Evo ponešto dojmova…
Za početak, prvi dio mi je bio fantastičan. Baš sam uživo u prezentaciji, priči i ostalome. Odličan voice acting itd…
Možda malo predug!
Nastavk nudi sve to uz mnogo veću dozu ispoliranosti. Od nevjerovatnih asseta u dizajnu, fantastičnih tekstura, vrtoglave količine detalja itd.
Ono, koliko detalja, ovo daleko prelazi dizajn i kvalitetu mnogih AAA naslova.
Posebno su napredovali u dizajnu likova! Izgledaju mnogo, mnogo bolje kao i njihove ekspresije lica, animacije itd. Pogledajte samo ovaj pogled Lucasa prema Amicii? Fantastično!
Priča je zanimljiva, a pogotovo odnosi među likovima! Hugo mi je postao ekstra simpatičan i počneš ga žaliti šta sve proživljava. Amicia je u prvom djelu bila mlaka, prestrašena itd dok ovdje već vidimo da je prošla kroz pakao.
Tek sam na kraju petog chaptera i VAU; kraj četvrtog je top!
Posebno bih pohvalio customizaciju HUDa. Sve se može isključiti da ekran nema nepotrebnih stvari po sebi.
Igram na hard + immersive HUD i to je super.
Uz predivnu grafiku, sami art style i dizajn svijeta je AAAA. Svaka čast ljudima u Asobo studiju!
Ocjene mi nisu bitne, ali developeru jesu i smatram da su "pokradeni" sa ocjenama tipa 7/10 šta im ruši metacritic koji im je bitan.
Neznam šta ljudi očekuju, ali ovo je jedna od najbolji akcijska avantura iz trećeg lica!
Još da kažem, igrati ovaj naslov prije prethodnika nema nikakvog smisla!
Ma šta god developer ili recenzije govorile.