Fenix kad mi je danas odovorio kad sam ga pitao kaj se dešava dobio sam ovo:

"Nemam pojma, nemam pristupa. Tj imam forbidden access I too many redirection failure kod svakog logins na cijelom kompu tako da nisam vidio što else dešava ni piše."

a u vezi prayera je rekao da se odužilo sa njegove strane i da mu je žao.

HideooKoojima stari moj svašta može biti 🙂 ali bitno je na kraju da se to nekak riješi

fensisuperstar
    A sto san drugo triba napisati
    Lik aktivan na forumu di prije par dana jos kaze kako prodaje i dalje sve ne javlja mu se nikako na nista ali bas na nista i sad evo javio se super jupi kralj divota.

Iz vaseg pisanja ispada javio se ajmo mu dici spomenik

da se razumijemo ja ne branim iceka or something. Meni je samo do toga da @prayer dobije svoj paket. That's about it. Za ostalo me boli qrac.
      Ni najmanje me ne zanima ako ga netko hejta ili ne :-) To je vaša stvar.

Ja sam samo prenio što mi je napisao tako kako je napisao. niti mu dizem spomenik niti ga branim. Kraj priče

Evo samo da javim da se dogovor na kraju ispoštovao. Čovjek se ispričao i rekao da nije bio u mogućnosti. Kao ispriku mi je dao da zadržim The Dicision 2 CE i priznajem da je lijepa gesta. Jedino mi je žao što sam morao doći do ovih mjera, no bitno da se sve riješilo na kraju.

Ovaj lik s mačem opće ne sliči na Henrya Cavilla.

Još jedna stvar, s obzirom da se na kraju @Icek izjasnio da nije bio u mogućnosti poslati paket zbog osobnih stvari i dimenzije same kutije (koja je zbilja jako neobična), povlačim zahtjev da mu se trajno zabrani pristup forumu i portalu. Iako je trebalo pun kurac da se sve izorganizira i ostvari, vjerujem da je sve ovo spletom okolnosti kako je, pošto sam ja a i mnogi drugi već od njega uzimali stvari prije bez ikakvih greški. S obzirom da je dogovor ispoštovan, mislim da Icek ne zaslužuje biti na listi nepouzdanih članova.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo administraciji na nepristranosti i otvorenoj i fer komunikaciji.

Preyer svaka cast
        Ali nakon preko 100 postova po meni ne zasluzuje to tako se rjesiti.
        On treba doci tu i objasniti od a do ž sto je bilo.

Evo ovako moje viđenje na ovo sve lik te zajebao nije sa javljao na nikakve poruke a dolazano je bija aktivn na drugim forumima jos je na onom stranom prije par dana reka da je jos sve na prodaju. Onda vidi da je vrag odnija šalu jer se sve porculo a on ima jos toga za rjesiti i po ovome puši ban di dode jer ce ga svi prijaviti, i evo ga imao je login problem i nije se moga javiti nigdi.
        Bice ukucava sifru ujutro na mozgu pa je zaboravija i eto prosla 3 miseca prije nego se sitija.

Super sto si ti to rjesio ali ovo ukupno rjesenje nije.

HideooKoojima Da budem objektivan ovo stoji, ali se ponudio uzeti ga nazad tj. napraviti zamjenu uz nadoplatu, na što sam pristao. Dakle što se toga tiče je ispao koretan, jedino što nije bilo OK u svemu ovome jest što sam ovoliko morao čekati.

Ok, slučaj je završen. Mi iz administracije više nećemo posredovati u sličnim slučajevima. Naš angažman u Marketplaceu ubuduće će se svoditi isključivo na:

1. Popisivanje pluseva i minusa
          2. Eventualno arbitriranje ako se dvije strane ne mogu dogovoriti i to isključivo i javno na forumu
          3. Držanje već poznatih (i budućih) prevaranata izvan foruma

Što ne znači da teme i rasprave poput ovih nisu dopuštene. Dapače, smatram (i zaključujem na temelju ovog primjera) kako je najbolja zaštita od potencijalnih prevara potpuna transparentnost i otvorenost prema svima.

Kako i stoji u uvjetima korištenja od prvog dana, FFA nije odgovoran za kupoprodaju među članovima foruma. Opreza nikad dosta.

I kakve su sad posljedice za sve ovo? Jel mu se brisu svi plusevi, ide na listu nepouzdanih pored zna se koga, ban sa foruma?
          Nisam se htio nista mijesat u ovaj topik, ali kao netko tko je dugo vodio na next levelu listu pouzdanost i bio policajac u par raspava slicnog opisa, nestojim nimalo iza "dogovor je ispostovan". Nebitno o kojoj osobi se radi, bio admin, portalovac, mod, ovakvo ponasanje i "witch hunt" od strane ostecene osobe, nemoze nikako zavrsit sa "vratio je, sad je sve super".

I ja bih se složio. Nerado to pišem s obzirom što sam pisao u temi iznad, al s ovime je gadno zeznuo. Nema opravdanja za višemjesečnu nikakvu komunikaciju gdje je bilo potrebno sve ovo kako bi se ispoštovao dogovor.

Ako si u problemu, javit ćeš.
          Ako nešto ne štima s accountom, javit ćeš.
          Ako treba vremena, javit ćeš i zamoliti.
          Ako treba iskomunicirati, iskomunicirat ćeš sve promptno.
          Ako si zajebao, ispričat ćeš se (i to mislit)

Sve ostalo je bla bla.

Ja sam da se prije još jednog zatvaranja teme pokrene akcija "Pomognimo mu da se ulogira na FFA" . Naš frendson Icek bi trebao dobiti priliku pričati u svoje ime izravno.

S obzirom da se još par ljudi ovdje javilo ovdje da im iskustvo trgovanja s Icekom nije bilo baš korektno, definitivno bi ga ostavio na listi nepouzdanih. Plus, ono što se već spomenulo, bio je uredno aktivan na drugim forumima, a ovdje se pravio lud tako da tu po meni nema nikakvog nesporazuma.

Da ja napišem svoje osobno viđenje.

Da se nekoga stavi na listu nepouzdanih, treba barem jedna strana to zatražit, a druga strana mora imati pravo obranit se. Osim u slučaju kada postoje neoborivi dokazi. Prayer više ne smatra da je Icek nepouzdan. Zašto je to tako, nisam ga pitao jer mi je neukusno. Vjerojatno mu je Icek otkrio razloge osobne prirode, a oni su bili toliko uvjerljivi da Prayer ima razumijevanja. Moraju biti jako uvjerljivi, jer znam koliko je bio isfrustriran. Istovremeno, ovo kratko što smo se dopisivali upoznao sam ga kao jako dobru osobu, ali sumnjam da je izmanipuliran na taj način.

I ja sam bio isfrustriran jer sam se osobno uključio u čitavu priču s iskrenom namjerom da pomognem obojici. Od Iceka sam na kraju dobio dosta arogantne poruke u kojima me optužuje za orkestriran napad i za svašta nešto. Ono što od njega nisam dobio je neko logično objašnjenje čitave situacije. Objašnjenja poput onih da se nije mogao ulogirat na forum, fejs i discord te da nije mogao odgovorit na pozive zbog toga što mu je hakiran PC vrijeđaju mi inteligenciju. Ako se pronašao u bilo kakvom problemu, shvatilo bi se i pomoglo bi mu se bez ikakvog zadiranja u privatnost. To sam mu nedvosmisleno poručio više puta. Nakon svega se iskreno osjećam izjeban u mozak, zato sam i donio odluku iz posta iznad.

Dalje, Icek se tu još uvijek nije izjasnio i tema će biti otvorena dokle god to ne napravi. Ima pravo na to. Istovremeno, svi vi imate svoje mozgove, znate ih koristit i nakon svega možete zaključiti i sami hoćete li s njim ubuduće trgovati ili ne bez obzira je li na listi pouzdanih. Makar osobno ne vidim scenarij u kojem će ikada u budućnosti trgovati na ovom forumu bez da se prvo javi ovdje,

U konačnici, činjenica je da je Prayer zadovoljen. Nije prevaren. Zavlačilo ga se, ali nije prevaren.

Brijac S obzirom da se još par ljudi ovdje javilo ovdje da im iskustvo trgovanja s Icekom nije bilo baš korektno

Zapamtio sam samo Prayera i Greybacka. Bilo bi dobro da se i to objasni s PS3 konzolom,

EDIT: Malo sam razmislio i sabrao vaše postove. Iskustvo je definitivno negativno i dobit će na listi MINUS, ali da ga se stavi uz bok Kornjaci i Bojanicu to nikako ne. Ponavljam, nije nikoga prevario, odnosno naposlijetku je ispoštovao dogovor. Nikako nije u rangu kornjace. Iz tog minusa i svega što se izdogađalo svatko može zaključit želi li i dalje surađivat s njim ili ne.

Ali i dalje ostaje tema otvorena, pa neka se i on u konačnici izjasni i eventualno opravda minus.

Naravno da su osobni problemi privatna stvar i po mojem skromnom mišljenju forum nije ispovjedaonica.

Pitanje koje postavljam.
            @Icek je zapao u navedene probleme, između ostalog nemogućnost logina.

Zašto se nije javio odmah preko moba kolegi i voditelju @Fenix?
            Ili @prayeru pa bi on prenio administraciji.
            Dosta članova ima razmijenjene brojeve moba međusobno, face, čujemo se mimo foruma itd...
            Doslovno lagano u današnje vrijeme kontaktirati nekoga.

Vjerujem da bi poziv od 2 minute na početku zbivanja bio puno obzirnija stvar. Puno kulturnija.
            Ljudi bi sigurno našli zajednički jezik.