Jednostavno imaju toliko novaca da ih negdje moraju oprati….plivaju u lovi. Poslovno te kupovine su trenutno imale jako malo smisla. IMO, nisam analitičar, dioničar ili stručnjak 😃

Deadwalker

Samo to je dovoljno za zaključiti da ta prodaja nikad nije trebala biti odobrena.

Uletit cu malo kao padobranac ali osobno mislim da je teska glupost ako Sony izbacuje svoje SP igre day one na PC-u, da moguce je da ce na datoj igri zaraditi vise u tom slucaju. Samo Sony mora prodavati sto vise konzola i dati ljudima razlog da kupe konzolu, ukoliko ne budu brinuli o tome ljudi ce se malo po malo seliti na PC ili cak mozda i kod direktne konkurencije.

E sad, jasno je da prodaja same konzole ne donosi gotovo nikakav profit ali Sony ne zaradjuje na tome novac, cak ne zaradjuje strasne novce ni na svojim ekskluzivama, vec zaradjuje prodajom third party igara na svojoj platformi. Znaci ljudi kupuju konzolu radi Uncharteda ili God of Wara koji dolaze jednom u nekoliko godina ali third party igre izlaze konstantno i Sonyju je u najvecem interesu da se Assassins Creed ili FIFA kupuje na Playstationu.

Garrus_V ukoliko ne budu brinuli o tome ljudi ce se malo po malo seliti na PC ili cak mozda i kod direktne konkurencije.

Iako je vrlo dobar argument da eksluzive služe kao mamac za uvod novih korisnika koji nemaju već neku postojeću platformu u njihov ekosistem mislim da ima malo više varijabili tu. Moraš se staviti u cipele igrača, da sutra Sony kaže sve nove igre izlaze day-1 na PC kao i na PS5 nebi se apsolutno ništa promjenilo, PS igrači bi zamjenili svoj ekositem (library, prijatelje, lakoću korištenja svega) jednako kao što bi PC igrači napravili isto, dakle vrlo teško. Novi korisnici bi i dalje kupovali konzole jer su em vrlo povoljne, vrlo jednostavne te lako dostupne. Dok druga skupina koja bi uzela PC konzolu ovako i onako nebi pogledali jer nitko nebi dao 1500€+ da igra Sony igre kad te igre izgledaju jednako dobro na 3 puta jeftinijem i beskonačno jednostavnijem uređaju. Sony vrlo lako može a i vrlo vjerojatno hoće staviti svoj launcher na PC i na njemu se ne moraju nalaziti samo ekskluzive već mogu i svi AC i sve Fife i dalje bi imali svojih 30%.

prayer

Mislim da je Sony pogriješio kad tebe nije postavio za CEO-a PlayStationa.

prayer Dok druga skupina koja bi uzela PC konzolu ovako i onako nebi pogledali jer nitko nebi dao 1500€+ da igra Sony igre kad te igre izgledaju jednako dobro na 3 puta jeftinijem i beskonačno jednostavnijem uređaju.

Komplet AMD PC vec od 700-800€ je snažniji od PS5😉

StarFox_N To da nisam developer pa me ispravite ako griješim je zajebancija na Fićin "niski" udarac zato jer se moram opet dotaknuti razvoja ako ću raspravljati o tome.

Mislim da si potpuno fulao sto sam rekao i nisam se osvrtao na to kad si spomenuo jednom ili dvaput, ali kad se stalno povlaci, jednostavno moram.

Za optuziti strucnjaka da je lijen, moras razumijeti struku. Ja ne govorim da ti ne znas o industriji ili o igrama, ali znam da ne znas o razvoju igara jer znam za sebe da imam jako osnovno razumijevanje, a razvoj softvera mi nije strana stvar.

Razvoj najjednostavnijih igara izuzetno je kompliciran proces. Razvoj slozenih? Nezamislivo kompliciran. Kolicina razlicitih tehnologija koje se doslovno krpaju flasterima da skupa rade na najcudnije moguce nacine koji izlaze iz sluzbeno propisanih pristupa je toliko ogroman da je pravo cudo da AAA igre rade kako rade. Na njima radi troznamenkasti broj developera i jos uvijek imamo problem dugorocnih prekovremenih.

Tako da da, mislim da reci nekome ciji se posao ne razumije da je lijen zbog toga sto se jedan kompleksan cuspajz tehnologija na koji je nabacan narativ da bi bila AAA videoigra uspjesno vrti, ali ne u 60 FPS-a, jako nekorektan i privilegiran stav koji najcesce dolazi upravo od strane onih koji doticaja sa strukom nemaju. Vecina onih koji imaju ujedno i razumiju sto znaci razvijati softver.

Fico Tako da da, mislim da reci nekome ciji se posao ne razumije da je lijen zbog toga sto se jedan kompleksan cuspajz tehnologija na koji je nabacan narativ da bi bila AAA videoigra uspjesno vrti, ali ne u 60 FPS-a, jako nekorektan i privilegiran stav koji najcesce dolazi upravo od strane onih koji doticaja sa strukom nemaju. Vecina onih koji imaju ujedno i razumiju sto znaci razvijati softver.

Nakon nekoliko mjeseci se cesto dobije patch za 60fps, npr. Starfield sa 30 na 60fps na XboxX… rijec "lijenost" u developmentu obuhvaca cesto rokove i financije, neki studiji uspiju odmah izbaciti 60fps, neki nakon patcha a neki nikada.

Ako je 60fps u planu kroz patch, onda za bolji marketing igre bi bilo bolje da su resurse za taj tehnicki dio (60fps) usmjerili prije izlaska igre.

Odlican clanak oko "lazy devs" pojave…

https://www.gamedeveloper.com/business/why-i-hate-quot-lazy-devs-quot-

6 dana kasnije
          5 dana kasnije

escoban

Taman mi je danas došao update! Jako lijepo i elegenatno riješeno. Podržava direktno spajanje na voice kanale i privatne pozive.

2 mjeseci kasnije

Hej hej ekipa. Razmatram si uzet novi gaming headset da mogu trenutni Steelseries Arctic 7 koristit bežićno na PC-u bez da switcham stalno.

Ima li netko preporuke za dobar wireless headset za PS5 koji dobro supporta 3D audio? Ja sam bio dost zadovoljan sa Steelseries ne sjećam se kad sam ga uzeo, al mora da ga imam makar cijelu PS5 generaciju i zero problema sam imao. Pa možda bi ponovio sa steelseries, al nisam protiv nekog Razora, Logitecha ili nešto kaj je inače dobar gaming headset. Bacite preporuke 😁

KruxZhlajfa

Arctis Nova 5 ti je super za PS5 ali ako hoćeš nešto što radi istodobno imaš Arctis Nova Pro Wireless i Logitech Astro A50X koje trenutno koristim i za jedno i za drugo.

KruxZhlajfa

Da, Nova Pro Wireless ti ima mali DAC preko kojeg možeš mijenjati izvor zvuka, imaju dosta dobar zvuk ali ako si naviknut na sidetone sa Arctis 7 tj ako ga uopće koristiš, na nova Pro je užasno tih. Meni je to užasno bitno bilo pa sam uzeo A50X na kraju i Nova Pro vratio i sa A50X ne mogu biti zadovoljniji, imaju Dock u kojeg stavis slušalice kad završiš i pune se tamo, a kada odlučiš opet samo ih uzmeš i uvijek su pune. Dock ti sluzi kao HDMI switch tako da na njega možeš spojiti i PC, i Xbox i PlayStation odjednom te samo mijenjaš input preko gumba na slušalicama. Oboje imaju 3D zvuk jel.

Ako ti se ne plaća 300-400€ za slušalice Nova 5(P) su odlične, nadogradnja na Nova 7 te imaju companion aplikaciju preko možeš EQ namjestiti kako tebi paše. Baterija onako traje po 50-60h što je suludo za bežične slušalice.

prayer Najs odlično! Uvijek sam htio jednog dana Astro sluške uzet, al da teško mi je opravdat 400€ za slušalice. Ali Arctic Nova zvuče dosta dobro moram reć, još se mogu smislit hoću li 5P ili 7, obje mi izgledaju solidno.

Daaal slučajno znači dal taj dongle koji dolazi s headsetom se može spojit na stražnju stranu PS5 sa USB-C to USB-A adapter kablićem? Ne vidim zašto ne bi realno, al tko će ga znat sa headsetima, svaki vrag može utjecat na konekciju. Stvarno mi je blesavo da imam dongle ispred plejke stalno uštekan, a i onda mi ne bi funkcioniralo sa PSVR2 tako…

KruxZhlajfa

Imam ti Nova 7 stare koje sada koristim za PS5 i dolaze sa tim kablom, vjerujem da i Nova 5 dolazi snjime ali baci oko bolje na neki unboxing. Isto pogledaj točno koje verzije rade za što točno jer ne radi svaki model sa tipa PC i Xbox ili slično, ne sjećam se više kako je to išlo ali obične Nova 7 rade i ja PC i na PS5 stime da moraš dongle vamo tamo vuci.

moram pohvalit plejku i kvalitetu. mala maca se pocela penjati po visokom elementu i dok sam bio u meetingu se razbila sa neka 2m visine iznad plejke i opozdila u plejku i tv…svi su citavi, imao sam mini srcani al dobro je proslo….