danko-b za 2 kruga je puno toga dobro. Za trčanje 10-15km u komadu i po asfaltu treba biti nešto bolje radi koljena i zglobova. Kaj se tiče odjeće za trčanje mi je svejedno kaj imam, odem u Decathlon i kupim si svega, ali na tenisice treba paziti jer se riskira ozljeda ako nisu OK.

Picek
    ma znam salim se malo, trcao sam prije mnogo vise, uglavnom najdosadnije je u krug trcat, najbolje kad imas neku rutu...
    Kaj mislite za one skole trcanja, bas ih znam sada dosta cesto viđat

danko-b nisam nikad išao u školu trčanja jer ne želim dami trčanje postane pressing da moram biti na određenom mjestu u određeno vrijeme već si sve sam slažem.

9 dana kasnije

Jel ima netko da trči u nedjelju na ZG maratonu ili noćni cener u 11.mj.?

Nisam za to još. Nisam ni ziher hoću li ikad. Nemam ni opremu sad za Sljeme pod ovakvim kišama.

Tzereen ako ćeš uzimati gojze ili tak nešto preporučam Designer's outlet kraj IKEA-e. Prošle godine žena i ja uzeli gojze u Timberlandu, bile u outletu snižene s 1220kn na 370kn. Uzeli isti model, samo različite brojeve, al su jebene.

Picek ima ga i u začretju pa ćemo vidit u koji ću se zaletit.

mjesec kasnije

U nedjelju trčao Noćni cener u Zagrebu, pao je i PB. No napravio sam jednu kardinalnu pogrešku (i nisam prije za to znao), a to je da sam jeo salatu uz ručak prije utrke, za što sam saznao da nije preporučljivo prije većeg tjelesnog napora. Znači, nakon jedno 6 i pol-7km uhvatila me takva muka da su mi anđeli svirali dok sam rješavao još ta 3km. Škola za ubuduće.

Picek pao je i PB

Znači, peanut butter je dobar za trčanje??

Tzereen za prije utrke nikako, ali za nekakav fat adaptive running je definitivno jedna od korisnijih namirnica 😃 Iako ovdje nije taj PB u pitanju. Čak sam vidio u jednoj grupi za trčanje da je hrvatski naziv "pebej" 🤣

Picek pebej

Eto, sad sam povratio malo. 😂
                Dobro da @Fico ne čita ovaj zdravi dio foruma.

Tzereen da, baš za povraćanje, slažem se. Iako, kad sam prvi put čuo "pebej", prva asocijacija mi je bila nakakav antički junak koji mi promaknuo u školi 🤣

Picek

Ja kolko nisam fan Pervana tolko sam fan vačernje škole.

Čak je i Škoro rasturao kad je bio unutra.

@Picek ti se razmeš vjerojatno...

Koja je razlika između Pegasus, Vormero i Vaporfly?

Tzereen Pegasus i Vomero su slične tenisice s tim da se kod Vomera koriste nešto kvalitetniji materijali i samim time je izdržljivija i nešto skuplja. Pegasus je odlična tenisica, koristio sam ih kad sam krenuo s trčanjem i radi se o odličnom izboru te za tu cijenu daje najviše, pogotovo za početnike.

Vaporfly je već natjecateljski model i njega ne bih preporučio osim ako se ne želiš ozbiljnije baviti trčanjem. Također, od sva tri navedena Vaporfly je najmanje izdržljiv jer potplat nije obložen gumom već praktički trčiš po pjeni tako da nakon cca 150-200km gube na mekoći. Imam trenutno Vaporfly Next 2 no nosim ih isključivo na utrkama, ne nosim ih na treninzima. I najskuplje su od sva tri navedena modela.

Ukoliko želiš krenuti s trčanjem, Pegasus je svakako odličan izbor no ukoliko gledaš Nike, osim Pegasusa bih preporčio i Zoom Fly 3 ili 4. Zoom Fly 3 je prošlogodišnji model i da se naći po dobroj cijeni.

Također, možeš u Zagrebu u Running Gateu u Vlaškoj napraviti sken stopala i na temelju toga će ti dati preporuku koje tenisice da uzmeš.

Također, ukoliko kupuješ tenisice za trčanje preporučujem web shop www.top4running.hr. Kupio sam preko njih dva modela i izuzteno sam zadovoljan. Jedne su se malo odlijepile nakon 4mj. te su mi vratili puni iznos te čak nisam ni trebao vratiti tenisice. Povoljnije cijene nego kod nas u dućanima, odličan izbor i brza dostava.

Picek hvala na detaljnom odgovoru!! Ovo za sken mi se čini super, mogo bi se zaletit.

Btw, baš taj dućan i gledam! Iako i SportVision ima dobrih akcija i velik izbor.

Kikiller vježbam za slučaj ako skrivim nešto 🤣

@Tzereen i obavezno uzeti pol broja/cijeli broj veće tenisice za trčanje od broja koji inače nosiš. Za trčanje koristim isključivo Nike i uvijek uzmem broj veće od broja koji inače nosim.