Tzereen Pegasus i Vomero su slične tenisice s tim da se kod Vomera koriste nešto kvalitetniji materijali i samim time je izdržljivija i nešto skuplja. Pegasus je odlična tenisica, koristio sam ih kad sam krenuo s trčanjem i radi se o odličnom izboru te za tu cijenu daje najviše, pogotovo za početnike.
Vaporfly je već natjecateljski model i njega ne bih preporučio osim ako se ne želiš ozbiljnije baviti trčanjem. Također, od sva tri navedena Vaporfly je najmanje izdržljiv jer potplat nije obložen gumom već praktički trčiš po pjeni tako da nakon cca 150-200km gube na mekoći. Imam trenutno Vaporfly Next 2 no nosim ih isključivo na utrkama, ne nosim ih na treninzima. I najskuplje su od sva tri navedena modela.
Ukoliko želiš krenuti s trčanjem, Pegasus je svakako odličan izbor no ukoliko gledaš Nike, osim Pegasusa bih preporčio i Zoom Fly 3 ili 4. Zoom Fly 3 je prošlogodišnji model i da se naći po dobroj cijeni.
Također, možeš u Zagrebu u Running Gateu u Vlaškoj napraviti sken stopala i na temelju toga će ti dati preporuku koje tenisice da uzmeš.
Također, ukoliko kupuješ tenisice za trčanje preporučujem web shop www.top4running.hr. Kupio sam preko njih dva modela i izuzteno sam zadovoljan. Jedne su se malo odlijepile nakon 4mj. te su mi vratili puni iznos te čak nisam ni trebao vratiti tenisice. Povoljnije cijene nego kod nas u dućanima, odličan izbor i brza dostava.