bosscorelli Super ti je stranica. Ja sam tek poceo uciti javascript , i sto vise ucim vidim kolko malo znam. Dok cu naucit js , morat cu opet proc kroz css.
Hvala!
Pričaj mi, evo ja učim već 6 godina i tek sada razumijem dosta dobro neke koncepte. Najveći problem je backend/frontend .js i kako koristiti .js kad ga vrtiš kroz browser ili pod NodeJs-om. Ako imaš neka konretna pitanja, pitaj, pomognem ti da ne moraš kroz pakao kroz koji sam ja prošao.
greyback Stranica predivno izgleda i već sam dosta puta naletio na nju kad sam ukucao „trophy guide and roadmap“ za neku igru, što znači da imaš dobar SEO.
Hvala i tebi! 🙂
za SEO - radim ga sam, digao sam sam meta podatke svake stranice ovisno koje podatke stranica ima. Facebook debugger je dobar da javi što fali ako želiš link sherat tamo, a isto ima twitter i ostali servisi. Prema tome sam dodao metu koja mi je falila, a nedavno sam napravio i tagove na nekim stranicama pa obogatim SEO s tim podacima. Ne znam sad napamet kak sam to izveo, mislim da iz backenda slozim objekt metapodataka i dam fronti da renderira na vrhu, tako nekako.
greyback Sajt ti je super, brz, lijep i responzivan i svaka čast na trudu i poslu kojeg si napravio i na contentu kojeg stvaraš. Ipak, nemoj se naljutiti, ali mislim da je s marketinške strane ovo mess jer imaš u fokusu tri potpuno različite niše. Ako ti funkcionira i dovodi klijente kao portfolio super, ali mislim da je iz pozicije traffica previše toga nepovezanog izmiješano na stranici i da bi veće koristi imao da si napravio tri zasebne web stranice; za gaming, za band i za web development s kojom bi ciljao publiku u strukturiranoj niši.
Znam, ali jednostavno me ne brine marketing i taj dio priče. Moj cilj je poslodavcu dati link da vidi što sam napravio i što znam, a isto tako netko tko želi neki projekt za development može mi se javiti, ili želi biti neki suradnik za drugi content kojeg imam. Imam i bend, pa imam i taj izbor 🙂 U pravu si, ali ne da mi se razdvajat stvari pa će za sada ostati tako (a bend je ionak zadnji hobi po prioritetu).
greyback Ja se ne bavim ciljano izradom stranica, znam HTML, CSS i nešto jako malo JS-a što bi mi bilo dosta za statičku, ali za dinamičnu stranicu, kao što je tvoja, morao bih koristiti WP i osloniti se na pluginove jer nemam ni približno znanja kao ti za napraviti sve od nule.
Ja sam namjerno išao na opensource rješenja bez Wordpressa i sličnih jer volim imat potpunu kontrolu nad kodom. Meni su plugovi NPM paketi, a sve ostalo slažem sam, odnosno radim sherane template HTML fajlove koji samo posloze ono što im prosljedim. Mislim da ti je najlaške naučiti kako includati .js na neki stranicu, a kad to imaš, sve ostalo su common prakse ovisno što želiš (manipulacija elementima, i doslovno sve živo što želiš).
I moram dodati da mi je design najgora strana, sve ovo gore što imam nije skroz najbolje, moram malo slike podesit za veće ekrane (negdje nisu responzivne) i ima tu posla. Nisam designer, to me najviše jebe, pa pikam kak mi izgleda ugodno i prema primjerima.
Za brzinu - mora bit brzo, nema puno contenta još. A sav content koji imam nije rezultat 1000 queryja nego većinom 1-2 čupanja iz baze i jednostavno slaganje modela JS-om prije prosljeđivanja fronti. Vidjet ćemo kad se nakoti contenta 🙂