• Gaming Vijesti
  • Bethesda o zaobilaženju PlayStationa: Igre će biti bolje i igrat će ih više ljudi

Tzereen Nećeš im nikad oprostiti što su se prodali 😄

Bethesda ima bug očito i kod izjava, a ne samo u svojim igrama.

buz A kakve će igre bit, to ćemo tek vidjeti. U posljednje vrijeme meni je Bethesda imala više miss, nego hit igara.

S ovime se može složiti samo netko tko nije igrao Bethesdine igre i misli da je Fallout 76 jedino što su izbacili. Dishonored, Doom, nadolazeći Deahtloop... Ako govorimo o tome što je bio promašaj, tu mogu ući Fallout 76 i Wolfenstein Youngblood, od kojih je jedna dobila novi život kontinuiranim ažuriranjima i stoji kao jedna od najpopularnijih igara na Game Passu.

Fico Ajde ohladi malo, odmah sam naglasio da su MENI u zadnje vrijeme njihove igre miss. Nisam ja univerzalni glas gamera, lol. Zadnje što mi je bilo dobro je Fallout 4 s kojim mnogi fanovi nisu zadovoljni. Dishonored probao, nije moj stil. Doom me ne zanima, takvi FPS-ovi pripadaju 90-im godinama prošlog tisućljeća, a ni onda mi nisu bili interesantni. The New Order sam jedva odigrao, na silu. Deathloop mi isto izgleda jako neinteresantno i imam 0 hypea za tu igru. Zato komentiram da se (trenutno) ne osjećam da ću nešto propustiti po pitanju Bethesde. Vidjet ćemo u budućnosti. Ako me demantiraju kvalitetom igara, ja ću pronaći načina da odigram te igre.

To što si ti navikao na prosjeke s Ubisoftom, isključivo je tvoj problem. Ja imam vremena samo za top kvalitetu.

buz
      Ali uvijek je njegov odgovor na foru "pa dobro to je u TEBI problem" ili "pa dobro to je TVOJE mišljenje" za više manje sve.

Ono...no shit. Pa nije ga napisao Mate iz Špičkovine, već ja na forumu.

Ne znam zašto je to teško za shvatiti.

A ovo da je F76 jedna do najpopularnijih igara mi se više čini kao nešto što je Bethesda rekla da privuče dodatne igrače da skinu igru, pa da spase što mogu spasiti. Odbijam vjerovati da je među najpopularnijim igrama na GS-u samo zato što je Bethesda to rekla na konfi.

Vrhunac Bethesde kao developera je bio negdje od Skyrima pa do E3 presice kada su najavili Fallout 4.
        F4 je imao svoje kvalitete ali se ne može reć da su dostigli tu razinu uspijeha i prihvačenosti kao Skyrim.
        Već tada im se lagano počeo klimat taj status kojeg su s Fallout 76 srozali na najniže grane ..

Izjava je običan PR da se umanje negativne emocije PS publike koja je do sada igrala igre od Bethesde. Budući da imaju sada novog šefa, nije da mogu reći bilo što drugo.

U prijevodu, živo nam se jebe za PlayStation, pretplatite se na Game Pass ako želite igrati naše buduće igre.

Vrhunac Bethesde je sto ih je kupio Microsoft.
        Igre su im s druge strane daleko od bilo kakvih vrhova.

Ajde, drago mi je da ste potvrdili da nisam jedini koji tako misli. Imaju dosta zvučnih, da ne kažem kultnih IP-ova, no kvalitativno to u posljednje vrijeme nije na samom vrhu i nije obavezno gaming štivo da bi se neki morali iščuđavati što se ne sviđa svima. Što će im donijeti Microsoft po pitanju kvalitete, preostaje vidjeti.

buz A kakve će igre bit, to ćemo tek vidjeti.

Kada dovodiš kvalitetu igara u pitanje...

U posljednje vrijeme meni je Bethesda imala više miss, nego hit igara.

Zadnje što mi je bilo dobro je Fallout 4 s kojim mnogi fanovi nisu zadovoljni.

Dishonored probao, nije moj stil.

Doom me ne zanima

Deathloop mi isto izgleda jako neinteresantno i imam 0 hypea za tu igru

... i popratiš s ovime, to jednostavno nema smisla. Ni meni se ne sviđaju neke igre pa sam svjestan da su kvalitetne. Niti mi se sviđaju određeni developeri pa sam svjestan da su konzistentni.

Igre su im komercijalno i kritički uspješne, gdje se Fallout 76 i Youngblood ističu kao anomalije u repertoaru izuzetno kvalitetnih igara. I da, meni isto Fallout 4 nije sjeo naspram prethodnika, no to ne znači da je loša i neuspješna igra.

Nexus Ali uvijek je njegov odgovor na foru "pa dobro to je u TEBI problem" ili "pa dobro to je TVOJE mišljenje" za više manje sve.

Miješati ukus i kvalitetu dovodi do krivih zaključaka. I dok se ti sada nastupaš kao baja, moja poanta je ta da je nelogično dovoditi u pitanje kvalitetu igre samo zato što tebi nije sjela.

Bethesda je imala ogroman uspjeh zadnjih godina i ova skeptičnost oko kvalitete njihovih igara se magično pojačala otkad ih je kupio Microsoft. Garantiram da do te skepse ne bi došlo da ih Microsoft nije kupio i da im igre dolaze i na PS.

Dobro, po pitanju novijih FPS-ova malo koji ima tako zabavan SP kao zadnja dva Dooma. Bethesda mi ima igre koje variraju od ništa posebno do odličnih, i u ove potonje definitivno ubrajam Doomove. Kako god, ova izjava da će doći do više igrača zaobilaženjem platforme je u najmanju ruku redundantna.

Fico Garantiram da si u krivu, lol. Probao sam što me zanimalo, napisao sam ti što mi se posljednje svidjelo. Nigdje nisam prepoznao tu visoku kvalitetu o kojoj pričaš, ni kod onog što mi se svidjelo, ni kod onog što nije. A vidim da se i tu puno drugih ljudi slaže. No već smo ustanovili da su tvoji kriteriji nešto niži i to je u redu, ali nemoj ih nametati drugima.

A izjava ti je, da prostiš, glupa. Rekao sam da ćemo vidjeti kakve će biti igre, misleći na to da želim da postanu bolje no što su bile pošto se u posljednjih 10 godina i nisam nešto nauživao njihovih igara. Kako sam doveo quotanom izjavom kvalitetu budućih naslova u pitanje?
          Granted, doveo sam naknadno u pitanje kvalitetu onoga što sam već odigrao jer te igre ni po čemu ne spadaju u vrh gaming ponude. Nadam se da će Microsoft donijeti pozitivan utjecaj i da će kvaliteta porasti, kao što su najavili da hoće. Mislim da je to svima u interesu, nitko sretniji od mene da Starfield rasturi i da ga mogu odigrati, gdje god to bilo. Bezobrazno si mi stavio riječi u usta i očekujem ispriku. Tvoja reakcija bi bila prihvatljiva samo da sam napisao "Aha, prodali su se evo odoše u kurac, sve igre će biti smeće." Jesam ja to igdje napisao?

Već godinama se Bethesda kritizira zbog forsiranja zastarijelog engina i zbog toga što ih je jedan Witcher serijal i CDPR u razmaku od dvije igre pretekao u gotovo svim segmentima.
          Id Software je s druge strane primjer kako se iz pada u prosjećnost vraćaš na pravi put.

Žalit ću samo za novim Doom-om i Evil Within 3 (ak ga bude). Makar su mi te igre (serijali) oke, slažem se sa Buzom da Bethesda baš i nije tolki sinonim za ultrakvalitetne igre bez kojih se ne može.

Sve ostalo nije moj đir i osobno ne propuštam niš previše.
          Al i dalje čisto sumnjam da s godinama neće doć na neku Playstation konzolu.
          Kleli su se i u PS exkluzive, pa ih evo na Pc-u

@Fico
          Da ti pokušam objasniti, pod uvjetom da ih ima, ja sad odem po Xbox i neću to ni osjetiti. Osim od pravednika, taj markup si ne mogu priuštiti...
          Ja s Microsoftom nemam nikakav problem, pobogu Tzereenu sam pokušavao objasniti da je kupovina Bethesde legitimna i da bi i Sony ih kupio da može, znam ja tko je i što je i dalje Bethesda u ovoj industriji, ali budimo objektivni na čas.

Ono što ja nemam je vrijeme za sve i svašta. Imam vremena za odigravanje samo vrha ponude, a Bethesda me dosta puta razočarala u zadnje vrijeme tako da mi svakako nisu neki mamac za Xbox. Dok me ne uvjere u suprotno. Ne vidim kako sam doveo kvalitetu u pitanje, doveli su je sami. A i da jesam, ne kužim tko si točno ti da ćeš odrediti benchmark za kvalitetu. Dokaži da su njihove igre u posljednjih 10 godina u vrhu po nekakvoj priči, grafici, ispoliranosti, gameplayu. Jednostavno nisu. To su korektne igre, kultne kao što sam rekao pa imaju nekakve izgrađene svijetove i loreove i to ih jedino drži na životu sada.

Smrdljiva ekskluzivnost, ništa drugo. Govorim to iz pozicije nekoga tko će moći igrati ovu igru na kompu. Trebaju se dogovoriti, sve igre na sve platforme, znam utopija.

Navučena mi je izjava, igre će možda biti dostupne širem krugu igrača, ali ako sve ide preko pretplate, nisam siguran da će to značiti i značajno veći profit. Baza PS4/PS5 igrača je prevelika da je se otpiše. Vidjet će se koliko je to dobar smjer.

elpscyhopatost
            Rok trajanja tvog boravka na forumu bit će kraći od roka mog poluustajalog ramsteka u frižideru.