10h je top jos je bio nonstop po aplikacijama,samo nikad nisam volio te max-ove preogromni su .Trenutno imam Iphone12 tako da tek minjam tamo negdi za 3-4 godine

fensisuperstar pa jos super i izdrzi, pa ko je dnevno na mobu 9 sati u komadu? Takvi su testovi bili i za iphone 11 pa mi je drzal dan i pol bez beda

A sve zavisi od korisnika, ali da, mom starom recimo bi sigurno 5 dana 😄

Ja sam jako zadovoljan baterijom na iPhoneu 12. Evo nakon 7 mjeseci što ga imam, piše u settingsima da je battery life i dalje 100% i koristim ga nekih 7-8 sati između punjenja. A nije baš da visim po cijele dane na mobitelu tako da ga punim svaki drugi dan. I uvijek ga punim prije nego se zacrveni baterija, tj. prije 20%, najčešće oko 25%. Znači mogao bih izvući još sat i pol do 2. Naravno meni nije konstantno uključen bluetooth, brightness do kraja ili mobilni podaci, te ne koristim često neke ogromne aplikacije za editiranje ili nešto što će ti pojest brzo bateriju. Ali sam neki prosječni korisnik i stvarno se ne mogu žaliti što moram tek svaki drugi dan puniti bateriju.

Izdrži to bez beda 2 dana bez punjača, posebice dok baterija nema iza sebe puno ciklusa punjenja. Svoj mob dnevno koristim cca 3h tako da ga punim također svaki dan i pol, odnosno dva kada su vikendi / praznici u pitanju kada ne telefoniram puno ili koristim productivity aplikacije.

Moj poco izdrzi bez punjača 2 dana ako ga ne drkam. Ali ja imam 120 herca upaljen refresh rate pa ga punim jednom dnevno jer na poslu radi netflix samo tako

@Fico ocemo se bacit na jabuku negdje na 14ici :-D?

fensisuperstar ocemo se bacit na jabuku negdje na 14ici :-D?

Ako ušute oko CSAM-a i samo ga ne spominju više i na taj način ga ne implementiraju, to i je plan. 😄

Taman da maknu notch i ja sretan.

Koristio sam i prije par dana MacBook Pro iz 2020. Majko mila kakav gušt od laptopa.

Samo se pripazite da kad budete uzimali 13ku, da vam 12ku ne uvale, jer razlike nećete primjetiti. 😆

Šalu na stranu, cjenovno totalno precijenjen mobilni uređaj koji se u Americi prodaje po iole razumnoj cijeni, dok je u Svijetu totalno nefer precijenjen.
        Uzeo ženi 12 pro max za rođendan, odličan mobilni, služi je perfektno, iako ni u jednom segmentu ne mogu pronaći neki dio/komponentu koja je bolja od moje S10ke.
        Osim što je skuplji skoro pa duplo.

Raziel iako ni u jednom segmentu ne mogu pronaći neki dio/komponentu koja je bolja od moje S10ke

Najbitnija stvar je iOS, sustav radi bolje od iti jednog Androida u day-to-day aplikacijama, a još bolje u aplikacijama koje traže više. Mobitel ima višestruko manje rama, manji takt cpu-a i slabiju bateriju, a po svemu tuče konkurenciju sa istim tim inferiorinim HW-om i sve to zbog odlično optimiziranog sustava koji se svaki mjesec ili dva ažurira.

prayer Najbitnija stvar je iOS

Slažem se, ios im je definitivno najjača strana.

prayer Mobitel ima višestruko manje rama, manji takt cpu-a i slabiju bateriju, a po svemu tuče konkurenciju

O ovome bi se dalo diskutovati, posebno zbog posljednjih riječi da tuku konkurenciju, ali ne da mi se jer bi taj razgovor bio jako bespotreban.
            Apple ima svoje kupce koji im vjeruju, i to je ono najvažnije.
            Ne pokušavam nikoga odvratiti od tog brenda, slažem se da je jako kvalitetan uređaj koji je zbog svega što predstavlja bespotrebno mnogo precijenjen i moje mišljenje stoji.
            Kome se daje 1000+ eura na 60hz ekrane u 2021oj godini, neka izvoli. Njegovo pravo.

Raziel Kome se daje 1000+ eura na 60hz ekrane u 2021oj godini, neka izvoli.

U tome ti i je kvaka, nekome 120Hz ništa ne znači a nekome znači. Meni je osobno ogromna značajka i plus ali da ću se prebaciti sa 11 Pro na 13 Pro samo radi ekrana kad mi mobitel sada sasvim normalno i iznenađujuće dobro radi, to sigurno neću. Mnogo ljudi koji posjeduju Apple uređaje dijele isto razmišljanje poput mene tj ne misle raditi update uređaja do 2+ godine pa ako ne i više. Ako uzmeš u obzir da za 1000 eura ili koliko već dobiješ uređaj koji će te izdržati sljedeće 2-3 godine smatram da je to dosta dobar omjer uloženog-dobivenog 🙂

Ne pravi samo Apple kvalitetne uređaje.
              Za koji god mobilni flagship uređaj platiš 1000 eura, za očekivati je da će te poslužiti najmanje 3 godine.
              Jedini problem Iphone telefona je taj što oni već stagniraju za konkurencijom posljednjih nekoliko godina u pojedinim tehnološkim segmentima, tako da ćeš ti već prvu nadolazeću godinu osjetiti da zaostaješ za ponekim komponentama koje su već tad postale standard u svijetu mobitela.
              Eto za banalan primjer je taj refresh rate. Kupit ćeš Iphone 13 sa 60hz ekranom i biti kažeš miran 3 godine, dok je još sad standard da za jedan flagship uređaj moraš imati 120 hz ekran.
              Šta će biti za 3 godine, kad recimo 144 hz ekran postane standard, a ti još ostao na 60hz ekranu koji se prestao proizvoditi na flagship uređajima još prije 2 godine. Da ne spominjem nedostatke 1440p displeja, telephoto camere, brzog punjenja itd. itd.

Jako čest komentar Apple korisnika za stvari za kojima Apple kaska za Androidom je - meni to ne treba. Meni je bitno da je uređaj brz. I onda kad za 3-4 godine ta funkcionalnost ipak dođe, onda je Isuse Bože, kako je ovo dobro!!! Ludilo!! Vjerojatno i zaborave da je to na tržištu već 3-4 godine i misle da je Apple izmislio toplu vodu.

Kaj vas briga, ako si netko želi to kupiti neka si kupi. To je statusni simbol i netko to želi platiti. I to je sasvim u redu.

U čemu to Apple zaostaje za Androidom? Ne želim bit bezobrazan, jednostavno ne znam, ne pratim baš