Zero Je. To je Perusona.

Sorcerer Ne znam zašto ali nešto će morati poduzeti.

Sigurno gube dosta novca na reklamacije.

E da je milijarderskim kompanijama jedan takav inženjer

Realno, ja nisam imo problema sa nijednim kontrolerom unazad par godina i definitivno držim tezu da ovisi o tome dal siluješ kontroler il igraš normalno.

Naravno, problem sa driftanjem postoji te se pojavi i kod normalnog igranja, ali em pun kurac ekipe prijavljuje taj "kvar" samo da dobi novi joy, em i sam način korištenja zasigurno utječe na to.

Propadanje R2 tipke mi je nešto što bi okarakteriziral ko lošije odrađen dio na inače fenomenalnom kontroleru.

To driftanje analognih palica dobro dođe u Days Goneu, čak poželjno kad se vozikaš na bajku 😂.

U današnje vrijeme su puno igra, (kako tko) ali puno sati se provede pred ekranom igrajući nekaj. Više igrača ima i više zabilježenih slučaja driftanja.

Prvi slučaj sam ja imal kod dual shocka za PS1, Dakako materijali su bili 95 % tvrda plastika a te palice samo gornji dio gumiran a baza od plastike, kontakti su bili skoro pa neuništivi i jedina prepreka između kontakata i tipki mogla je biti prašina, masnoća, opčenito neka zmazanoća. Nastavilo se i sa PS4 ali manje jer manje sam i igral.

Bil je to nebitan problem i možda je mučil sve hard core PS1 igrače ali bilo je to pod uobičajeno ako si ga puno koristil (kontroler) pa se nakupilo zmazanoće i malo je mehanika odradila svoje.

Meni su se strašno znojile ruke i nakupilo na kontroler prljavštine a bio materijal kućišta koji nije pasal mom PH kože. Jednom sam čak navukao vunene rukavice da riješim makar to sa znojenjem jer puno se igralo non stop ali ubrzo sam prestal sa tom praksom. Uglavnom kaj se drifta ticalo malo se zarotiralo palicama da se izcentrifugira zmazanoća i deri dalje 😆

Zero Prošlo je već dosta vremena od prve serije, računao sam da su se ti falš kontroleri već svi rasprodali. Pa mi je zato čudno da i dalje svako malo tu na forumu iskoči neka reklamacija.

15 dana kasnije

Vjerojatno ste već pisali ali da ne tražim…

Počeo mi je driftati desni stick.

Iritira jer s desnim stickom ciljam.

Mogu li jednostavno rasklopiti kontroler i lijevi ( ispravni) stick staviti da bude desni?

Ovaj desni ( neispravni) bi stavio lijevo i eventualno povećao deadzone. Služi za movement pa mi je manje bitno nego za ciljanje.

Samo kao privremeno rješenje dok ne kupim novi kontroler.

escoban Još jedno pitanje. Kada odnesem kontroler tamo gdje sam kupio konzolu ( Svijet Medija) koliko im vremena inače treba da poprave, provjere kvar itd.?

Fico S druge strane, sad će godinu dana kako imam PS5 i još mi ništa nije s DualSenseom, a bome igram podosta. (sad će krenuti rikavati čim sam ovo napisao)

Drifta lijevi analog.

Giphy - Bryan Cranston Reaction GIF

StarFox_N Još jedno pitanje. Kada odnesem kontroler tamo gdje sam kupio konzolu ( Svijet Medija) koliko im vremena inače treba da poprave, provjere kvar itd.?

Nosi u Sanctu.

StarFox_N U pravilu odma mozes cak i birat boje, ja sam vratio bili uze crni 😂

Vidim da ste pisali da ljudi koji su drugdje kupovali unutar RH da idu u Sanctu na reklamacije. Vrijedi li to i za kupovine preko Mall.hr?

@Tuhy Priznaje li SD garanciju ako je kontroler kupljen npr. na njemačkom amazonu

Mislim da da, al to se ne mijenja odmah u dućanu nek se šalje na Jankomir na provjeru.

15 dana kasnije

Ja neznam jeli mene neko zajeb,ali poce mi je sad i ovaj drugi kontroler driftat 😡😡😡 To je vec 4ti ako se nevaram u 2 god,pa brate mili nebi da skacem nogama po gljivama pa da tako pucaju,neznam kako se sonyu opce ispalti to radit. I pomalo mi je neugodno ici u SD trazit novi kontroler

mjesec kasnije

Jel ovo normalno da se događa na DualSense Edge kontroleru - jedna od dvije Fn tipke se klima (iako radi normalno), kao da fali unutra gumica i to klimanje se čuje dosta kad kontroler vibrira. Ostale tipke su fiksne. Ono, rekao bih da se to događa na nekoj jeftinjari može proći, ali za ovu cijenu nisam ziher da je normalno.

@Tuhy što se radi po tom pitanju, znam da se nosi u SD? Kontroler star dva dana, jednom koristen, očito je neka tvornička greška. Ne bih sad čekao tjedan dana da ga netko pregledava i ne znam kaj jer se problem vidi na prvu.

Koliko vidim ta Fn tipka je dio stick modula pa se može vjerojatno zamijeniti samo taj stick modul.

Ako ti se klima već sad, bolje reklamirati, kasnije može biti samo gore. Fino su to oni upgrejdali za cijenu od 240 eura, još dobiješ i manju bateriju.