Raziel koliko su ti platili da ih reklamiraš?

😃
😃
1 / 2
ja inače pijem veliki machiato ali najdraža kava mi je ledena kava iz plodina

@Tzereen 😃 zove se Moka internacionalno 😃

Velika s toplim, more, sunce, bez jakete 30.12. Najdraža vrsta kave.

Shooter Segafredo! Ne znam kad sam zadnji put nju pio. U Zagrebu nije česta.

Iskreno uopće ne idem za tim, di god da naručim u 98% slučajeva mi valja. Ali svakako je posta dnevni ritual sist negdi na kavu, nije mi drago kad preskočim.

Doma pijem isključivo Franck crvenu ciglu (može i vreća) u džezvi. Znači turska kava. Nekad bi dodavao šećer, al više ne radim ni to.
      Na poslu rokam Franck espresso iz identičnog aparata kao što vidim da @doctorfreak ima (prva slika), samo što je ovaj crvene boje.
      Po bircevima klasika - macchiato s toplim mlijekom - tu nisam izbirljiv jer uglavnom to radim iz navike, a skoro sve te birtijske kave su poluloše servirana splačina od isprljane vode s puno pjene. Osim ako ne sjednem u Pedalu, tamo imaju turske kave s malom džezvicom - e onda to biram.

Tzereen Koja je razlika izmedu turske i kafeterije ? tj klasik džezve i kafeterije ? kafeterija ima poklopac , samo to ?

bosscorelli razlika je velika u načinu spremanja kavice. Kafetijera šljaka na sistemu nekog pritiska vode, tak da je tu znalo bit i sranja.

🤣
        🤣
        1 / 2
        Ako ne paziš i ostaviš da se kuha, eksplodira gornji dio kafetijere i zakuca se u plafon.

Tzereen Ha... A jel ima razlike u okusu ? Sad da ti neko da moka kavu i tursku iz obicne džezve jel bi skuzio razliku ?

Raziel
            Jel ima te kapsule da je samo kava pa da dodaš sam mlijeko?
            Jer to mlijeko u kapsulama je u prahu i ne paše mi to nikako. Baš se razmišljam da to kupim prvom prilikom. Najbolje mi je macchiato u kafiću, valjda je to barem nešto slično.

Kaj vi pijete Divku?
              Zna se šta je skuhana kava.Crna bez primjesa tipa mljeko,vrhnje,šlag.

Marcilius naravno da ima. Imaš 3 varijante:

• obične s kavom u jednoj kapsuli
              • kombinacijske s kavom u jednoj kapsuli, a mlijekom u drugoj
              • kombinirane s kavom i mlijekom u jednoj kapsuli

bosscorelli Skužio bi. Kava iz Moke je nešto jača i nema taloga.
              Ako kuhaš baš pravu kavu za u Moku koja je mljevena drugačije.
              Možeš bilo koju kavu kuhati u Moki ali ako je sitno mljevena povuče nešto taloga.

A zaboravio sam spomenuti oko kaj Ameri najčešće piju i kaj sam ja pio tamo 90-ih - filter kava.
              To je pak skroz drugačiji okus i mislim da mi trenutno ne bi pasao. Ali tada dok sam bio klinac koji se tek navikavao, bilo mi je super.

Filter kavu Švabe piju na hektolitre.Kod njih je kava grubo mljevena baš zbog tih filtera.Gdje god da kupite kavu u Švabiji,a da nije u zrnu,nigdje nije fino mljevena.

Marcilius

Ovo sto ti je Tzeeren rekao.
              Imaš mnogo razlicitih proizvođača, kao i kombinacija Dolce Gusto kapsula.
              Ni mojoj ženi ne odgovara to mlijeko u prahu, ali ona koristi Cafe Au Lat ili ovaj Espresso Machiato, koji sadrže sve u jednoj kapsuli.

Za kućnu upotrebu, fantastičan ukus imaju.

Pravi muškarci piju Nescafe 3 u 1. I to tako da prvo u usta usipaju sadržaj vrećice, a onda eksaju kipuću vodu direktno iz džezve. Pritom se još prožvače kroz prah da se izvuće najviše arome.

Ostalo ne priznajem.