Uspio…trebalo je posložiti neke stvari.

Hahah koja je ovo senzacija od igre.

Mislio sam da nakon Zelde ništa neće biti bolje ove godine, ali ovi finski luđaci su posebna kategorija. Mislim, kao neko kome su Twin Peaksi i prva sezona True Detectiva jedne od najdražih djela u umjetnosti, ovo toliko udara u sve moje najbolje note.

3D zvuk na slušalicama na Playstationu je strahota.

Ludilo.

Završio jučer. Trebalo mi je oko 21h. Upgrade po svemu u odnosu na jedinicu, ali nažalost nisam imao pravo gaming iskustvo kakvo ova igra zaslužuje radi dječurlije jer nisam mogao koristiti slušalice niti se ikad baš 100% koncentrirati na igru. Znam da su imali problema s inspiracijom za dvojku i da jednostavno nisu znali što bi s pričom, u kojem bi smjeru išli itd., ali mi se jako sviđa što su napravili u dvojci i što se tiče kraja, nadao sam se da će završiti Alanovu priču, ali sve je postavljeno za treći dio i nisam siguran može li Alan uopće pobjeći iz Dark Place-a spašavajući sve koje on želi spasiti ili se možemo ovako zauvijek vrtiti u krug, no vjerujem da će trojka dati odgovor na to pitanje. Što se tiče vizuala, rekao bi stvarno odlično, ali ništa neviđeno. Bilo je ponešto bugova i tu i tamo frame dropova, ali ništa što bi pokvarilo ukupni dojam. Kombat više manje isti osim što je korištenje svjetiljke pojednostavljeno u odnosu na jedinicu odnosno olakšano, nekako mi je draže bilo kako je to radilo u jedinici. Odigrat će se sigurno još nekoliko puta jednog dana i to kako treba (sa slušalicama u mraku). Svakako konkurent za igru godine, ali s obzirom na druge igre koje su izašle ove godine, dajem male šanse AW2.

Kakva igra. Završio nakon 30ak sati uzduž i poprijeko sporog istraživanja svakog kutka mape.

U srži survival horor, ali to je samo mali dio priče. Surealna komedija, detektivska priča, drama, mjuzikl. Miks žanrova u jednom unikatnom paketu kakav samo Remedy može napraviti. Unatoč jasnim utjecajima drugih igara i drugih medija te popkulture zadnjih 30ak godina opet je sve toliko posebno, jedinstveno. Ovakva igra postoji samo jedna.

Onda na to dodaš još vrhunski dizajn, worldbuilding, napisane likove, atmosferu koja curi van iz slušalica i ekrana - kapa dolje finskim majstorima. Umjetničko iskustvo koje će se pamtiti cijeli život.

Jedva čekam DLCeve i nove projekte Remedya.

6 dana kasnije

Pa zar stvarno ovako slabo igrate ovaj masterpiece? Ja jos razmisljam o igri 😁

Dojmovi o ovoj igri su tako dobri.

Neću tako skoro, ali jedva čekam odigrati.

DarkPunisher Iskreno, cekam vikend koji znam da cu biti doma i da nema nekih obaveza jer je ovo igra koja se igra samo kad je mrak. Jedva cekam, ali cu se strpiti dok ne bude pravo vrijeme. Za mjesec dana godisnji pa vjerojatno tada u komadu. 😄

Fico E to to, ja nisam niti jednom po danu upalio, atmosfera se nozem rezat moze 🙂

Jedva cekam tvoje dojmove, al znam da ces bit odusevljen.

Krenuo sam ovih dana, konačno malo našao vremena jučer da odvalim par sati u komadu. Nemam što reći, ovo je roba, robetina. Kakva atmosfera, jao. I naravno, svi filmići, sve što je krasilo njihove igre je tu. Filmski dio ubačen maestralno. Ovo mi se čini kao film/igra gdje ne znam što mi je zanimljivije.

Slaganje dokaza genijalno, simple je skroz ali osjećam se tak dobro dok slažem i čitam sve to skupa i sastavljam u glavi što se dešava. Baš sam jako zadovoljan igrom, a tek sam na 6h.

Velik naglasak na survival horror triler - ovdje metaka fali opasno, a ovaj mrak je predivan. Panika me iza ugla gledat, ali s guštom se upustim u sve.

foggy ovdje metaka fali opasno

Na kojoj težini igraš? Meni je na normal bilo viška svega.

Po meni totalno bezvezan stav.

Ko da nema tona igara sa text-based dijalozima pa je sad to neš novo.

Brijac Normal. Prvi boss me našamarao, ostao mi 1 metak. Kroz šumetinu se random pojavljuju neprijatelji a ja sam nakon bossa sve prekopao pa je malo zafalilo. Sad kasnije imam više, ali nema pucanja bezveze. Igra ne daje metke ako misli da ih imaš dosta. Ja isto volim pucat po svima pa volim imat 😃

15 dana kasnije

Brijac

Sestra se udala jučer pa udaram po viskiju.

Al planiram sutra igrat.

Brijac ništa još, ide se spavat. 😃

Alan i dalje čeka red… 🙁