Tzereen Svaki iole poznatiji proizvođač ima ok rame, razlike su u materijalima (čelik, aluminij ili karbon) i tome kako će ti pasati njihovi omjeri visine i dužine (top tube, seat tube). Ženske rame su recimo kraće zbog fizionomije ženskog tijela, to je samo primjer. KTM koji ja imam isto je nešto kraći u odnosu na visinu a sjećam se da sam gledao Gianta koji je dosta duži, ima sportskiji položaj. Malo je trenutno nestašica bicikala i dijelova pa ćeš imati dosta traženja dok ne nađeš nešto da ti odgovara a da ima na lageru. Tourney je niža klasa, da, ali obavlja posao dok ne uđeš u formu a onda ćeš ionako znati puno više o tome i što ti točno treba. Ja sam kupio curi neki Rock Machine u Pevecu za cca 3000 kn koji je sasvim ok bez obzira na to što nije razvikana marka. Najbolje ti je otić u dućan, sjest na bajk, vidit jel ti paše i onda pola sata proguglat o njemu da vidiš iskustva. E i nemoj slučajno kupit s onim mjenjačem što se šalta na ručkama kao da daješ gas na motoru, to je loše. Ako nađeš paket da ima recimo Acera, Alivio, Deore, to ti je ok. Da smo bliže, otišli bi skupa po dućanima da malo probiremo, probaj @Cole PM-at za to, mislim da je on iz ZG. Decathlon, Keindl, Giant Store, Hervis, Intersport, imaš dosta tih mjesta a tamo obično ima i osoblja koje se kuži u problematiku pa će ti nešto preporučit. Ima i jedan forum Dropbike na kojem ti mogu dosta pomoći ako si spreman biti bombardiran savjetima elitista. Tamo ćeš saznat jako puno, samo postavi upit.
Edit: shit vidim da im je forum krepo, ništa od tog onda. Probaj na forum.hr http://www.forum.hr/showthread.php?t=823404