Oduševio me ovaj novi gameplay video. Igra će biti roba!

Grafički vow, izgleda da napokon počinju dolaziti next gen naslovi. Ako išta mrzim onda su to cross gen igre..

Igra izgleda jebeno, YT kompresija kvari sigurno vizualni dojam jer npr. ovako izgleda jedan Control iz 2019, a sigurno će ići nadogradnja na to:

Odigrat ću sigurno, moram si samo reprizirati prvi Alan Wake jer je prošlo podosta vremena od zadnjeg prelaska, većinu toga sam već zaboravio što je bilo u igri.

To je taj novi trailer -

Što se izgleda tiče, sumnjam da će tu biti nekih prigovora.

2 mjeseci kasnije

14 minuta gameplaya. Imam jako velika očekivanja od AW2, ali ovo me nešto i nije oduševilo. S obzirom što su se sve prošlih mjeseci pričali, previše mi ovo djeluje poznato. Ajde, atmosfera mi se čini da je odlična. Još uvijek mi je dvojba kupiti ovo ili Spider-Mana 2. Jedna od njih će čekat sniženje. Više sam naginjao AW, ali vidjet ću.

13 dana kasnije

Malo novog gameplaya:

Dost dobro izgleda, što je je.

Mene malko podsjeća na SH i TEW i tad bi onda AW2 mogao biti dobar.

5 dana kasnije

Flipper

Drago mi je da će biti roba samo mi se čini da će se većinom igrati sa ženskom, a ne s Alanom, jesu li išta potvrdili oko toga?

Brijac nisu. Rekli su samo da će igra trajati oko 20 sati (prosječni igrač), a da će osim na početku, igrač moći slobodno prebacivati između Wakea i Sage Anderson. Trebale bi priče pratiti događaje iz oba svijeta. Valjda će biti podjednako.

Brijac to i mene malo brine. Volio bih da fokus bude na Alanu, a po svemu viđenom do sad čini se da je detektivka veći protagonist od samog naslovnog lika. Teško je suditi prije samog izlaska, ali nadam se da će ipak većina igre biti gledana kroz oči Wakea.

Flipper

Možeš li mi u spoileru napisati što točno misliš pod time "dva svijeta"? Nisam baš pratio vijesti oko igre pa ne znam o čemu se radi.

Brijac Sagina kampanja se odvija u pravom svijetu, dok je Alan još uvijek u Dark Placeu

Torgue

Noice, ipak će onda izgleda biti pravi nastavak na jedinicu. Znam da su nešto pričali da će priča biti takva da će ju bez problema moći igrati i ljudi koji nisu igrali jedinicu pa sam se zabrinuo.

Alanu je dosta toga da bude budan, konačno može zaspati uz seksi detektivku.

16 dana kasnije

Ne znam kad ću igrati, ali prednaručio sam danas Alana. Prvi dio mi je bio odličan, a danas su izašle precenzije za drugi i kažu svi da nas čeka meastralna igra. I što drugo napraviti nego podržati Remedy iako nas Vida Starčević i ne voli, ali nema veze. Ja volim Alana.

23 dana kasnije

Ha ha ha ha h obratite pažnju na kojim postavkama treba igrati kad je u pitanju DLSS/FSR

Da, samo što igra izgleda apsolutno next-genovski pa to donekle drži vodu. Općenito je Remedy uvijek znao isporučiti grafičku poslasticu, a do sada su već naučili skalirati svoj vlastiti engine.

Da, samo kaj sa RTX 4070 moraš igrati prahistorijsko/genovski na 1080p da bi imao 60 fpsa i to na midim RT detaljima uz DLSS što je interna rezolucija od 720p.

Jednostavno ovo nema nikakvog smisla…pa grafa sama košta 700 eura, LOL.

Sterlok to je s uključenim path tracingom koliko vidim. I dok vidiš na screenovima kako igra izgleda, stvarno se teško čuditi nečemu (čak je developer komentirao kako su išli grafički izvući iz projekta apsolutni maksimum što se i vidi).

Nemere na tak maloj rezoluciji na velikom ekranu izgledati dobo, pogtovo ako igraš an 1440p ili 4k monitoru i sjediš ispred ekrana.