.

Ako sad npr. brijač uloži deset milijardi dolara za genijalan portal i okupi najbolje svjetske filmske kritičare, ali ima konzervativan stav portala, može zaboraviti da će bilo kad doći na agregatorski portal.

S druge strane Stevivor, ispodprosječni portal s lošim recenzijama je od prvog dana među agregiranim recenzijama jer je urednik Steve deklarirani gay i promiče svoje stavove u skroz random recenzijama igara

Svi ćemo se složiti da smo gledali hrpu boljih filmova od barem polovice nabrojanih.

Sve vam govori činjenica da je omraženi Santa Inc, teška woke propaganda i najgore ocijenjena serija na IMDb-u (trenutno na 1.4), na Rottenu ostala neocijenjena od strane kritike. Baš jedan jako neutralan i kredibilan sajt.

weky Svi ćemo se složiti da smo gledali hrpu boljih filmova od barem polovice nabrojanih.

Koliko si nabrojanih filmova pogledao?

Dovoljno.

Aha, dakle nisi. Očekivano.

Ja bi samo rekao da Nomadland meni nije za više od 7.5. Prosječan film s odličnim soundtrackom.

Nomadland i The Father sam pogledao i zaluženo su tako visoko.

weky Statistika je kurva i pleše kako god ti želiš.

Ljepota u brojkama je što ne bira strane, one su točno takve kakve jesu. Problem je samo uklapaju li se u nečiji sustav vrijednosti pa će ovisno o tome biti prihvaćene kao mjerilo vrijednosti (nažalost najčešće bez vlastitog kritičkog promišljanja i dubljeg informiranja) ili će biti odbačene automatski jer ono, sVe Je To NaMjEsTeNo I pRoPaGaNdA. Meni je uvijek dobro objektivno mjerilo pogled na ocjenu kritike i publike gdje ima par scenarija:

1. Kritika i publika daju visok score, vrlo vjerojatno je to iznimno dobar film / igra / album
                2. Kritika nešto hvali, publika uglavnom pljuje - potencijalno dobra roba, no očito se nešto znacajno mijenjalo u materiji od očekivanog što može i meni zasmetati
                3. Kritika nešto vrlo hvali, a publika iznimno pljuje - ili vrlo kvalitetan materijal ili teško smeće, istina je obično negdje u sredini
                4. Publika nešto hvali, a kritika pljuje - vjerojatno provjerena formula koja zabavlja, no kritici fali bilo sto drugačije sto nisu vidjeli bezbroj puta
                5. Publika i kritika nešto pljuju - najčešće smeće od materijala.

U konačnici, agregati nude poveznice na recenzije pa se svaki osvrt može pročitati i vidjeti u čemu se razlikuju mišljenja.

EDIT: evo primjer broj 5:

wooddiebone Nikad u životu mi nije trebala recenzija za film niti sam im ikada pridavao neku važnost. Volim filmove i gledam sve ono što me interesira a ako sam nešto propustio postoji usmena predaja meni bliskih ljudi koji mi skrenu pažnju. Nikad mi nije palo na pamet pročitati neku recenziju i na osnovu nje ići pogledati film. Recenzija je subjektivno mišljenje o nekom filmu i ne mora se preklapati s mojim mišljenjem. Stoga je što se mene tiče nepotrebna i beskorisna.

boja1964

Isto je i kod mene, samo govorim da ako baš želiš dobiti sliku o kvaliteti filma prije nego ga pogledaš, RT ili Meta score ti nije dovoljan.
                    Treba ti recenzija i to po mogućnosti od nekog za koga znaš da ima sličan ukus kao ti.

Mislim da, barem ovdje, praktički svi možemo prilično brzo ocjeniti kakav će nam film biti pa čak i uz pomoć agregiranih ocjena. Iznimke budu jako rijetke.

Moj osobni filter su filmovi o strip junacima - to po defaultu ne gledam taman da rak liječi.

TexasFlood Ali stari ako neki film na imdb-u ima ocjenu 5 neću ga pogledati makar mi netko preporučio 😂. Isto tako ako ima ocjenu 8,5 a nikad čuo za film, pogledat ću ga sigurno.

Također, jedino ako je neki isprdak tipa Moonlight, Call me by your Name ili slično onda ne gledam pa makar 10/10 bilo.

Sad sam išao guglati te filmove i slažem se sa tobom 😂

Ja te ocjene i kriticare opcenito ne jbm 0,5%...gledam sta mi se cini interesantno, i eventualno uvazim preporuku nekoga tko donekle ima slican ukus. Sto se tice toga da neki ne gledaju filmove koji nemaju neku njima bitnu ocjenu, reci cu samo da meni neke od najboljih komedija koje sam ikad gledao, (recimo Deuce Bigalow 2 ima 4,7/10 na IMDBu, a ja dusu ispustio od smijeha ) su vecinom rang 5-6/10 na IMDbu...pa ono, samo se vi obazirite na tudja misljenja sto se tice filmova, mozda propustate hrpe toga sto bi se vama svidjelo radi toga.

Također tak mislim. Te ocjene i izbori top 10, 100 mi dođe kao neki spojler i ne osvrčem se previše na njih. Odvlači me od mojih želja za igranjem, gledanjem nečeg određenog. Jedino kad prođe neko dulje razdoblje pa iz znatižlje pogledam na kojim mjestima se što nalazi, ima li među popisom i moja igra, film, pjesma ili što već.

darkfenix Sve ok, ali ja to malo vremena što imam ne želim trošiti na filmove sa ocjenom 4,5 ili gledati sve redom pa ponekad naletjeti na neki dobar film. Zato idem više ziheraški i provjereno.