KOJIMA PRODUCTIONS
Njegovo vrijeme je indeed proslo. Vrijeme je da se podje u mirovinu.
Ja ga i dalje smatram genijalcem, al, posve realno, Peace Walker je smeće, Phantom Pain nisam ni završil, a Death Stranding nemam volje ni nabavit.
Nekaj ipak nije kak treba bit , a to pišem sa bar 3 promila u guzici, jebem ti momačku
Sta god da Kojima napravi biti ce mi i dalje bolje i zanimljivije od 90% Sony first party igara.
- Uređivano
Ma Hideo Kojima je pravi mister filister. Nikad mi omražen bio nije a u njegovom mozgu se puno iznenađenja krije. Šalu na stranu. Čovjek stvara igre i ima svoju publiku, zašto da toj publici uskratimo veselje.
prayer To što 4 godine nitko ne piše u temi, dovoljan je indikator. Ja sam MGSV odigrao, odličan gameplay ali nedorečena igra. Death Stranding čeka na polici i nadam se da ću mu se vratiti jednom i shvatiti njegovu genijalnost, no do tada je za mene Hideo dao sve što ima do MGS 3. I PW sam prešao, da se razumije, pa čak i Portable Ops, nije to loše, ali od Kojime očekujem puno više od nelošeg. Očekujem atmosferu prvog MGS-a u svakoj njegovoj igri. Očekujem previše. I nije on kriv, čovjek JEST legenda zbog svega što je napravio i rado bih popio s njim par litara sakea i stisnuo mu ruku. Ali.
Prosao Phantom Pain dvaput , odlicna igra. Nedovrsena , ali odlicna. Death stranding prosao jednom, dost dobra ali mi isto fali sadrzaja. Da su uveli bar jos neke elemente survivala, ili jos neke aktivnosti na mapu.
Ja sam među prvima bio koji je kenjao po masu stvari iz PP i DS! A znam da ima još dosta članova koji ga više ne veličaju..Inače ovo mi je prvi glas da je sklopio neki ugovor sa MS.
- Uređivano
resident_evil Inače ovo mi je prvi glas da je sklopio neki ugovor sa MS.
KP radi na vise projekata, jedan od tih projekata je otkazana horror igra za Stadiu ( koju ni Sony nije htio jer se bazira na epizodama), pa verovatno ce je ugrabiti MS.
Death Stranding mu je vrhunac karijere, i riječ je o umjetničkom remek djelu gaminga. Teško će nadmašiti sam sebe u nekom budućem projektu.
Ovo mi je dan danas jedna od omiljenih recenzija uopće.
https://stevivor.com/reviews/death-stranding-review-dead-arrival/
kojima gen-Z . . . confirmed
Je li to na kraju zakašnjela GADNA kriza srednjih godina ili?
- Uređivano
Heh, danas sam igrao MGS s malim nećakom od cure, 12YO, i traži me da mu pokažem neke trikove. Mislim, mali je spojio PS Classic kad je čuo da dolazimo i odmah me lovi da pređemo dio gdje Ocelot ostane bez šake. Gledao je sve cut scene bez prekida, davio stražare, viče "kakva igra!". Klinjo inače igra Fortnite, Minecraft i PUBG, kao i valjda većina te generacije, ali ovo ga je izulo. Pričao sam mu kako sam ja to doživio te daleke '99 i obećao mu posudit PS2 i MGS2 kad ovo završi. Zatim sam morao igrati RE director's cut jer je njega strah a zanima ga priča. Ima nade za mlade, nisu svi mutavi.
Baš si repriziram MGSV, negdje na 9. misiji sam trenutno.
Mene neku večer oprala neka dosada. Krenem lutati Youtubeom i slučajno naletim na neki kanal koji 24/7 vrti playtroughe svih MGS naslova.
Baš je bio intro Snake Eatera kada Zero daje briefing Snakeu. Pojavi se i The Boss.
Nekoliko puta sam odigrao Snake Eater ali svejedno sam zaboravio dosta toga. Taj intro mi je stvorio neku nostalgiju i prisjetio me kakvo je remek djelo ne samo Snake Eater već i drugi nastavci ( osim Phantom Paina).
Znam da je s MGS serijalom gotovo i da vjerojatno više nikada nećemo vidjeti novi nastavak. Puno puta smo raspravljali o remakeu jedinice i neću se složiti da "original" ne treba dirati. Hoću remake ne samo jedinice već i ostalih nastavaka ( osim Phantom Paina).
MGS s The Boss ( kao glavnim likom) i Cobra Unit u WW2 settingu bi bio dreams come true.
Bolje bi mu bilo da goblene pravi nego igre vise.
- Uređivano
ZELENI IKS NA STOLU KOJIMU KUPIO MAJKROSOFT
Ništa čudno. Uglavnom neradnici koji se ne pojavljuju na poslu pa zato imamo Death Stranding.
Fico ZELENI IKS NA STOLU KOJIMU KUPIO MAJKROSOFT
Slijedi najava igre Postman gdje će Kevin Costner reprizirati svoju ulogu, sve naravno ekskluziva za Game Pass.
Intervju IGN-a sa Kojimom
https://www.ign.com/articles/hideo-kojima-interview-new-studio-phase-2
Looking back
He ended up in hospital due to exhaustion over working on MGS.
He was a manager in KCE Japan, which gave him the experience needed for Kojima Productions.
He had worked on a screenplay for a short movie, but Covid scrapped the chances of that happening.
Is very grateful to Kagemasa Kozuki (founder and chairman of Konami) whom he repeatedly praises in the article.
Looking forward
Is thinking a lot about AI, algorithmic recommendations for example. Will you never have to meet someone you don't like?
Has a lot to say about Covid, and remote working in the future (not a huge fan of it).
Will be hiring more international developers.
0 chance of opening an overseas studio though.
He thinks he's making the right choice with working with more Hollywood actors, cites Idris Elba in Cyberpunk as an example.
He wants to become an AI and stick around.
Will not work on licensed IP.
Death Standing movie
Won't be just a Hollywood explosions style movie.
Hasn't made up his mind about Sam appearing.
"Games are games", no need to turn it into a film.
Future titles
Been in concept development for 5 or 6 years.
In presenting the Microsoft project concept, people thought he was mad and said no.
Microsoft got what he was trying to do.
Odličan intervju.