Tzereen Ok je što kažeš, ne mora bit striktno o DG i pokoji nevezani komentar koji se tiče ili ne tiče teme je ok ali iskreno mislim da bi se ubrzo pretvorilo u blebetaonicu o drugim igrama a šteta jer se za DG može zbilja toga puno pozitivnog napisati.

weky foggy Skoro da i ne poznam nekog od gamera.

Ti nisi gamer, igraš fortnajt 😃 😛

TITANXIS i ovdje si u pravu. Days Gone je iznenađujuće dobra igra. Stvarno mi je neshvatljiva MC ocjena jer je igra stvarno vrlo dobar Open world naslov.

Prošle godine smo se nas par, koji smo igru skužili dosta kasno, raspisali i pošteno je nahvalili u pripadajućoj temi.

buz samo cekam captcha verifikaciju pri logiranju u forum s pitanjem na koga se sony treba ugledat? Odgovor je jasan 🤣

For real tho, stvarno steta za Days Gone..volio bi vidjet sto bi napravili s nastavkom

Koliko god mi je drag Days Gone, zanemarujete da su recenzije odraz kvalitete igre u vrijeme njena izlaska, a ona je na početku imala puno problema s bugovima, crashevima i lošom optimizacijom.

Uz days gone mi neide co op mozda nesto sastrane ali da nije u prici. mozda ka co op za horde mode to bi vec bilo zabavno

Sorcerer Spider-Man je realno popularniji od npr. GOW.

Realno je i bolja igra od GoW.

GOW uopće nije nova franšiza

A ne citamo mi sa razumijevanjem. Kljucna stavka je "Prakticki", a GoW je prakticki isti onaj GoW kao sa ps2/3 ere tj hack and slash avantura samo sa promjenjenom kamerom i tweakanim combatom koji se svodi na apsolutno sve isto kao i prije. Imao si stit i prije za parry, mogao si dodge i imao su light i heavy napade, a nekim cudom je Kratos zaboravio u novoj igri skakati. Ne mogu se sjetiti jedne nove mehanike koja je dodana u novom GoW i ne vidim sto je to toliko promjenjeno da idemo zvati novom Fransizom. Dodan je Atreus lol.

Flipper A što misle da će Returnal postići?

Floppat ce.

Sorcerer i novim nazivom igre. Nemos nazvati igru Metal Gear Solid, za glavnog lika staviti Pericu Bukvasevica i nazvati to novom fransizom. To ne funkcionira tako.

Sto se tice DG taj tim vjerojatno radi na novoj igri, moguce novom IP i ok, nema DG2, necemo plakati. Ne mora se svaki IP pretvoriti u hebeni serijal i stancati nastavke kao da ne postoji sutra.

DG je baš napravljen da ima barem jedan nastavak. Nedorečeno je. Spominju se događaji koji će tek uslijediti i evolucija freakersa. Bend studio je računal na Sonyjevu lovicu ali su ih Sineki zafrknuli i zatvorili pipu.

TITANXIS i mgs V je nedorecen. Nista to nije novo u ovom bizu.

Opcenito bih savjetovao gotovo svima osim Rockstar da se okanu open worlda jer im ne ide.

maverick Nedorečenost u smislu da je nužan nastavak i da će uslijediti logičan planirani nastavak za razliku od nedorečenosti u igrama koje igrač možda ne shvati ali igre koje nemaju u svojoj naravi tendenciju za nastavke od strane developera pa igrač sam zaključuje i nagađa što se zbilo dalje. Bez brige MGS će imati svoje nastavke i od prvog MGS-a bio je neshvatljiv.

maverick Nisam ga igral (MGS 5) tak da ne mogu to demantirati ili se pak složiti sa tobom.

Sorcerer Dosta igara zna imati na početku bugove, glitcheve...., pa nakon godinu dana postanu skroz "nove" igre.

Nakon Cyberpunka, mislim da je vrijeme za 0-tu toleranciju na takve stvari. Džabe mi to ako će oni možda pokrpati igru (možda) za godinu dana, a dobili su moje novce. Dokle god se to bude toleriralo na bilo koji način, izlazit će na tržište nedovršene igre.

Sea of Thieves nije baš najbolji primjer za usporedbu jer je to (live service) online igra, za razliku od od Days Gonea koji je čistokrvna SP story focused igra. MS je nastavio ulagati u projekt jer je računao na konstantan priljev temeljem mikrotransakcija:

Nema to nikakve veze s ljubavi prema fanovima.

Zaboravljate također da je prodaja neke nove igre najvažnija u prva 3 mjeseca. Lošiji Metacritic prosjek + tehnička nedovršenost su recept za financijski neuspjeh projekta. Jim Ryan kakav god bio, zna jako dobro čitati brojke i mislim da bi većina CEO-ova na njegovom mjestu bi donijela istu odluku.
          Jbg, biznis je nekada brutalan, posebice ako tržište pokaže da nisi bio na razini zadatka.

Ovo mi je prvi glas da je Days Gone pobrao tako "loše" ocjene.
          S time da je sustav ocjenjivanja dosta loš. ako je 5/10 prosjek, onda je 7/10 i 8/10 debelo iznad prosjeka, a 10/10 ne postoji.
          S napuhanim i nerealnim ocjenama ispada da developeri nakon 8/10 igre mogu ključ u bravu i primit se motike.

Pa tak je vec godinama, sve ispod 8.5 je smece dok gledas kak vecina razmislja

Ja sam u polušali rekao da možda port za PC donese neki spas za izglede nastavka DG. Igra je nedavno dobila i novu "mladost" kroz sjajni PS5 patch, tako da vjerujem kako će i to doprinjeti prodaji. Možda nešto i bude, ali i sam dev je rekao da očekivanja od nastavka rastu i da bi bilo potrebno uložiti još više novca za nastavak koji bi nadmašio prvijenac i povisio standard. Sony na tako nešto očito u ovom trenutku nije spreman.

renda potpuno nebitno sta ljudi kazu, ono sto je bitnije je da "losije" ocjenjene igre u puno slucajeva floppaju po prodaji pa mi mozemo da se postavimo na glavu, ali nazalost taj metascore nerijetko igra ulogu.