weky Hvala bogu tebi ne treba ni kava, ni kofein, ni kokain da budeš nabrijan.

često mi to govore. samo ja znam Pravu Istinu.

Otkako sam prošle godine uzeo Nescaffe Dolce Gusto aparat, i počeo koristiti Dolce Gusto Espresso kapsule, život mi je definitivno postao ljepši.

Trenutno sam se navukao na Italian 3 u 1 paket.
Napolitanska ujutro, i Rimska ili Milano preko dana.

Perverzija.

Tzereen ahahahaha jednostavno mi nije toliko fina da bih ju pio 😃. Šta ću pit kavu koja mi je 4/10 ako mogu popit nešto meni osobno finije. Jedino što volim je sladoled od kave 🤣

Fetty možda samo nisi našao kavu koja ti paše. Ima ih raznijeh. Jer ako voliš sladoled od iste, znači da ti aroma paše. Samo valjda s pregršt šećera. 🤣

Također ne pijem kavu. Ne pruža mi nikakav užitak, niti me budi, niti išta. Zna me eventualno poslati na zahod što nekad dobro dođe i to je to.

blade a dobro, za tebe mi je jasno. Koliko alkohola dnevno piješ, kava više ni ne stane 🤣

Ali da, bome je dobra za potjerati na zahod. Naročito ak se pije s toplim mlijekom. 😃

(Btw, ni ja je ne pijem da me razbudi, već zato što stvarno obožavam okus i aromu)

Moram priznati da niti ja ne pijem kavu često, eventualno popijem Irish Nescafe ako je neka prigoda ili trebam potaknut probavu (onda turska) no nisam ljubitelj kave. Iako mi odgovara njen miris, kad je netko drugi radi u mojoj blizini. Ali okus kave mi nije nešto niti je ikad imala utjecaj da bi me razbudila ujutro.

Ako npr. imam neku situaciju gdje neće biti zahoda dulje vrijeme, idem trčati i sl. znam je popiti isključivo zato jer me fino potera 😂

Picek Tzereen nije baš naglasio "na pijenje" kave koju volimo tak da možeš slobodno napisat koja kavica ti najbolje prija za mirisnu konzumaciju, hehe!

Tzereen

Al zanimljivo recimo paše mi tiramisu ili neki kolači od kave, no sam napitak baš i ne. Nes Irish je ajmo reć jedino što sam znao popit s guštom. Ok i hladna kava, na to sam zaboravio skroz. To mi je the shit.

Irish je bome dobar, da. Mislim, ne znam jel pričamo o pravom ili ovim instant napicima?

Mene jedino sjebe kad mi ga rade od mlijeka, jer mi je to preslatko, a ni želudac mi ne reagira najbolje na toplo mlijeko....

Tzereen Btw, sjeća li se itko kad se kava morala mljet doma?

Misliš na ovo, kak da ne, kod bake sam znao mljeti i mljeti ali teško išlo jer pošto sam tad bio slabašan dječarac teško to bilo vrtjeti pa rekoh baki neka ona to radije melje. Takva samljeta kavica je znala mirišati po čitavom dvorištu a o kuhanoj da i ne govorim.
            Imala je srebrni i pozlaćeni mlinček.

Tzereen To je bio baš ono starinski naćin jer baka nije htjela onaj električni dok smo ga mi imali doma koji nam često krepaval jer su se grafitne četkice brzo trošile.

Čista crna turska,bez ikakvih điđa miđa,šećera,vrhnja il mljeka.To svetogrđe.

Imam neko kinesko govance iz lidla sa frotherom za mljeko. Inače, decentnu kavu napravi (cappucchino), ali počeo je aparat sliniti na sve strane. Doduše, za 500 kn koliko je kava skuhao, nije ni čudno.

Ima li netko preporuku za jeftiniji aparat za kavu?(cca 500 kn).
              Kavu konzumiram doma samo vikendom, jer se obično predoziram kavom na poslu preko tjedna, pa popodne ni ne pijem doma kavu. Samim time cijena kapsula mi je prihvatljiva zbog malih količina.

Gledao sam onaj Dolce Gusto dok je bio na akciji po 400kn, no malo sam bio skeptičan jer nikad nisam kapsule probao.
              Ako netko ima za podjeliti iskuskva sa tim Dolce aparatima, bio bih mu zahvalan.

Kavu kuham u moki. To najviše volim.
                Nisam ljubitelj aparata ni turske u džezvi.
                Ok mi je turska ali radije si radim u moki.
                Žličica šećera i malo hladnog mlijeka.
                Ujutro prije posla i nakon posla.
                Znači popijem dvije na dan.

Uglavnom sam na nesici strong s obzirom da sam lijen kuhati na poslu, bez ičega. Popodne i u ostalim slučajevima kad je moguće pije se po mogućnosti praktički bilo kakva turska, bez šećera i s mlijekom bez laktoze (po mogućnosti ono masnije od Vindije). Znači dvije dnevno je dosta.

StarFox_N Kaj je moka?

ario0 kaj se tice Dolce Gusto aparata, prvenstveno ovisi o kapsulama. Znači, ima brdo njihovih original okusa plus još pregršt kapsula od drugih proizvođača (Franck, Starbucks, Lavazza...) pa je izazov pronać onu koju će te zadovoljiti. Ali mislim da definitivno svako može pronać bar jednu koja će mu pasati.

Zato je mene oduševio Nespresso pristup. Znači, tamo rade jedni od najboljih prodavača koje sam igdje našao. Ljubazni i susretljivi, ali ne prenametljivi. Uz to su i nekako fino zrihtatni, ali najbitniji - informirani i potkovani po pitanju kava, te dobro slušaju kupca. Znači, prvi put kad sam nutra ušao, fino mi izašli u susret, popričali, pitali kakve kave inače preferiram - s mlijekom, bez mlijeka, sa šećerom ili bez, kiselu, gorku, jaču, slabiju? I onda mi kaže - ako sam dobro pohvatao/la, mislim da bi vas zadovoljila ova - i ponudi mi Arpeggio, tak se bar prije zvala, sad je Arpeggio i ostao sam paf! Baš savršena aroma i okus i miris i pjena. Sve zbilja kak ja volim. Od onda sam se zaljubio u Nespresso, kupio si aparat i guštam. Ali da mi ne dosadi, i dalje kombiniram s instanticom od Nescaffea i turskom.

Evo, ovo je najnoviji okus koji sam sad ujutro probao - i baš je fino aromatično za ovaj zimski period.

Što se tiče kave, tek sam u pandemiji stvorio naviku. Sve dosad je bilo reda radi kad se sjedne negdje ili u hodniku s kolegama jer me zapravo ne podiže, draže mi je čaj popit.

Sad imam ritual svako jutro. Velika šalica, turska Barcaffe bez šećera i mlijeka i 20-30 min samo za sebe kad si planiram dan u miru. I uživam u tome, baš mi dan fino krene, paše mi taj miris i gorčina, vruća šalica u rukama...