To driftanje analognih palica dobro dođe u Days Goneu, čak poželjno kad se vozikaš na bajku .
U današnje vrijeme su puno igra, (kako tko) ali puno sati se provede pred ekranom igrajući nekaj. Više igrača ima i više zabilježenih slučaja driftanja.
Prvi slučaj sam ja imal kod dual shocka za PS1, Dakako materijali su bili 95 % tvrda plastika a te palice samo gornji dio gumiran a baza od plastike, kontakti su bili skoro pa neuništivi i jedina prepreka između kontakata i tipki mogla je biti prašina, masnoća, opčenito neka zmazanoća. Nastavilo se i sa PS4 ali manje jer manje sam i igral.
Bil je to nebitan problem i možda je mučil sve hard core PS1 igrače ali bilo je to pod uobičajeno ako si ga puno koristil (kontroler) pa se nakupilo zmazanoće i malo je mehanika odradila svoje.
Meni su se strašno znojile ruke i nakupilo na kontroler prljavštine a bio materijal kućišta koji nije pasal mom PH kože. Jednom sam čak navukao vunene rukavice da riješim makar to sa znojenjem jer puno se igralo non stop ali ubrzo sam prestal sa tom praksom. Uglavnom kaj se drifta ticalo malo se zarotiralo palicama da se izcentrifugira zmazanoća i deri dalje