Fenix to nema veze sa time što sam ja rekao zato što je 2000 serija bila tehnološki fail naspram 3000 serije.
ako ne prelazis na 4k nemas potrebe imati više od 1080ti. Ja sa 1070 igram SVE igre na 1080p 60 sa visokim detaljima.
A to da devovi trebaju optmizirati naslove, trebaju. Ne možeš mi reći da je normalno da jedan Call of Duty ne stane na konzolu, da jedan cyberpunk ne mozes vrtit na 1080p RTX sa 3090 kako spada, da jedna bethesda ne moze napravit igru sa manje bugova od atoma u univerzumu, da jedan EA ne može napravit igru bez lootboxova. To su sve apsurdi koji ljudi jednostavno prihvate i kazu jebem mater nvidiji nisu stavili dovoljno rama.
A to što nvidia i amd sad rade su debilane, samo izbacuju mrvicu izmijenjene modele grafičkih kartica samo da mogu biti "aktualni" sa novim proizvodima. Nema to veze više sa ičime drugim. 3060/ti 3070 3080 i 3090 su 4 grafe koje pokrivaju čitav jebeni aktivni sektor gaminga.
1440p/60-144, 4k i 8k dlss. I kad gledaš zapravo pol tih kartica će biti overkill za neke stvari dok tehnologija koja bude u njima zapravo bude iskorištena.
Ono što je čisti fact je to da 3080 ne treba više rama. Jer da ima više rama bila bi skoro kao 3090. 🙂