Meni je inače genijalno kako Xbox ima Play Anywhere program gdje s jednom licencom igraš na konzoli i PC-u. Ako se Sony ozbiljnije pozabavi PC-om, navijam za tako nešto, a da Sony to ponudi kao value da kupim igru kod njih umjesto na Steamu.
PlayStation 5
StarFox_N Ako se istovremeno može razvijati na dvije platforme a da ostane kvaliteta nemam ništa protiv da ide day one svugdje.
Kvalitetan studio izbacuje optimizirane igre za obje platforme bez problema, stvar je vremena i resursa, zato smo vidjeli tehnicke odrone prilikom izlaska i na konzolama kod AAA igara, npr. SW Survivor, Starfield… Cyberpunk ne treba spominjati.
Deadwalker Ili cekat par godina
- Uređivano
escoban meni čekanje ne smeta, samo mi je dosta naivno razmišljanje da će PC igrači kupiti 500€ hardware za 2-3 ekskluzive (sada kada znaju da će sve doći na PC prije ili kasnije) ili još bolje, zamijeniti kompletno platformu gdje imaju stotine igara, besplatno online igranje, friend liste, mogućnost modanja i odjednom se prebaciti na PS.
- Uređivano
StarFox_N kakve ovo ima veze sa icim u ovoj temi? Kada budes igrao Hellblade 2, shvatit ces zbog cega odluka o 30fpsa na Boxu. I ne, ne govorimo o 30, pa 29, pa 31 fps, govorimo o 100% iskustvu 30.0 fpsa kroz cijelu igru, kroz intraktivni film.
Osim toga pogledaj analize, cpu je bottleneck, degradacija vizuala uvelike utjece na iskustvo i dojam koji igra ostavlja na igraca, a box nema nesto na razini dlssa, reflexa ili cpua od 14 jezgri da mozes otvoriti pipu. Tako da ovo nema apsolutno nikakve veze sa razvojem za konzolu i PCu isto vrijeme.
Osim toga, sta ti nije bitan gameplay i iskljucivo gameplay, pa preskaces ovakve igre?
Deadwalker Neki igraci ce kupit PS radi nastavka neki ce cekat.Svakako bolja opcija za Sony nego kanibaliziranje svoje platforme. Sad je pitanje koliko ce odugovlacit taj proces portanja.
escoban sure. To je čisto odluka u svrhu zaštite brand imagea i koncepta PS ekskluzive. Da su najavili PC i PS releasove day one, PS megafonovi bi ih razapeli. Potrajat će ta prilagodba još neko vrijeme dok hardware ispod TV-a ne postane sve manje bitan budući da će uskoro PS ekskluzive moći vrtiti i novi iPhone.
- Uređivano
Deadwalker meni čekanje ne smeta, samo mi je dosta naivno razmišljanje da će PC igrači kupiti 500€ hardware za 2-3 ekskluzive (sada kada znaju da će sve doći na PC prije ili kasnije) ili još bolje, zamijeniti kompletno platformu gdje imaju stotine igara, besplatno online igranje, friend liste, mogućnost modanja i odjednom se prebaciti na PS.
Pa sigurno ni ne razmišljaju tako. Gameri koji su isključivo na PC-u su posebna sorta zatupljenog igrača i to je teško promijeniti. Oni vjerojatno razmišljaju na jedan jedini najlogičniji način, a to je da će im se ekskluzive odlično prodati na PS-u i onda će za par godina ubrati još nešto ekstra para od PC igrača, a time neće izgubiti PS igrače koji žele day1 odigrati ekskluzive i to je točno ovo što su do sad i radili. Ako slučajno s ovime privuku kojeg PC igrača na PS super, ako ne nikom ništa jer će za par godina dati pare za igru na PC-u.
Ja da ne mogu odmah odigrati te neke ekskluzive kao Horizon ili GoW ne bi ih uopće igrao jer bi si pola toga spoilao kroz par godina.
Deadwalker meni čekanje ne smeta, samo mi je dosta naivno razmišljanje da će PC igrači kupiti 500€ hardware za 2-3 ekskluzive (sada kada znaju da će sve doći na PC prije ili kasnije) ili još bolje, zamijeniti kompletno platformu gdje imaju stotine igara, besplatno online igranje, friend liste, mogućnost modanja i odjednom se prebaciti na PS.
Mogli bi, u USA a znači i ostatku svijeta grafičke odjednom skaču za 25% gore naravno, i to trenutne serije dok je konzola evo 400 eura. Tragedija.
Također i matične ploče…
Brijac Gameri koji su isključivo na PC-u su posebna sorta zatupljenog igrača i to je teško promijeniti.
Super si ovo zaključio.
Deadwalker Super si ovo zaključio.
Hvala.
Deadwalker rece tip koji otvara teme o velikoj teoriji zamjene populacije….
- Uređivano
Brijac Oni vjerojatno razmišljaju na jedan jedini najlogičniji način
Live service games will come day and date on PS5 and PC, but single player narrative games on PC are designed to then entice PC owners to play sequels on a PlayStation console
Ovo je njihovo razmišljanje, da će netko zamjeniti svoje 1000€+ računalo i cijeli svoj ekosistem za konzolu koja košta dodatno novaca koja ne da nudi više nego čak drastično manje da bi mogli igrati jednu igru koja izađe mooožda jednom godišnje. Logika im je nešto zadnje što im se na pameti nalazi.
Deadwalker bio sam zadrti PCMR igrač jedno 20 godina. Imao sam na PC-u sve to što kažeš. Plus sam još i RGB ljubac koji si je sve uredio u tome stilu.
Pa me eto sad primarno na plejci.