Vožnja od jučer...

https://youtu.be/qLj-RHt-7v4

:)

Okruženje iz videa baca na RE4

Trenutno se rekreiram hodanjem i fiskulturom ispred tv-a, becikljin čeka proljeće na balkonu. Btw, 4700 km ove godine odvalio.

Dobar si nema kaj. Ja se isto volim provozati na bajku,ali moj maksimum je po nasipu pa do Jaruna i nazad. Nisam nikad išao u nekakve prave ture.

Cole™ kakav bicikl treba za takvu vrstu rekreacije? Ovo s videa odlicno izgleda

Ja imam vaki, sasvim solidno služi, iako bi full suspenzija dodala na udobnosti po šumi.

Koliko košta taj? Ja se baš ne kužim u bajkove,moj je Haro i služi mi super,za ostalo nisam stručnjak.

Oko 5k na popustu. Ako te služi, vozi, ostalo je bacanje novaca.

Cole™ kakav bicikl treba za takvu vrstu rekreacije? Ovo s videa odlicno izgleda
A sve ispod 5-6 tisuća kuna će ti bit problematično iz više razloga.
Za Sljeme i slične staze ti treba dobra vilica koja će fino gutat dropove, kamenja, korijene...
Dobra vilica košta 2 tisuće kuna pa nadalje...

Zašto treba skupi bajk? Uzmeš bajk od 3 tisuče kuna, koji i nema baš neku opremu i šta napraviš?
Odeš na sljeme 10 puta, bajk moš bacit u smeće. Ne doslovce, ali trebat će full servis, možda i djelove mjenjat.

Jači bajk, će sve to izdržat jer je za to i napravljen.
Ako planiraš ić na zahtjevnije staze, full suspensio je dobar izbor...
Ali što je dobar HT sa dobrom opremom za 6-8 tisuća, to za fullya treba 13-16 tisuća kuna.

Sve iznad je za natjecanja i HC biciklizam...

17 dana kasnije

Danas imao jednu od najdražih vožnji. Solaža po Maksimiru.  8)

https://www.youtube.com/watch?v=fEHM7eSP11o

Naša omiljena vrsta rekreacije na snijegu. Dok se netko ne ozlijedi
Možda na videu ne izgleda visoko, ali ima možda i preko 2,5 metara i nije ti svejedno kad si gore, no kad jedanput skočiš, nemreš stat, prezabavno  :

12 dana kasnije

Ja sam imo iste planove za maksimir, al uzeo godišnji i otputovo u toplije krajeve taman taj tjedan kad se snijeg sve zatrpo

24 dana kasnije

što mislite o ovom bajku;
http://www.orbea.com/gb-en/bicycles/mx-50/
?

što mislite o ovom bajku;
http://www.orbea.com/gb-en/bicycles/mx-50/
?
Ko stvoren za ukrasti   :

mda, ostavit ću ga izvan vidika nikad lol

nego, taj mi je upao u oko i mislim si ga uzet sad za mjesec dana, cijena mu je s popustom 3700, inače je 4000...preko toga nažalost neću imat, a zanima me ovako za rekreacijsku vožnju, hoće li izdržat ili da bolje čuvam pare i kupim nešto ipak malo bolje?

idem u minus i uzet ću ovo
https://keindl-sport.hr/orbea-mx-29-20-blk-blu-2016-proizvod-13799/

...ovo mi se čini ok
https://keindl-sport.hr/cube-analog-bluenkiwi-2016-proizvod-13881/

Di bi se vozio?
Bi išao u šumu, planine? Makadam ili kamenje?
Cesta?

prvo sam brijo na kamenje al nemam ja još te pare
tak da će bit više nekakvi makadami, i cesta naravno
btw ovaj cube analog 2016 sam stavio na rezervaciju, sad još samo čekam plaću koja bi trebala sad kroz koji dan...

Da se puno bolji bajk složit od djelova.
Vilica je "smeće" ali to "smeće" ovisi opet gdje buš se vozio.
Možda bu za tvoju vožnju i okej...

Ali kažem, uvijek se jeftinije može proć.
Za te novce možeš dobit puno bolju vilicu i full deore bajk.

Ukrmio sam se pa sam počeo jučer radit Insanity Max 30. Jedva sam se ustao iz kreveta kakav muskulfiber u nogama imam.

Sta nisi ti bio opako skino kile ne tako davno?

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Pred kraj 2012. imao sam 104 kile. Na ljeto 2013. imao sam 76. Visok sam 184cm. Od ljeta 2013. do danas dosao sam na 88 kila. Nije kritično, ali ako ne stanem na loptu lako bi se mogao udebljati opet.

Da, kontam to je i vise nego solidno na tu visinu, al znam da, covjek se malo opusti i kile krenu gore. Frustrirajuce je kolko brzo mozes natuc 10, 15 kila, a kolko treba muke da ih skines.

Onih 76 je bilo premalo, problem mi je općenito naći neku vagu da se neću debljati, a ni mršaviti. U to doba sam puno vježbao, 5 puta tjedno + bicikl non stop i nisam mogao toliko pojesti da nadoknadim gubitak težine. Smanjio mi se i apetit pošto sam jeo manje obroke 5-6 puta na dan. Onda sam prestao vježbati i evo ti 12 kila gore. Ne želim se vratiti na 76, ali 80-82 bi me zadovoljilo.

Meni isto to odrzavanje tezine uvijek bio problem. Al to sto si reko da, ja kad sam u nekom treningu cesto jedem manje nego kad nisam, jer ne mogu nes puno pojest prije, a ni poslje, a ni dok sam na poslu, a dok ne treniram nis, samo jedem non stop.

Startao sam godinu sa 119 kila. Sada sam na 109.
Nikakva dijeta, ali nemam više onaj zvijerski tek kao nekad. Izbacio sam čips, burek te gadno smanjio pomfrit. Palačinke i dalje tamanim kao i svaki iole normalni čovjek - slane i sa sirom. Gazirana pića pijem i dalje kao i prije (cirka 2-4 litre tjedno).
Šećem svaki dan između 6 i 13 km, nekad i do 16-17, ovisi o raspoloženju.

Može se reći da sam zadovoljan napretkom.

madSuperCrash

Tražio sam starog da mi pošalje moje debele slike, jer nemam nijednu, on to hoarda na poslu. (državna služba, nema pametnijeg posla )

15.7.2012. Kretao sam na more. Kad sam vidio slike s tog mora na jesen odlučio sam smršavit, to je taj moj max od 104.

8.6.2013. Ovo je nakon uspješno skinutih 28 kila.

Da, bas se vidi ogromna razlika, tu bas izgledas ful mrsavo.

A znate ono kod nekih ljudi koji imaju i trbuh i sve u licu uvijek izgledaju fit i mogu to sakrit. Ja dobijem 3 kile i vec mi se pozna na licu da imam visak. To strasno iritira.

@Veigue, sta pijes od gaziranog da ne zelis izbacit, Colu?
Hodanje i jest najbolji ljek za mrsavljenje, a kad bi izbacio gazirana slatka pica doso bi odmah ispod 100 sigurno.

2 stvari za koje kazu da su najgore za debljanje su slatka pica i cipsevi.

Mene jbe sto se svako malo prenajedem. Sad sam bio uspio 2 tjedna proc bez prenajedanja i jucer jedem normalno ko inace i cim sam preso onu granicu di vise nisam gladan i tu nisam stao, onda sam kreno tamanit jos ovo, sad kad sam ovo cu jos ovo, a sad je svejedno vec kad sam pojo sve to cu jos i ovo, jbte mrzim kad mi se to desi.

Danas ni ne mogu nista pojest jer uopce nisam gladan. Jos znam da nije svejedno, da bolje zjbat malo nego puno, al nisam se mogo zaustavit. Neki ljudi se najedu i ne mogu zalogaj vise pojest, automatski staju taman ispred njih bila hrana iz michelinovog restorana od 3 zvjezdice. Ja tu samokontrolu moram vjezbat svaki dan i pazit da ne pretjeram jer se onda za cas prenajedem, potamanio bi sve sto imam doma.

Veigue, sta pijes od gaziranog da ne zelis izbacit, Colu?
Hodanje i jest najbolji ljek za mrsavljenje, a kad bi izbacio gazirana slatka pica doso bi odmah ispod 100 sigurno.
Evo u čemu je stvar. Najniža težina na kojoj sam bio, barem od ovoga što se ja sjećam, ja 105 kila. Iako to zvuči puno na moju visinu (189 cm) i prema onom indexu težine još uvijek spadam u ''predebeo'' (ili možda čak ''pretil''), ja sa 105 kila nisam tako izgledao.
OK, zvuči kao da se tješim, lažem sebe i druge i oponašam Cartmana sa svojom ''nisam debeo, imam teške kosti'' forom. Nije. I nikad nisam imao problema zbog težine po pitanju srca, masnoće u krvi ili što već sve može biti.

Odlučio sam skinuti kile ne zato da bih zavodio pičoke po cesti, niti zato jer mi je netko rekao i/ili tražio, već zbog sebe. I, najvažnije od svega, ne želim se odreći omiljenih stvari, već uvesti neke promjene u život koje bi mogle pomoći kod moje transformacije - u ovom slučaju, to je (zasad) hodanje. I pomaže, što je najbitnije.
Naravno, u početku se najviše gubi dok se tijelo očisti, poslije će to ići sporije. Ali nema veze. Meni je cilj da dođem na 100, možda čak na 99 radi neke fore, ali uopće nemam zacrtani datum niti se time opterečujem. Zato i nisam htio na nikakve dijete, izbacivanje omiljenih stvari (ili kruha, što velika većina ljudi preporuča) jer se bojim da, kada bih opet to počeo konzumirati jednog dana, da će mi se sve vratiti nazad... ili barem jedan dio.

Morao bih pogledati i zbrojiti (vodim evidenciju o tome koliko sam propješačio), ali u ova 2 nepuna mjeseca sam sigurno prešao preko 350 km. To mora imati nekakvog rezultata. Nekome je to malo, meni kao ljenčini rekord. Ali uopće mi ne predstavlja problem niti mislim prestati; još samo mogu nešto i dodatno ubaciti. Sve osim trčanja, lol.

Što se gaziranog tiče, Pepsi, Schweppes Bitter Lemom i Tonic su mom želucu top 3 omiljeni gosti.
Gazirano je, kao, opasno zbog šećera. Meni često šećer padne, neznam zašto. Slatko jedem kao i svaka normalna osoba, barem tako mislim.

To i jest najbolji pristup po meni, drzati se svojeg nacina i onoga sto tebi odgovara. Vani ima na tisucu programa za svakojake dijete i tipove treninga al mozes zapocet sa nekom najpopularnijom ili najpriznatijom, al djaba ako tebi osobno to nece odgovarat.

Kad vec tolko hodas, bilo bi steta ne izbaciti i ta gazirana pica, samo zato. Ako volis slatko brzo bis se navikno na voce i ne bis vise ni pomislio na slatka pica. Smjesas jabuke, banane i narance zajedno i to je stvarno zakon, a ful je slatko.

Probaj tjedan dana bez tih pica i bice ti uzasna kad se probas ponovo vratit na njih.

Ništa od dijete, svaka ima yo-yo efekt i kile se vrate. Ako je osoba zaista odlučila smršavjeti to iziskuje promjenu životnog stila i prehrambenih navika.

S druge strane spektra,ja bi volio da mogu nabacit dosta kila gore ali jednostavno nejde. Takav metabolizam da nema šanse tj. ima ali uz toliki dnevni unos kalorija da bih 80% dana proveo samo jedući.

Ja samo 25 jučer, ali bilo je zanimljivo.  :)

Lijepo.
Koji je to bajk?
Koja oprema?

Svaka cast momci, bas gustate.

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Lijepo.
Koji je to bajk?
Koja oprema?
KTM Peak XT 27.5, Hervis.
http://www.hervis.at/store/Ausr%C3%BCstung/Fahrr%C3%A4der/Mountainbikes/Peak-XT-27%2C5%22/p/COLOR-1704436

meni danas treći dan za redom da sam svo slobodno vrijeme na bajku...koji gušti...noge rasturaju, sad dan pauze (možda, to sam i jučer reko lol)

je, 29-ka s ramom od 17''

meni skoro savršen spoj brzine i agilnosti
...znat ću više reć nakon par mjeseci testiranja