Da, to je, ali digitales + joy - 10% je apsolutno odličan deal. Meni ne, jer guram sve u tu plejku, nema do diska moš ga jebat.
PlayStation 5
- Uređivano
Na ekupi danas poslijepodne osvanuo bundle za 5499.99kn PS5 Disc + DAllstars + Milutin Morales
Napokon sam imao vremena zaigrati kako spada i poigrati se s konzolom pa je i red za prve dojmove.
Prešle su se sveukupno tri igre. Prvi je na red došao Astro's Playroom, zatim The Order 1886 te na kraju inFamous: Second Son. O Astru sam se već ponešto i raspisao, dok ću o druge dvije igre u njihovim zasebnim temama jer svakako imam što za napisati. Ideja je da krenem čistiti backlog igara pa je imalo smisla krenuti od launch naslova.
Astro se igrao na 1440p monitoru jer nisam mogao izdržati i dočekati 4K monitor, dok su The Order i inFamous pređeni na 4K60Hz monitoru od 28". Osim što preferiram igrati u stolcu, za stolom, s rukama naslonjenim na stol i ekranom direktno ispred sebe, kvalitetan TV bi mi ipak bio preveliki trošak.
Spajanje same konzole je bezbolno, a meni je puno responzivniji. Do nekih je stvari i dalje nepotrebno komplicirano doći, no to su nijanse. Sveukupno je napredak od četvorke, a već spomenuta responzivnost puno znači.
Astro se igrao na zvučnicima, dok su The Order i inFamous odigrani na Steelseries Arctis 9 slušalicama čije je spajanje također vrlo jednostavno i praktično. Konzola ih je odmah prepoznala i spojila te je jedino trebalo podesiti razinu sistemskog zvuka. U par minuta, čitav auditivni dio bio je spreman za korištenje. Ugodno me iznenadila kvaliteta DualSenseovog zvučnika. U Astru je svakako pomoglo s imerzijom, u kombinaciji s ostalim DualSense značajkama. Čak bih rekao da je kontroler i najbolji dio čitavog paketa jer taktilnost dodaje jedan do sada vrlo površno iskorišteni dio igranja. Naravno, u onim trenucima kada je podržan. U onima kada nije, mogu samo reći da je ergonomski napredak, s obzirom na to da je kontroler glomazniji, puno je ugodnije višesatno korištenje. I dalje bih preferirao lijevi analog na poziciji D-pada, no ovo je sasvim solidan napredak sam po sebi.
Konzola je čitavo vrijeme vrlo tiha. Ne nalazi se daleko od mene i u napetijim situacijama se može čuti malo glasniji rad kada se igra bez slušalica, no sa slušalicama je nečujna i to me vrlo ugodno iznenadilo. Jedva čekam upaliti God of War, otvoriti kartu i čuti hoće li htjeti poletjeti kao četvorka.
Nisam PS4 igrao na 4K, tako da je meni ovo već bio napredak sam po sebi, no dodavanje SSD-a je i na starijim igrama ubrzalo učitavanje, što je ogroman QoL dodatak sam po sebi, a kamoli tek u slobodi dizajniranja budućih igara.
Sve u svemu, jako sam zadovoljan paketom, pogotovo jer me čeka još jako puno igara za nadoknaditi, a već i ciljam na nekoliko multiplatformskih igara koje ne mogu više biti na čekanju dok si ne složim PC jer će do 2044. izgledati zastarjelo. Okvirni plan je dovršiti platinu za inFamous te se onda prebaciti ili na God of War ili na Horizon, a zatim, kada bude neki popust, uloviti Tsushimu i pred ljeto uzeti Grana Padano 7. Osjećam se kao malo dijete koliko sam sretan jer sve do sredine ljeta imam materijala za igrati i to ako ću imati vremena. Ako neću, trajat će još dulje. Uz sve minuse poput mikrotransakcija, DLC-a, visokih cijena, po ponudi je i dalje najbolje vrijeme za ući u svijet videoigara.
Isprike na duplom tekstu, no nisam naveo dvije negativne stvari. Prva je da mi nedostaje Bluetooth za audio uređaje. Može se pričati o latenciji, kašnjenju, svemu i svačemu, ali meni se čini kao nešto što bi trebao biti integralni dio. Druga je nedostatak podrške za 1440p. Pogotovo jer se zna da nije problem u hardveru. To je zapravo sve.
Uglavnom bi se složio s impresijama @Fico - pogotovo DualSense, kada je iskorišten kako spada, stvarno daje jednu novu dimenziju imerzivnosti. Naravno zasad pričam o Astru - led je led, hodanje po staklu je doista to, otpor na triggerima daje osjećaj kao da stvarno natežem opruge itd.
SSD stvarno ubrzava loading - evo, isprobah Like a Dragon na PS4 i tamo gdje bi na PS5 već igrao, na PS4 bi tek dočekao glavni meni. No recimo u Jedi Fallen Order kod respawna zna loading dosta dugo trajati, čak jednom i krešat igru. Igrah u 4k, sad ne znam jel bi u performance modu bilo promjena na bolje. Valja probati.
Taktika je također malo počistiti backlog i polako ufuravat se u PS5 igre koje vrijedi igrat. Zna se koje su to.
- Uređivano
yakuza_stinger nema pomoci kod Fallen Ordera nazalost. Respawn je malo previse rastegnuo stari Unreal i igra pati i kod ucitavanja asseta. Vidi se kako trza kod ulaska u nove regije.
Sto se tice PS5, ono sto sam probao je bomba. Spiderman, Astro, Ratchet
chono tocno to, bas se vidi da fali popeglanosti, al unatoc tome imam filing kao da igram film. Cak mi djeluje bolje neg zadnja trilogija hehe
Sorry ekipa sto upadam ovako ko padobranac, da li se moze ocekivat dolazak PS5 bez ovih bundle-ova?
- Uređivano
Teško
- Uređivano
yakuza_stinger Uglavnom bi se složio s impresijama @FicoLegend - pogotovo DualSense, kada je iskorišten kako spada, stvarno daje jednu novu dimenziju imerzivnosti. Naravno zasad pričam o Astru - led je led, hodanje po staklu je doista to, otpor na triggerima daje osjećaj kao da stvarno natežem opruge itd.
To je stvarno jedina igra gdje je ovo imalo nekog smisla (barem meni, zasada). Iz nekog razloga kad god igra koristi triggere u 2 stanja, da možeš do pola pullat isti, a da je na pull do kraja drugi potez, ja kao sivonja stišćem do kraja i L2 i R2. Valjda navika. Počinje me to lagano živcirat, imam feeling da ću otkinut te triggere kad krenem stiskat. Tipa u Guardiansima imaš Charge da stisneš R2 do kraja i onda ga opet siluješ, i totalno random uspijeva jer je otpor na sredini i ovo ispada užasno traljavo.
Za SSD nemam što reći osim da je meni i dalje loading time broj 1 za ovu generaciju. To me najviše i dalje veseli.
Also, konačno je neki update dodao da mogu direkt na izborniku igara uploadat i skinut sejvu s Clouda. Ne moram više u settingse za to
Probaj WRC 10 za DS5
HideooKoojima Vjerujem da u utrkama ima (više) smisla, ali do GT7 mislim da ih neću igrati, a možda niti to
StarFox_N Evo, da budem iskren, nije mi to uopće palo na pamet.
Može biti da je više zato što sam naviknut na takav OS na konzolama pa nisam ni registrirao. No to ne oduzima od toga da stvarno je nedostatak i da bi veća kontrola nad personalizacijom OS-a bila ne samo poželjna, već i potrebna.
I dalje. Barem nije kao Xbox-ov OS. Korištenje Xbox Onea bilo je jedno od najstresnijih iskustva koje sam imao otkad igram igre...
- Uređivano
ako koga zanima ponuda iz Sancta domenice ne vrijedi, upravo se vratio iz dućana i kažu da su dobili crveno svjetlo , da se probam javiti u ponedjeljak pa... kaj će biti nemam pojma. uglavnom do prije dva dana je vrijedilo ...uglavnom koliko mi se čini ja ću zakasniti i na svoj sprovod
Nadam se nabaviti ps5 konzolu prije GT 7, osobno mi je stvar principa a Sanctu zaobilazim ubuduće u svim kupovinama bit će zadnja stanica.
A gdje bi ga ti kupio a?
Sancta Domenica ima najjeftinije jer je uvoznik, Ekupi nabije svoje. Druge lihvare niti ne gledaj.
Mall.hr je drugi uvoznik i to ne računaj.
Cijene su kakve jesu, stave ono govno od igre ali nemojte to ubrajati u ukupnu vrijednost.
Konzola je 4500-5000 kn i tako treba gledati.
Tko hoće kupi, tko neće taj čeka ali neće dočekati u ovom slučaju
Pronašao sam jedan PS5 u Kutini @Laf možda se može još spustiti.
https://www.njuskalo.hr/ps5-igre/sony-playstation-5-oglas-36517780
- Uređivano
Hvala dečki, ( Fliper, Herc)
@pravednik na ovo tvoje "a" neću ni odgovoriti obzirom da se ne poznajemo.
- Uređivano
PS kupio Nintendo
- Uređivano
Brijac
Najava za album ili spot nekog muzicara iz Japana(Collab sa sonijem), cak nije postovano ni sa sonijevog glavnog naloga, eno tviter vristi backwards compatibility, zbog 1.23.
A na youtubu ima duzi video koji sve "objasni".
Japan treba zabraniti kao zemlju.
Oce dolazit ovo na nase trziste
https://direct.playstation.com/en-us/accessories/accessory/ps5-console-covers-midnight-black.1000029754
Bome 60€ za komad plastike, ali da ga jebeš, stvarno želim neki u boji. I nisam prije napisao, jako mi se dopada kaj se tako lako mogu skinuti stranice da se bolje počisti konzola. Fini dizajn.
Samo origiggi , no fake shit
jebiga i fake patike ili roba su cesto kvalitetnije od orginala pa su opet fake
Sony's wild new PS5 controller concept could be a game-changer
ekipa, da li je netko kupovao s psdeals stranice? Vidim da se ne može odabrati hrtvatska.
Ima li tko iskustva?
E ovo se zove smece od mjeseca.
ufc 4 je solidna tučnjava