• Gaming Vijesti
  • Bethesda o zaobilaženju PlayStationa: Igre će biti bolje i igrat će ih više ljudi

Pročitaj na portalu
Članak

Bethesda o zaobilaženju PlayStationa: Igre će biti bolje i igrat će ih više ljudi

Prvo Microsoft, a sada i Bethesda posljednjih mjeseci, pa i godina, nižu u najmanju ruku upitne i kontradiktorne logike i zaključke. Šef Xboxa Phil Spencer godinama je zagovarao neisključivost, tvrdio je da su ekskluzive loše za igrače, a onda mu je Microsoft kupio Bethesdu za 7,5 milijardi dolara i ploča se okrenula.

"igrat će ih više ljudi"

Fascinantno retardirana izjava. Maknut ćemo igru s jedne platforme, ali igrat će ih više.

Tzereen

Pa ako xCloud zaživi komercijalno kako se priča uopće ne sumnjam, možda ne više ljudi ali jednako u najmanju ruku.

prayer ali koliko god da ih bude novih zahvaljujući xCloudu i GamePass-u, da su, uz sve to, i na PS-u bilo bi ih samo više, ne manje. Čista matematika.

Tzereen Ne znam, mislim vjerojatno si u pravu inicijalno no ako su već komercijalno počeli trpati xCloud u televizije nebih se čudio da naprave veliki boom u količini igrača pogotovo što će ta aplikacija biti dostupna i nativno na Android telkama ili boxevima. Budem baš ovih dana testirao xCloud na PC da znam reći iz prve ruke, no ako je iti malo približno onome što vidiš na YT videima onda je ovo gg wp jer kao Nintendo u ovom aspektu plivanju u moru bez ikakve konkurencije. Na kraju će najveći trošak ispasti da ćeš morati kupiti kontroler lol.

prayer U pravu je i izjava je nelogična. Da gamepass ima 400 milijuna ljudi i 5 ljudi kupi igru na PS5, opet je to 400 milijuna i 5 što je više od 400 milijuna. Ni u kojim računskim operacijama i kombinacijama njihova izjava ne može imati smisla.

A kakve će igre bit, to ćemo tek vidjeti. U posljednje vrijeme meni je Bethesda imala više miss, nego hit igara.

prayer možda se nisam skroz dobro izrazio jer sam smatrao da je jasno. Doradio sam prethodni komentar, ali evo i primjer:

Nek je prošle generacije za Skyrim bilo prodano:

• 10 miljona na XboX
            • 10 miljona na PC
            • 10 miljona na PS

Ono kaj oni sad govore da će biti više je, jer planiraju za Starfield ovako:

• 100 miljona na sve žive korisnika GamePass-a
            • 10 miljona na klasične Xbox kupce
            • 10 miljona na klasične PC kupce

I da, to je više jer je 120 naspram 30, ali da je i na PS platformama, bilo bi još barem 10 miljona više.

Poanta je da ih neće prodat više jer nisu na PS, nego jer dolaze na GamePass.

Tzereen

Kužim, krivo sam shvatio. Možda su se i oni krivo izrazili pa su mislili da će više Gamepass korisnika privući naspram koliko bi bilo da je sve multiplatform? Imaju čudan marketing kako god.

prayer Ma poanta je da je Todd Howard profesionalni lažov. Izvrće sve sto na sat.

Vidi u istom članku kaj govori Pete Hines za sve. Frajer se doslovce ispričava, lol. Svjestan je kaj je i kaj su napravili.

Tzereen Nećeš im nikad oprostiti što su se prodali 😄

Bethesda ima bug očito i kod izjava, a ne samo u svojim igrama.

buz A kakve će igre bit, to ćemo tek vidjeti. U posljednje vrijeme meni je Bethesda imala više miss, nego hit igara.

S ovime se može složiti samo netko tko nije igrao Bethesdine igre i misli da je Fallout 76 jedino što su izbacili. Dishonored, Doom, nadolazeći Deahtloop... Ako govorimo o tome što je bio promašaj, tu mogu ući Fallout 76 i Wolfenstein Youngblood, od kojih je jedna dobila novi život kontinuiranim ažuriranjima i stoji kao jedna od najpopularnijih igara na Game Passu.

Fico Ajde ohladi malo, odmah sam naglasio da su MENI u zadnje vrijeme njihove igre miss. Nisam ja univerzalni glas gamera, lol. Zadnje što mi je bilo dobro je Fallout 4 s kojim mnogi fanovi nisu zadovoljni. Dishonored probao, nije moj stil. Doom me ne zanima, takvi FPS-ovi pripadaju 90-im godinama prošlog tisućljeća, a ni onda mi nisu bili interesantni. The New Order sam jedva odigrao, na silu. Deathloop mi isto izgleda jako neinteresantno i imam 0 hypea za tu igru. Zato komentiram da se (trenutno) ne osjećam da ću nešto propustiti po pitanju Bethesde. Vidjet ćemo u budućnosti. Ako me demantiraju kvalitetom igara, ja ću pronaći načina da odigram te igre.

To što si ti navikao na prosjeke s Ubisoftom, isključivo je tvoj problem. Ja imam vremena samo za top kvalitetu.

buz
                      Ali uvijek je njegov odgovor na foru "pa dobro to je u TEBI problem" ili "pa dobro to je TVOJE mišljenje" za više manje sve.

Ono...no shit. Pa nije ga napisao Mate iz Špičkovine, već ja na forumu.

Ne znam zašto je to teško za shvatiti.

A ovo da je F76 jedna do najpopularnijih igara mi se više čini kao nešto što je Bethesda rekla da privuče dodatne igrače da skinu igru, pa da spase što mogu spasiti. Odbijam vjerovati da je među najpopularnijim igrama na GS-u samo zato što je Bethesda to rekla na konfi.

Vrhunac Bethesde kao developera je bio negdje od Skyrima pa do E3 presice kada su najavili Fallout 4.
                        F4 je imao svoje kvalitete ali se ne može reć da su dostigli tu razinu uspijeha i prihvačenosti kao Skyrim.
                        Već tada im se lagano počeo klimat taj status kojeg su s Fallout 76 srozali na najniže grane ..

Izjava je običan PR da se umanje negativne emocije PS publike koja je do sada igrala igre od Bethesde. Budući da imaju sada novog šefa, nije da mogu reći bilo što drugo.

U prijevodu, živo nam se jebe za PlayStation, pretplatite se na Game Pass ako želite igrati naše buduće igre.

Vrhunac Bethesde je sto ih je kupio Microsoft.
                        Igre su im s druge strane daleko od bilo kakvih vrhova.

Ajde, drago mi je da ste potvrdili da nisam jedini koji tako misli. Imaju dosta zvučnih, da ne kažem kultnih IP-ova, no kvalitativno to u posljednje vrijeme nije na samom vrhu i nije obavezno gaming štivo da bi se neki morali iščuđavati što se ne sviđa svima. Što će im donijeti Microsoft po pitanju kvalitete, preostaje vidjeti.