- Uređivano
Icek imaš i niske mehaničke.
I mislim da je stvar navike. Mislim da tehnički nema šanse da je mehanička sporija od običnih. Možda tebi više leži samo ta činjenica da je niska. Navika.
Edit:
fensisuperstar jel ovo Mamba Elite?
Icek imaš i niske mehaničke.
I mislim da je stvar navike. Mislim da tehnički nema šanse da je mehanička sporija od običnih. Možda tebi više leži samo ta činjenica da je niska. Navika.
Edit:
fensisuperstar jel ovo Mamba Elite?
Icek Miš je Logitech Mx Master 3 i mislim da mi dugo vremena neće trebati drugi miš. ovaj je apsolutno savršenstvo za radit s njime.
MX Master 3 već jako dugo gledam i mislim da će se kroz mjesec-dva uzeti. Izgleda kao izuzetno koristan miš, ugodan za korištenje. Logitech je majstor uredske opreme.
Fizički je nemoguće da pišeš brže na ravnim tipkama sa niskim profilom.
Tipke na tipkovnici s razlogom imaju cilindrični ili sferični oblik i kaskadno su postavljene.
Možeš se istrenirat da si brz na tome, ali sa istom razinom truda, na normalnoj tipkovnici si brži.
Na low-profile tipkovnici sa ravnim tipkama je praktički nemoguće naučit precizno pisat bez gledanja u tipkovnicu.
Jedini benefiti low-profilea su prenosivost i estetika, ali samo kod nekog tko brije na minimalizam, a i to je vrlo subjektivno.
Ovo što Woodie govori stoji. Za mene osobno brzina pisanja nije toliko bitna. Zadovoljan sam koliko se snalazim na tipkovnici pa mi je trenutno prioritet estetika i koliko mi je ugodno pisati na tipkovnici. Niskoprofilne tipkovnice su tu bomba po pitanju zapešća, često ne trebaju ni naslon za ruke, no estetika je ono što me kod istih najviše privlači. Tu prvenstveno mislim na Logitechovu G915 koju sam već spominjao gore.
Ne znam kako je vama, no meni se jako sviđa što gaming periferija radi lagani odmak u dizajnu od standardnog gamerskog izgleda oštrih kuteva i glomaznih asimetričnih okvira.
Ma već dugo ima pohvalih dizajna u sferi gaming tipkovnica.
Logitech sa G610/810 je već prije dosta vremena to pokrenuo.
Razer sa Huntsmanom isto dosta dugo već.
G610/810 je meni još uvijek najljepša gaming tipkovnica.
810 sam imao, ali 610 ima cherry switcheve umjesto Romer-G i da sam uzeo tu varijantu, osim kaj bi promjenio keycapove, ne bi ju prodavao.
fensisuperstar To ti nije trebalo!
wooddiebone dobra mehanička tipkovnica će preživjet dvije nuklearne bombe i 30 hektolitra prolivene kole.
Potpisujem!
Iako nemam gaming PC tu i tamo pratim periferiju i u toku sam što se toga tiče. Da si slažem setup definitivno bih si uzeo Ducky One 2 Mini ili Anne Pro 2. Male kompaktne tipkovnice su mi vrh!
Miš bih uzeo G Pro Superlight a monitor 32" Odyssey G7.
Tko zna možda jednoga dana...
I da... Moram podijeliti ovo savršenstvo od 40 ( i nešto) grama.
yakuza_stinger Iako je skup sport, personalizacija tipkovnica je stvarno zarazna kad te uhvati. Jebiga, ja za sebe znam da sam picajzla kad je periferija u pitanju, ali kad te ulovi... Kad kreneš isprobavati. Vidiš što ti paše. Baš bude gušt složiti si setup točno po mjeri.
StarFox_N Iako nemam gaming PC tu i tamo pratim periferiju i u toku sam što se toga tiče.
Ovisi naravno i o tome što se radi na PC-u.
U redu, meni struka znači da tipkam po čitav dan, ali ako netko češće koristi kompjuter, mislim da ulaganje u neku dobru tipkovnicu može puno značiti za iskustvo. Ne pate svi na periferiju, jasno, ali volim vidjeti kako ljudima bude kada isprobaju solidnu mehaničku tipkovnicu.
uzeo Ducky One 2 Mini ili Anne Pro 2.
Meni je osobno 60% premala tipkovnica za ono što mi je potrebno pa naginjem sve popularnijem 75% layoutu, ali ako se ne varam, Woodie ima Ducky One 2. Baš sam gledao Anne Pro nedavno, puno ljudi hvali dizajn i korištenje.
EDIT: Da se nadovežem nakratko na video jer sam sada vidio. Jako mi je privlačan taj honeycomb dizajn, ali sam od mnogih čuo kako je pakao za održavati čistoću.
Ja imam Ducky One 2, ali full-size.
Super su mi fora 60% i 75% pa čak i TKL, ali funkcionalnost uvijek prevlada.
Za nekog tko kupuje gaming tipkovnicu OZBILJNO savjetujem da se vrati par koraka unazad i razmisli o kupnji Duckya.
Ako ti ne treba wireless, jednostavno ne možeš kupiti bolju tipkovnicu među gaming brandovima.
Trenutno jedini gaming brend koji se imalo trudi držati korak sa MKB scenom je Razer.
Corsair kao bivši nosioc te titule odbija stavljati standardni bottom row i neretardirani font na svoje keycapove tako da otpada.
Uz sve to, niti jedan gaming brend nema 2 milimetra debele čelične backplateove kao Ducky.
wooddiebone moj Huntsman Elite je savršen. Ne znam kaj bi moglo bit bolje. Možda da su prozirni. I da postoji u Mercury boji.
Onaj hand rest je čudo božje. Udoban ko sisa, spaja se na magnet i još svijetli skupa s tastaturom.
I da, Corsair mi je izuzetno drag, ali mi je otpao iz razmišljanja skroz. S tastaturama barem. S miševima su ok. A ako već imam RGB, onda mi je zbilja uzet cijeli ekosustav od jednog proizvođača.
Što se tiče mehaničkih tipkovnica, namjeravam poslije posla kupit neku jeftinu, pa koliko informacija pokupim do onda, pokupim...
Koristim Logitech G413, ali nema hrvatske znakove ako ti je bitno. Svijetli samo crveno. Nisam je još dobro nalupao, ali sumnjam da podnosi.
Nisi dao budžet niti layout pa ću ti ponudit najbolje s čim sam ja imao doticaj iz budget sfere.
Redragon Kumara 2
Moja osobna backup tipkovnica, TKL layout, double-shot ABS keycapovi (slova se neće ogulit), Outemu switchevi, na žalost mislim da ima samo verzija sa clicky switchevima.
Tipkovnica je beton, nema metalni backplate, ali djeluje kao da ima i kao da bi ju Kratos mogao koristit ko oružje.
https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-redragon-kumara-2-k552-2-zicana-gaming-mehanicka-blue-switches-tkl-red-led-crna/6950376777577/product/
Redragon Dragonborn
60% layout, bratić ju ima i voli kao dijete, double-shot ABS keycapovi, na žalost mislim da ne dolazi sa Outemu switchevima, postoji u brown izvedbi koja je taktilna, ali ne klika.
Dostupna sa predivnim ljubičastim osvjetljenjem.
Isto prečvrsta i kvalitetna.
Definitivno najbolje kaj možeš dobit za tu cijenu ako si gamer i definitivno moja iduća backup tipkovnica.
https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-redragon-dragonborn-k630-zicana-gaming-mehanicka-brown-switches-tkl-purple-led-crna/6950376772220/product/
Redragon Shrapnel
Full-size layout, nisam imao prilike probati, ali ako je suditi po kvaliteti ostalih Redragon tipkovnica, trebala bi biti odlična.
RGB, plavi switchevi, MISLIM da ima aluminijski backplate, ali je framelless dizajn, to se meni recimo ne sviđa.
https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-redragon-shrapnel-k589-rgb-zicana-gaming-mehanicka-blue-switches-rgb-crna/6950376774873/product/
Sve imaju hot-swappable PCB tako da ako ti se sprdne možeš nadogradit sa bilo kojim MX switchem, možda stavit PBT keycapove i imat bolju tipkovnicu od bilo koje off the shelf tipkovnice.
Sve imaju hardverski rješeno osvjetljenje tako da ti ne treba nikakav softver, sve programiraš na samoj tipkovnici, kak bi i trebalo bit.
Da, sve tri su Redragon i netko će reći da su to samo rebrandane no-name tipkovnice, ali po mom iskustvu, a imam ga, Redragon bira jako dobre tipkovnice da ih rebranda.
Ništa drugo u tom cijenovnom rangu ne dolazi ni blizu.
Bar za Kumaru i Dragonborn mogu pouzdano tvrditi. Ova treća nisam 100% nego idem na reputaciju.
Pogledaj UVI gear. To je brend s kojim nisam imao kontakta, ali je jako popularan i cjenom tu negdje pa se možda isplati pogledat.
TITANXIS fensi tipkovnica