Mi imamo ovaj aparat. Ja tu i tamo popijem kavu radi reda, ali žena uživa u kavi i pije kao blesava. Aparat odličan. Kava kako ona kaže - odlična. Ja pijem late macchiato, ona od espresa do kave s mlijekom.

buz
    Kao što ti i Tzeeren kažete, naći će se nešto. Nisam izdržao pa probao i espresso😂 E, ovo se baš osjeća jak miris kave. Dodao mlijeka i extra mi je. Predozirao sam se danas kavama😊
    Dok ne kupim cortado i još neke za sada espresso i malo mlijeka.

Marcilius Mi imamo 6 Dolce Gusto aparata u obitelji i jednom kad smo kupovali u biti je aparat bio free, ali si morao kupiti masu kava u vrijednosti 500-600 kn pa je bilo svih vrsta. Tako da iako volim samo cortado sam isto kombinirao i espresso i ostale s mlijekom da se to potroši. 😄

buz 6 komada? Ti si onda presjednik udruge Dolce Gusto ffa.hr

😃
        1 / 4
        Jeste probali vi šta imate te DG aparate ovu app? Nekako mi jednostavnije tako odabrati koliko sekundi da radi.

Ja imam 33 godine i nisam nikada probao kavu, jesam li ja pobjednik ?xD

Marcilius

Čestitke na kupovini, čestitke i ženi što pazi na tebe.
          Isti aparat je i kod mene, služi odlično.
          Što se kapsula tiče, tu se već sam moraš pronaći i experimentisati dok ne ubodeš ono što ti se najviše dopada.
          Ne zaboravi da nije samo Nescaffe koji pravi Dolce Gusto kapsule, već imaš i raznih proizvođača koji nude svoje kvalitete i ukuse, a koji su pod znakom kompatibilnosti sa Dolce Gustom.

Edit: To što kažeš da ti je neka kafa prevodenasta, ne moraš ti pratiti tačno doziranje vode kakvo ti stoji na kutiji kapsula. Ako ti na kafe late piše da je preporučena doza 180 ml , ti idi barem 50ak ml ispod.

voltriz e zena je dobila za poklon od sestara, brace, mame, tate, babe, tetke, tetka itd. Vidio sam racun 3800kn na akciji. Bude cesto snizen. To je Philips LatteGO 5400.

Ima aparat svoj vlastiti mlinac, pa punis kavom u zrnu po izboru.

Raziel
            Evo danas probao na na manje vremena i kave su mi odlične. Ona cafe au lait kako već koja mi je bila vodenasta smanjio sa 30 sec na 20 i sad ima i malo pjenice, a okus je odličan. Extra je to, barem nama kući. Brzo gotovo i sad jedino hvatati popuste neke za kapsule.

yakuza_stinger Kava s viskijem, e to je već biznis

Presto sam bit alkoholicar kad sam probao tu splacinu zvanu "koji je ovo kurac, dajte mi pol case rakije". Najgore nesto ikad

Znaci ja ni ne volim kavu, ali sam morao napraviti prve dvije kave u 2022. jer ova moja samo lezi. Ona pije neku Caffe Cremu, a ja zapravo pijem mlijeko s par kapi kave. 😁 Dobro je sto se na aparatu sve moze podesiti koliko kave hocete, gorcina, koliko mlijeka itd.

Najbolje su mi Barcaffe za Dolce Gusto i Nespresso. Navikli smo na njih doma.

Nisu skupe, često su na akciji, imaju hrpu okusa i vlastiti webshop s besplatnom dostavom i istim cijenama kao u dućanu.

https://shop.barcaffe.hr/

Meni je kod kave najfascinatnija geografska opredjeljenost Hrvata. Zbog utjecaja Italije Istrijani piju kratki espresso, dok im je običan espresso baza machiata i capucina. Kod Rijeke espresso postaje već malo duži, a u machiato i capucino ide malo vise kave. Senj je recimo specifičan po tome sto svi piju kavu s ledo šlagom. U Dalmaciji je već produžena kava jako učestala, isto kao i u Slavoniji.
              Pravilo je da je baza svih kava espresso + mlijeko za ostale napitke. Problem kod toga je što pravilni machiato dođe jedva do pola šalice, a da konobar donese to gostu ovaj bi ga napao da mu fali pola kave. Tako nešto jedino prolazi u Istri.

Što se tiče najboljih kava, tu nema nekog pravila. Jako puno čimbenika ovisi o finalnom proizvodu. Od održavanja aparata, konobara, mlinca, mlijeka, vode itd. Najkvalitetnija kava može ispasti užas ako su svi ostali uvijeti loši. Isto kao sto nekvalitetna kava može ispasti dobra ako recimo konobar zna dobro zagrijati mlijeko za machiato i ako se aparat redovno servisira i čisti.

Po nekom mom iskustvu, 100% arabica kave iako su najkvalitetnije nikad neće biti jednako dobre u kombinaciji s mlijekom kao recimo 80% arabica 20% robusta kave. Isto kao sto kapsule ili cialde ne mogu biti jednako dobre kao kava u zrnu.

Meni je machiato najdraži i kad ga se napravi baš kako treba stvarno može biti fantastičan.

weky Najbolje su mi Barcaffe za Dolce Gusto

Stari moj preferira te Barcaffe Espresso kapsule, samo njih i koristi
              Fin ukus imaju, samo im je mana što doslovno svaka treća kapsula propiša kad je počneš koristiti, te uništi kafu svaki put.
              Isprska kompletnu mašinu i područje oko nje.

Raziel Isprska kompletnu mašinu i područje oko nje.

Thats what she said

Tzereen
                Hvala ti na opsežnom odgovoru.
                Baš ću otići jedan dan do njohovog store-a i raspitati se.
                Imaju li možda za kupiti kapuse po komadu, da imam za probu?

ario0 nema problema. Happy to help.

Ako kupiš aparat, dobiješ starter paket od 14 različitih kapsula.

Ali fakat kažem, otiđi u dućan, popričaj s njima. Reci im kakvu voliš. Uvjeren sam da će njihova preporuka za kapsule biti dobra.

23 dana kasnije

Raziel
                  Tzereen i Raziel (valjda nisam nekoga zaboravio🙂
                  Hvala još jednom na preporuci.
                  Cortado top, to mi je za sada najbolja i uživam svaki dan. Stavim još mrvicu mlijeka, extra.
                  Svaki dan koristimo aparat👍