Kod mene su zapravo vrlo jednostavni razlozi. Kao developer, jako mi se sviđa što dolazi s M serijom čipova u MacBookovima i stoga me privlači i prelazak na čitav ekosustav. Primamljiva mi je i dodatna kontrola nad aplikacijama (što vide i rade) na laptopu i mobitelu zato što imam određene zahtjeve u pitanju privatnosti (naravno, kompromis se uvijek treba pronaći).
Meni se sviđa što Apple ima puno aplikacija koje bi pokrile moje potrebe za skidanjem dodatnih, a svakako pomaže to što je sav softver krojen specifično za njihov hardver, isto kao što je i OS građen kako bi odgovarao tom softveru. To ne dolazi samo u vidu tehničkih aspekata, već i vizualnih. iOS i MacOS su dizajnom vrlo konzistentni i odaju dojam planskog razvoja. Dobar kontra-primjer konzistentnosti bi bio Windows.
Također, dobio sam dojam da iako znaju kaskati s uvođenjem nekih elemenata koji su prisutni na Androidu, kada to odrade, onda odrade stvarno kako spada i znaš da ćeš dobiti kvalitetan završni proizvod.
Posljednji razlog, materijalistička sam pizda. Sviđa mi čitav dizajn Appleovih proizvoda. Oblik mobitela, raspored tipkovnice, izgled OS-a. Ugodno je za tipkati i aplikacije im rade zavidnom brzinom. Na kraju bi mi korištenje takvog uređaja bilo vrlo ugodno i kada sam u svakodnevnom doticaju s nečime, volim da je odrađeno do standarda koji tražim. Taj gušt u korištenju nekog proizvoda mi je dovoljan da me do razumne cifre uvjeri u kupovinu.