Jebote kad ga vidim ovako nasmiješenog u majici Joy Divisiona, s guštom bi ga zagrlija. Neka mu je sa srećom. Želim mu sve najbolje, s naglaskom na jednu sebičnu želju, a to je - da do kraja karijere izbaci igru poput prvog MGS-a, igru koja će kao te 1998.-e napraviti jedno od najvećih čuda ove industrije.

___________________________________________________________________________________________________________

Braćo, Solid Snake viper89 Dormin vjerujem da ste već pročitali, ali ako niste - nemate šta čekati. Fantastična kolumna koju potpisuje sam Kojima.

http://www.rollingstone.com/glixel/features/kojima-death-stranding-aims-to-be-a-new-sort-of-game-of-war-w499148

Svakako pročitati sve, ali evo nekih meni najzanimljivijih stvari.

Metal Gear

As I've shared many times in the past, the request from the corporate top was to create a war game. However, the hardware at the time didn't have the capability to recreate the front lines of battle. Instead, playing off the hardware limitations, I devised a game based on avoiding conflict and sneaking past enemies, the original stealth game: Metal Gear.
Dunkirk's success lies in its convincing portrayal of being inside a war zone, and trying to "escape," or in other words, "survive." This is certainly an extreme outlier in the war movie genre. In movies, the director has precise control over what the viewer sees, and this level of control has given birth to several masterpiece class "war movies without conflict." Recent examples that come to mind are Director Shinya Tsukamoto's film adaptation of Fires on the Plain, and László Names' Son of Saul.

So, is it possible to tell a similar story using the interactive medium of video games? My 30-year struggle to answer this question has been Metal Gear.
Through my interaction with users following the releases of Metal Gear, Metal Gear 2, Metal Gear Solid and MGS2, I learned something interesting. Why is our world this way? If war and nuclear weapons are atrocities, why do they continue to exist? Younger generations didn't know the answer.

I decided to portray the era that was the cause of this dilemma in MGS3 (2004).
I wanted to show and have players experience the fates and thoughts of characters who are controlled by the changing status of good and evil across eras. That is why I made Big Boss, the "evil" enemy of the "right and just" Solid Snake in Metal Gear and Metal Gear 2, the hero of the story.
I najjači dio cijele kolumne. 

So, where are post-Metal Gear games headed?

"The rope and the stick are two of humankind's oldest tools. The stick to keep evil at a bay, the rope to bring that which is good closer, both were the first friends conceived by humankind. The rope and stick were wherever humankind was to be found."
I got you man.

Odličan članak i odlično poentirana rečenica na kraju. Preporuka dana.  :

Pročitao mislim juce ili prekojucer još. Mlati slamu, a ništa pametno o novoj igri...

4 godine kasnije

svojevoljno sam se rastavio od riječi HYPE (jer je jedna od najglupljih riječi ikad), ali . . . mogu reći da sam trenutno nag i . . . zaustavit ću se~

Nadam se da planira mirovinu. Želim mu sve najljepše u životu, daleko od igraće industrije.

weky Nadam se da planira mirovinu. Želim mu sve najljepše u životu, daleko od igraće industrije.

PET LJUDI JE LAJKALO OVAJ POST!! (pet ljudi previše, imho) . . . i svi su se lukavo sakrili iza nemogućnosti foruma da nam ponudi njihova imena . . .

nečuveno!!

PRAVDA ZA HIDEA!!

k
      Evo ja sam mu javo stavio poop 🙂

Ja lajk, eto, gotovo je vrijeme Hidea, trebamo se svi pomirit s time, lik ne zna ni kak ni zakaj vise tak da je weky u pravu

Ako stavimo na stranu to da se Death Stranding solidno prodao, da je kritički odlično prihvaćen i da je vrlo dobro prihvaćen od strane igrača, onda da, vrijeme mu je prošlo...

Ljudi moji, ovdje govorite o nekim mirovinama za čovjeka koji još uvijek radi kvalitetne naslove, eksperimentira, sklapa ugovore s različitim studijima i zabavlja se u izradi igara koje odudaraju od onoga što svaki mjesec izađe.

Samo nemojte kupovati njegove igre i gotovo... Zagovarati sada mirovinu i da prestane raditi igre je baš privilegiran stav.

Hideo Kojima je emocionalno nezreli šezdesetogodišnjak koji ne želi priznati da ga je pojelo vrijeme i da su došli telentiraniji dizajneri. Njegov doseg su bile jednostavne igre PlayStation 2 generacije, što potvrđuje i njegov kasniji rad koji je jednako banalan, ali i jednako pretenciozan.

Međutim, on već dugo ni ne radi igre. Izradu igara je u potpunosti preuzeo njegov ego. A recenzenti i igrači, umjesto da ga spuste na zemlju, i dalje hrane njegovu očitu bolest. A to je već ozbiljan problem i čisti kolektivni sadizam nad bolesnom osobom.

Teško mi je reći koliki je zapravo stvarni uspjeh DS-a s obzirom da je evidentno kako Sony i nije baš zagrijan za novu suradnju s Kojimom (nastavak ili novi projekt) pa se isti okreće MS-u. Meni je samo šteta što MGSV nije realiziran do kraja, čak i uz sve prohtjeve i odugovlačenja Hideo Kojima je Konamiju na kraju dostavljao igre koje su se uvijek prodale da uvelike premaše ulaganje, makar se može reći da je to u dobroj mjeri bilo i zbog postojeće reputacije.

Ne znam, ne bih ga otpisao, ali ne očekujem "novi MGS" od njega s kim da god bude radio u budućnosti.

Fico pratim i igram njegove igre vec 25 godina, frajer je ikona i tu nema ko kaj srati jer je napravil zna se kaj sve, ali PP je buckuris kojeg je radil godinama, utukel masu para, odjebal Haytera jer obozava Holivud, za te pare koje je ulupal u 9 recenica za Kefira mogel je popunit svijet i stavit mastovitije misije, identicna stvar sa DSom, poznate face koje kostaju, predivni vizuali, jednostavna prica zakomplicirana da bude posebna, a gameplay u sustini naporan i monoton i opet prazan svijet i nemastovite misije i nezanimljivi likovi koji su nadisli karikature, ili nek se vrati linearnim naslovima koje radi vrhunski ili nek odstupi od redateljske stolice i bude producent i imal bude kolko tolko kontrolu i savjete nad projektima

prayer ne kuzim cemu ovo podjebavanje ako su mu sve igre izasle na plejci

Giphy - Mocking Tommy Dewey GIF by NOW WE'RE TALKING TV SERIES

prayer
          Nema to veze sa PlayStationom. Općenito ne razumijem toliko kenjanje po čovjeku. Nisam neki ogroman fan njega kao osobe, ali da radi genijalne svijetove i priče - da ga jebeš radi. Možda mu igre nisu za svakoga, ali dobre su.

Bolje Kojima i DS nego Sucker Punch i jos Tsushime.

Icek

Zar nije da svi sada plaću jer navodno ima ekskluzivan deal sa Microsoftom? Sad odjednom nikom ne valja i šalje ga se u mirovinu lol.

Ako pratis ovaj forum onda znas da nije odjednom i pravis se bedast ko i uvijek dok imas brije oko sony fanova

renda

Znači nitko ne zucne ništa u temi 4 jebene gole godine i odjednom tip odluči napraviti ekskluzivan deal sa Microsoftom te ga gonite u krasni kurac. Ne trebam znati forum, trebam znati samo vas nekolicinu koja se kačite na moje udice jer eto, istina boli.