Znači, čini mi se da nemamo temu o kavi! Najfinijoj stvari preko za konzumaciju u svako vrijeme... Ja jednostavno obožavam aromu kave i volim je u kolačima, sladoledu, čokoladi pa čak i same bobice kave su predivne...

Pa, recite mi - kakve kave volite? Tursku, nescafe, capuccino, s mlijekom, sa šlagom, instant, iz kafetijere, espresso, lungo, ristretto, americano, lungo, moccha, ...???

Možda nešto poput aparata od Dolce Gusto ili Nespresso? Ili pak pravih aparata od Krupsa, Jure, Philipsa?

Ja, osobno pijem tri (bez šećera, bez mlijeka, tako da čim više osjetim pravu aromu):

• tursku
  • instant espresso od Nescafea (100% Arabica od 100grama) - definitivno najfinija instant kava
  • Nespresso kapsule (trenutno najbolje su Firenze, Roma i Vanilla Eclair)

Btw, sjeća li se itko kad se kava morala mljet doma? 😄 Prvo na ručne mlince, a kasnije na električne...

I zadnje pitanje za sad, koje marke kava preferirate? Franck, Barcaffe, Julius Meinl, Lavazza, Illy, Hausbrandt, Kosta, Nescafe, Jacobs, ...? Nešto drugo?

Kakvu kavu preferirate

Hibrid kavu a to je turska sa hladnim mlijekom!
    EDIT: Za brend kave mi je ustvari svejedno, ona koja je na nekoj akciji tu i kupim i cugam ju dok ne potrošim. Momentalno imam Gloriju a nekad mi je ona bila najukusnija ali počeli su i oni svašta mješat i stavljat unutra ali Gloria mi je nekad bila vrh kavica.

buz meni kava ne utječe na san. Mogu je popit u 23:50, a u 00:00 na spavanje. S tim da pijem 3-4 dnevno.

Tak je. Ne imati san je više psihosomatski poremećaj a kava ti eventualno može samo podebljati taj poremećaj zbog kofeina.

trenutno nemam vremena za esej od nekoliko tisuća riječi, a drugačije ne mogu reć šta mislim o ovom napitku. isprike svima.

(možda nekad)

k Hvala bogu tebi ne treba ni kava, ni kofein, ni kokain da budeš nabrijan.

JoelDrake kak možeš ne pit i ne voljeti kavu?? Prije bi shvatio da ti sex ne paše nego kava...

weky Hvala bogu tebi ne treba ni kava, ni kofein, ni kokain da budeš nabrijan.

često mi to govore. samo ja znam Pravu Istinu.

Otkako sam prošle godine uzeo Nescaffe Dolce Gusto aparat, i počeo koristiti Dolce Gusto Espresso kapsule, život mi je definitivno postao ljepši.

Trenutno sam se navukao na Italian 3 u 1 paket.
          Napolitanska ujutro, i Rimska ili Milano preko dana.

Perverzija.

Tzereen ahahahaha jednostavno mi nije toliko fina da bih ju pio 😃. Šta ću pit kavu koja mi je 4/10 ako mogu popit nešto meni osobno finije. Jedino što volim je sladoled od kave 🤣

Fetty možda samo nisi našao kavu koja ti paše. Ima ih raznijeh. Jer ako voliš sladoled od iste, znači da ti aroma paše. Samo valjda s pregršt šećera. 🤣

Također ne pijem kavu. Ne pruža mi nikakav užitak, niti me budi, niti išta. Zna me eventualno poslati na zahod što nekad dobro dođe i to je to.

blade a dobro, za tebe mi je jasno. Koliko alkohola dnevno piješ, kava više ni ne stane 🤣

Ali da, bome je dobra za potjerati na zahod. Naročito ak se pije s toplim mlijekom. 😃

(Btw, ni ja je ne pijem da me razbudi, već zato što stvarno obožavam okus i aromu)

Moram priznati da niti ja ne pijem kavu često, eventualno popijem Irish Nescafe ako je neka prigoda ili trebam potaknut probavu (onda turska) no nisam ljubitelj kave. Iako mi odgovara njen miris, kad je netko drugi radi u mojoj blizini. Ali okus kave mi nije nešto niti je ikad imala utjecaj da bi me razbudila ujutro.

Ako npr. imam neku situaciju gdje neće biti zahoda dulje vrijeme, idem trčati i sl. znam je popiti isključivo zato jer me fino potera 😂

Picek Tzereen nije baš naglasio "na pijenje" kave koju volimo tak da možeš slobodno napisat koja kavica ti najbolje prija za mirisnu konzumaciju, hehe!

Tzereen

Al zanimljivo recimo paše mi tiramisu ili neki kolači od kave, no sam napitak baš i ne. Nes Irish je ajmo reć jedino što sam znao popit s guštom. Ok i hladna kava, na to sam zaboravio skroz. To mi je the shit.

Irish je bome dobar, da. Mislim, ne znam jel pričamo o pravom ili ovim instant napicima?

Mene jedino sjebe kad mi ga rade od mlijeka, jer mi je to preslatko, a ni želudac mi ne reagira najbolje na toplo mlijeko....